Menu Close

Werkt de zaklamp op je telefoon niet? Dat is een vervelend probleem! Wanneer je zaklamp niet meer werkt besef je je pas hoe vaak je deze gebruikt. In deze blog gaan wij in op de mogelijke oorzaken:

  • Camera doet het niet: zaklamp telefoon werkt niet
  • Volume- of vergrendelknop werkt niet
  • Batterij is bijna leeg
  • De camera wordt door een andere app gebruikt
  • Je telefoon is oververhit

Probeer altijd eerst om je telefoon opnieuw op te starten. Er is een kan dat je zaklamp het hierna weer doet. Helpt herstarten niet? Lees dan verder.

Camera doet het niet: zaklamp telefoon werkt ook niet

In sommige gevallen wordt een defecte zaklamp veroorzaakt door een camera die niet werkt. Heb jij last van een camera die het niet doet? Dan is dit waarschijnlijk de reden dat jouw zaklamp ook niet meer werkt. Wanneer je je camera laat vervangen bij een professionele reparateur zal je zaklamp ook weer naar behoren werken.

Volume- of vergrendelknop werkt niet

Een andere oorzaak is dat volume- of vergrendelknop niet werkt. Dit probleem komt voor bij iPhones. Aan de kabel van de volume- of vergrendelknopzit de flitser vast. Een defecte volume- of vergrendelknop moet worden vervangen. Deze reparatie kun je laten uitvoeren bij een professionele reparateur zoals ThePhoneLab.

Zaklamp telefoon werkt niet

Batterij is bijna leeg

Bij sommige telefoons, bijvoorbeeld bij Huawei telefoons, kan de zaklamp functie niet worden ingeschakeld wanneer het batterijpercentage laag is. Probeer de telefoon op te laden en probeer de zaklamp aan te zetten wanneer de telefoon helemaal opgeladen is. Heb jij een Huawei en de zaklamp van je telefoon werkt niet? Lees dan deze blog van Huawei.

De camera wordt door een andere app gebruikt

Er heeft slechts één app tegelijk toegang tot de camera en daarmee ook tot de de flits functie. Dus wanneer jij Snapchat gebruikt kan je daarnaast niet je zaklamp aanzetten. Wil je dit probleem oplossen? Ga dan uit de app en sluit deze helemaal af. Probeer hierna nog eens of de zaklamp het doet.

Zaklamp werkt niet want je telefoon is oververhit

Als je je telefoon langere tijd in een warme omgeving gebruikt of hem hebt laten liggen in de zon wordt de flitsfunctie voor korte tijd uitgeschakeld. Dit zorgt ervoor dat je telefoon niet nog heter wordt zodat er geen onderdelen beschadigd kunnen worden. In dit geval is jouw zaklamp niet stuk. Laat hem even afkoelen en test of deze daarna weer werkt. Ook wanneer je voor een langere tijd achter elkaar filmt met flits aan, kan jouw telefoon oververhit raken waardoor de flitsfunctie voor korte tijd uit wordt geschakeld.

Heb je van alles geprobeerd en kom je er niet uit? Ga naar een filiaal van een professionele reparateur (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt), waar ze direct kunnen starten met een passende reparatie. Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen hoe het komt dat jouw zaklamp telefoon niet werkt. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel. Maar hier jouw afspraak in een filiaal naar keuze: