Menu Close

Smartphone geruchten april 2018: 3 nieuwe iPhones, OnePlus 6 een opvouwbare Samsung en een gaming smartphone 

De smartphone-industrie staat nooit stil. Elke maand worden er door fabrikanten nieuwe toestellen uitgebracht. Dus ook in de wereld der geruchten slaapt men altijd met één oog open. Daarom krijg je van ons elke maand een samenvatting van alle geruchten in de smartphone business. Met deze maand: 3 nieuwe iPhones, de OnePlus 6, een opvouwbare Samsung en een gaming smartphone van Xiaomi.

 

Geen geruchten zonder iPhones

Volgens KGI-Securities, een bedrijf dat al aardig vaak gelijk kreeg met zijn voorspellingen over nieuwe iPhones, komt Apple dit jaar met een high-end budget toestel. Om het marktaandeel te vergroten in China zou het budgettoestel rond de 550 dollar gaan kosten, wat neerkomt op een slordige 450 euro. Het toestel zou beschikken over een randloos 6.1 inch scherm. Ter vergelijking: de iPhone 8 Plus heeft een 5.5 inch scherm. Ook zou het toestel net als de iPhone X bewapend zijn met een TrueDepth-camera om Face ID en Animoji’s mogelijk te maken. Wanneer de nieuwe  iPhone wordt gelanceerd blijft een raadsel.

AppleInsider voorspelde dat de Amerikaanse techgigant dit jaar met drie nieuwe toestellen komt. Naast de budgetversie zouden er een iPhone X2 en een iPhone X2 Plus met 6 inch scherm worden gelanceerd. De toestellen worden steeds groter, nu onze handen nog

 

OnePlus 5 = 6

Onlangs kwam OnePlus met enkele specificaties van het nog te lanceren OnePlus 6 model. Het toestel wordt waterdicht, hij zal significant sneller worden dankzij 8GB werkgeheugen en het zal voor het eerst zijn dat een OnePlus waterdicht is. Maar afgelopen week lekte dankzij accessoire-fabrikant MobileFun ook het design uit. De camera van de OnePlus 6 zit in het midden, evenals de flitser en de vingerafdrukscanner. Het toestel zal beschikken over een 6.3 inch scherm en zal dus, op de notch na, volledig randloos zijn. Ook bij dit toestel blijft het gissen wanneer het toestel daadwerkelijk wordt gelanceerd.

 

De toekomst komt eraan

Dan even iets heel anders. Dit is zo onzeker dat het bijna geen gerucht meer genoemd kan worden, maar dromen mag altijd. Uit patentaanvragen van Samsung is namelijk gebleken dat het bedrijf werkt aan een ‘Electronic device having flexible display’. Inderdaad, je leest het goed: een apparaat met een flexibel scherm. Het patent werd al anderhalf jaar geleden aangevraagd, maar werd dit jaar pas goedgekeurd en afgelopen week bekendgemaakt. In de tekeningen bij het patent staat een toestel dat beschikt over 3 losse delen die ingeklapt kunnen worden. Het scherm zal dus mee vouwen. Door de flexibiliteit kan het apparaat ook al smartwatch, e-reader en GPS-kit voor in de auto worden gebruikt.

Een patent hoeft niet te betekenen dat het ook daadwerkelijk wordt omgezet in een fysiek product. Techbedrijven vragen tientallen patenten per jaar aan waarvan maar een minuscuul deel wordt gelanceerd. Maar goed, een real life sci-fi wereld komt nu wel steeds dichterbij.

 

Smartphone gaming 

Attentie gamers: Het Chinese Xiaomi heeft met de Black Shark een heuse gaming smartphone onthuld. Met een beeldverversing van 120 hertz krijg je de optimale mobile gaming ervaring. Ook een nieuwe chipset zorgt ervoor dat de performance van het toestel voldoet aan alle eisen die een gamer stelt. Het toestel wordt op het moment van schrijven van dit artikel gelanceerd in China. Of het toestel ook wordt uitgebracht in het westen is nog een raadsel. Meer informatie kun je vinden op hun website. Hiervoor moet je wel een Chinese tolk meenemen.

Wil je weten of al deze geruchten uitkomen? Houd dan onze blog in de gaten. Voor tips en nieuws ben je bij ons aan het juiste adres.