Menu Close

Zeker van je data

ThePhoneLab maakt het op zo’n manier, dat je zeker bent van je data. Wij hoeven in tegenstelling tot veel andere partijen jouw kostbare data niet van jouw toestel te verwijderen voordat we aan de slag gaan met een reparatie. Daardoor hoef jij je niet druk te maken over vervelende zaken als het herstellen van jouw toestel of het terugzetten van een back-up. Alles staat nog precies waar jij het gelaten hebt. Wel zo gemakkelijk! Lees hieronder de voorwaarden voor een reparatie met zekerheid van je data.

Jouw telefoon, tablet of laptop staat vol met data. Al die duizenden foto’s, video’s, contacten, verslagen en bestanden. Iedere vorm van data is voor iedereen enorm waardevol en achter elk bestand zit een eigen verhaal. Daarom moeten we er natuurlijk niet aan denken dat we deze data kwijt zijn na een reparatie. Dit begrijpen wij als geen ander en daarom maakt ThePhoneLab het zodat je zeker bent van je data. Zodra wij starten met een reparatie hoeven wij nooit deze waardevolle data van jouw toestel af te halen. Het grote voordeel hiervan is dat je voor een reparatie niet een back-up van jouw toestel moet maken, om deze vervolgens weer terug te moeten zetten. We raden wel altijd aan om periodiek een back-up van de data op het betreffende toestel te maken. Veilig stellen is tenslotte altijd beter dan kwijtraken ;-). 

  • Lees hier hoe je een reservekopie van de data op jouw iPhone, iPad of iPod maakt. 
  • Lees hier hoe je een reservekopie van de data op jouw MacBook maakt.
  • Lees hier hoe je een reservekopie van de data op jouw Android toestel maakt. 

Bij ThePhoneLab gaan wij voorzichtig om met data op jouw toestel. Hierbij nemen wij alle veiligheid- en privacy regels in acht. In de meeste gevallen kunnen wij zo met jouw reparatie aan de slag, zonder aan de data op jouw toestel te komen. In enkele gevallen is het nodig om de data van jouw toestel veilig te stellen. In dat geval zijn wij genoodzaakt om te reparatie uit te voeren in het testmenu. Hiervoor moeten wij jouw toestel kunnen ontgrendelen. In dat geval vragen we of je jouw toegangscode (tijdelijk) kunt uitschakelen of bij ons wilt afgeven. Wij zullen in geen enkel geval de data op jouw toestel bekijken en jouw toestel en data zal nooit worden gebruikt voor andere vooraf afgesproken doeleinden. Zo zal ook nooit jouw toegangscode worden opgeslagen in ons systeem. Verder kunnen wij onder bepaalde omstandigheden een reparatie uitvoeren zonder toegang tot het toestel. Dan zullen wij na reparatie samen met jou de werking van het vervangen onderdeel testen. Tot slot is het zelfs mogelijk om bij zakelijke gebruikers een NDA te tekenen die jouw data veiligheid waarborgt.

Het grote voordeel aan een reparatie met zekerheid van je data is dat je niet verplicht bent om vooraf een back-up van je data te maken, om deze vervolgens weer terug te moeten zetten. Bij sommige reparaties is het helaas onvermijdelijk dat je een back-up moet maken van jouw data om te voorkomen dat je belangrijke gegevens kwijt raakt. Een voorbeeld hiervan is een Apple iPhone behuizing reparatie. Hierbij vervangen wij namelijk jouw moederbord mee. Hier word je uiteraard vooraf op gewezen door onze specialisten in de winkel. Kom je er niet uit bij het maken van een back-up? Dan helpen wij jou hier natuurlijk graag bij! 

Heb je een ernstig en hardnekkig software probleem dat voorkomt dat jouw toestel opstart - zoals een bootloop op je iPhone? - Helaas zijn wij dan vaak genoodzaakt om de software in zijn geheel opnieuw te installeren. Dit kan gevolgen hebben voor de data op jouw toestel. Hierdoor raden we je aan om ook periodiek (automatisch) back-ups te maken van jouw belangrijke data. Dit zorgt er ook voor dat je bij verlies of diefstal van je toestel geen extra zorgen of schade hebt in de vorm van verloren data.

Andere algemene voorwaarden

  1. ThePhoneLab doet te allen tijde haar uiterste best het verlies van persoonlijke data te voorkomen. Toch zijn er uitzonderlijke situaties mogelijk waarbij dataverlies onvermijdelijk is of door onvoorziene omstandigheden optreedt. ThePhoneLab is niet aansprakelijk voor het verlies van enige of volledige data.
  2. Door de toegangscode af te geven of jouw toestel zonder toegangscode af te geven ga je akkoord met; het gebruik van jouw toegangscode of toestel zonder toegangscode voor testdoeleinden. Jouw toestel of toegangscode zal nooit worden gebruikt voor andere doeleinden dan vooraf besproken.
  3. Jouw toegangscode zal worden genoteerd in een speciaal veld in ons reparatie management software. Jouw toegangscode zal na de reparatie onherroepelijk worden verwijderd. 
  4. Indien je gebruikmaakt van onze data overzet service proberen wij te allen tijde uw data rechtstreeks te migreren. In sommige situaties is het noodzakelijk een gegevensdrager of migratie computer te gebruiken om de data overzet uit te voeren. In deze situatie dienen de gegevens tijdelijk te worden bewaard op deze gegevensdrager of migratie computer. Na het voltooien van deze data overzet worden de benodigde gegevens verwijderd. 
  5. ThePhoneLab draagt jouw gegevens nooit over aan derden. Ook wanneer jouw reparatie een officiële OPPO, OnePlus of Apple reparatie betreft zal jouw toegangscode of data nooit met deze partijen worden gedeeld. 

Afspraak maken