Menu Close

Een barst in het scherm van je telefoon is nooit leuk. Lees er hier alles over!

Heeft jouw smartphone een enorme klapper gemaakt op de stoep? Of heb je net niet je Candy Crush level gehaald en uit frustratie de iPad weggesmeten? Waarschijnlijk zit er dan een flinke barst in je scherm. Blijf je hier mee rondlopen of laat je hem repareren? Lees in dit blog meer over de risico’s van het blijven rondlopen met een barst in je scherm. 

Risico’s van een barst in je scherm op je telefoon

Een barst in je scherm is super irritant. Deze loopt bijvoorbeeld precies door je front camera waardoor al je perfecte selfies verleden tijd zijn of de barst maakt het lezen van whatsappjes een ware puzzel. Maar belangrijker nog is dat je beeldscherm daadwerkelijk stuk kan gaan en geen beeld meer geeft. Je loopt dus het risico dat je gehele beeldscherm er mee stopt en dat je vervolgens niet meer bij je data kan komen. Het is dus verstandig om tijdig te handelen met een barst in je scherm. We hebben je gewaarschuwd! 

Verhoogde kans op waterschade met barsten in m’n scherm?

Wanneer er barsten zitten in het scherm op je telefoon komt er logischerwijs makkelijker water in. Er hoeft maar een kleine onverwachte regenbui te vallen precies wanneer jij buiten een rondje loopt met je telefoon in je hand. Dit kan al fataal zijn voor je smartphone. Zodra een druppel water in de barst van het scherm naar binnen glipt kan op den duur je smartphone namelijk ook intern stuk gaan en dan ben je nog verder van huis. Hier kan je meer over lezen in ons blog over waterschade. Kortom: wil je er zeker van zijn dat je smartphone op het hoogste niveau beschermd is tegen invloeden van buitenaf? Dan doe je er goed aan om je scherm eens te vervangen. 

Kan er gemakkelijker stof in mijn smartphone komen met barsten in m’n scherm?

Als je onze blog over stof in je smartphone hebt gelezen dan weet je dat stof en smartphones geen beste vrienden zijn. Heb je barsten in je scherm? Dan is je smartphone een stuk vatbaarder voor stof en dat is natuurlijk niet prettig. Als je toch besluit om je telefoon met barsten in je scherm niet te laten repareren, is het in ieder geval ons advies dat je je smartphone vaker stofvrij maakt.

Barst in scherm: gevaarlijk?

Naast dat een barst mega irritant is, is het ook gevaarlijk. Allereerst omdat je kleine stukjes glas in je vingers kan krijgen wanneer je de telefoon of iPad blijft gebruiken. Niet levensgevaarlijk maar ook echt niet prettig om een device te gebruiken dat wondjes kan veroorzaken. Helemaal uitkijken als je kleine kinderen in de buurt hebt! 

Wat raden onze specialisten aan?

Wanneer je een barst in je scherm hebt is het natuurlijk het beste om deze zo snel mogelijk te laten repareren. Op deze manier haal je het meeste uit je smartphone en stoor je je niet zo aan die ellendige barsten in je scherm. Daarnaast beperk je verdere schade, dus wees een beetje lief voor je smartphone of tablet. Op zoek naar een vakkundige reparateur? Zoek niet verder en maak meteen online een afspraak bij een ThePhoneLab vestiging naar keuze.