Samsung Galaxy Ring, revolutie of gimmick?
Deze zomer kwam Samsung met iets wat futuristisch aanvoelt: de Samsung Galaxy Ring. Deze slimme ring belooft een revolutie te zijn op het gebied van wearable technologie, maar roept ook vragen op. Wat maakt deze gadget anders dan de vele andere wearables op de markt? Is de Samsung Galaxy Ring een revolutie of gimmick? In dit blog vertellen we je er alles over:
- Wat maakt de Samsung Galaxy Ring uniek?
- Welke data verzamelt de ring?
- Is deze futuristische ring de prijs waard?
Wat maakt de Samsung Galaxy Ring uniek?
De Samsung Galaxy Ring, zoals je van een ring zou verwachten, is een stuk kleiner dan een smartwatch – maar laat je niet misleiden door dat bescheiden formaat. Ondanks zijn minimalistische design zit hij vol met functies die je normaal in een smartwatch zou vinden. Van het meten van je hartslag tot het bijhouden van je slaapritme en je sportprestaties. Maar waar de Galaxy Ring echt in uitblinkt, is het geven van advies. En niet zomaar advies – het soort dat je nodig hebt, maar misschien niet wilt horen. Denk bijvoorbeeld aan meldingen dat je uit je bed moet komen of juist meer moet gaan slapen. Deze ring is dus niet alleen een gezondheidsmonitor, maar ook je nieuwe (en ietwat brutale) persoonlijke gezondheidscoach.
Hoewel de ring handig is voor het volgen van basisactiviteit, zoals stappen en verbrande calorieën, is de automatische detectie van verschillende sporten beperkt en moet je sommige activiteiten handmatig toevoegen. Tot slot is de batterijduur van de Galaxy ring wel veel langer in vergelijking met de gemiddelde smartwatch, zo gaat hij volgens Samsung minimaal zeven dagen op een volle batterij. Dit betekent dat je hem zonder zorgen om kan hebben in je slaap, dit maakt de slaaptracker van deze kleine wearable erg accuraat.
Welke data verzamelt de ring?
De Galaxy Ring beschikt net als iedere moderne smartwatch over het meten van je hartslag, slaapkwaliteit, bloed zuurstofgehalte en huidtemperatuur. Deze data wordt verwerkt in de Samsung gezondheid app waar je met je neus op de feiten wordt gedrukt na je niet gedane workout. Omdat je in een winterdip zit toch? Het meten van je gezondheid gaat dus via de gezondheidsapp van je telefoon, de Galaxy ring is dan ook veel te klein voor een display.
De Galaxy Ring maakt gebruik van Samsung’s AI, die je gezondheidsdata niet alleen verzamelt, maar er ook echt wat nuttigs mee doet. De AI verzamelt alle data en legt het naast elkaar om een analyse te maken. Vervolgens krijg je een ‘energy score’, een soort rapportcijfer voor je dagelijkse energielevel. Hoewel de ring handig is voor het volgen van basisactiviteit, zoals stappen en verbrande calorieën, is de automatische detectie van verschillende sporten beperkt en moet je sommige activiteiten handmatig toevoegen.
Is deze futuristische ring de prijs waard?
Een ring die je draagt, je gezondheid meet en die je vervolgens gerust een week kunt vergeten zonder op te laden klinkt als het perfecte kerstcadeau, toch? De Samsung Galaxy Ring is compact, verzamelt allerlei gezondheidsdata, en analyseert die gegevens automatisch om je nuttige inzichten te geven. Klinkt als een hoop voordelen in een klein pakketje.
Maar er is één groot nadeel: de prijs. Voor dit hippe cadeau ben je ongeveer €450 kwijt. Dat is voor de meeste mensen geen kleine investering. Natuurlijk krijg je daarvoor wel een geavanceerde wearable met veel functies, maar het blijft een flink bedrag voor zo’n klein apparaatje. Dus, als je je vader echt wilt verrassen én je budget toelaat, dan kan dit futuristische cadeau misschien wel de moeite waard zijn. Maar voor de meesten is het toch net iets te prijzig om in de kerstsok te stoppen.