Menu Close

Je telefoon laadt niet op? Of je telefoon laadt niet op tot 100%? Dit is natuurlijk supervervelend en helaas een probleem dat vaker voorkomt. Gelukkig kun je dit meestal met een paar simpele handelingen verhelpen. In deze blog gaan we stap voor stap uitleggen wat jij kan doen als je telefoon niet oplaadt. We gaan hierbij in op de volgende punten:

  • Stroomtoevoer nalopen
  • Stof in oplaadpoort
  • Originele oplader gebruiken
  • Telefoon batterij vervangen

Telefoon laadt niet op? Check de adapter, oplaadkabel en stroomtoevoer

Als de telefoon niet wil opladen is het altijd belangrijk om de stroomtoevoer te controleren. Geloof mij maar; je bent niet de eerste die dit vergeet te doen. Regelmatig blijkt de telefoon niet kapot te zijn maar is juist de adapter of oplaadkabel defect. Dit is niet altijd van buitenaf zichtbaar. Om uit te sluiten dat je oplaadkabel en/of adapter defect is kun je  een andere oplaadkabel en/of adapter gebruiken. Ook is het belangrijk om verschillende stopcontacten te proberen. Soms zorgen deze simpele redenen ervoor dat de telefoon niet oplaadt.

Telefoon laadt niet op door stof in de oplaadpoort

Een oplaadprobleem kan ook ontstaan door stof in de oplaadpoort. Dit probleem kan gelukkig makkelijk verholpen worden. Je kan zelf proberen om de stof uit de oplaadpoort te verwijderen. Gebruik hiervoor een pincet of een ander dun voorwerp. Maar vergis je niet: stof verwijderen is een handeling die voorzichtig moet worden uitgevoerd. Als je dit niet zelf aandurft, kun je altijd langskomen in een van onze filialen. Wij geven jouw telefoon een gratis APK’tje waarbij de oplaadpoort weer helemaal schoongemaakt wordt. Wil je meer informatie over stof in je telefoon? Lees dan de blog: Wat doet stof met mijn smartphone?

Originele oplader gebruiken

Het is een hele kunst om de gehele duur van je telefoon de meegeleverde oplader te gebruiken. In veel gevallen is de oplader eerder toe aan vervanging dan de telefoon zelf. Veel mensen weten niet dat het aanschaffen van een goedkope oplader veel problemen voor jouw telefoon kan opleveren. Bij gebruik van een originele oplader weet de oplader precies welke spanning en laadsnelheid juist is voor jouw batterij. Bij een iPhone is het extra belangrijk dat je hier goed oplet. In deze blog leggen we je uit waarom.

telefoon laadt niet op

Telefoon batterij vervangen

Heb je alle stappen doorlopen en kom je er nog steeds niet uit? Het oplaadprobleem kan ook liggen aan je batterij.  Elke batterij heeft een andere levensduur. Goed om te weten: sinds kort heeft de iPhone bijvoorbeeld een update gekregen waardoor je zelf de huidige staat van je batterij kan checken. Weet je niet hoe je dit doet? Lees dan deze blog: Apple batterij-update. Helaas hebben andere merken deze functie niet waardoor het niet mogelijk is om zelf de staat van je batterij te checken. In de Play Store worden verschillende apps aangeboden om alsnog de staat van je batterij te kunnen checken. Helaas zijn deze apps niet zo betrouwbaar als de functie van een iPhone.

Je telefoon laadt niet op tot 100%? Of je telefoon valt uit? Deze problemen kunnen wijzen op een defecte batterij. Een specialist van ThePhoneLab kan na een gratis diagnose dit probleem voor je vaststellen. In dat geval kun je ervoor kiezen om de batterij te laten vervangen.

Telefoon repareren

Je telefoon laadt niet op en het is nog steeds niet verholpen? Dan ligt het probleem waarschijnlijk aan de oplaadpoort of aan de batterij. Wil je jouw telefoon laten repareren? Dan is het belangrijk om naar een professionele reparateur gaat (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt). Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom de oplaadpoort of batterij niet meer werkt. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie maar dat is natuurlijk wel mogelijk.