Menu Close

Geluid iPad doet het niet? Supervervelend. Om dit probleem op te lossen hebben we een paar oplossingen op een rijtje gezet. Door deze blog stap voor stap te doorlopen kan je binnen no time weer naar je favoriete serie kijken. We gaan hierbij in op de volgende punten:

  • Geluid iPad doet het niet? Sluit uit dat je iPad op stil staat
  • Geen geluid iPad? Bekijk de niet storen modus
  • Luidspreker iPad werkt niet
  • Geen geluid koptelefoon iPad
  • Geen geluid iPad bij apps

Geluid iPad doet het niet? Sluit uit dat je iPad op stil staat

Als eerst is het belangrijk om te checken of je iPad niet op stil staat. Sommige iPad modellen hebben aan de zijkant een schuifknop waarmee de stil modus geregeld kan worden. De schuif knop moet richting het scherm staan om de stil modus uit te zetten. Als je iPad geen schuifknop heeft kan je dit op een andere manier aanpassen.

Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar het Bedieningspaneel (sleep met je vinger vanuit de rechterbovenhoek naar beneden)
  2. Klik op de Stille modus (controleer of stille modus is ingeschakeld)

Geen geluid iPad? Bekijk de niet storen modus

Door de niet storen functie wordt het geluid van inkomende meldingen gedempt en licht het scherm ook niet meer op. Dit kan handig zijn voor een goede nachtrust maar het kan ook erg vervelend zijn als je deze functie helemaal niet aan wilt hebben. Je kan op verschillende manieren de niet storen functie in- of uitschakelen. In de stappen hier onder staat vermeld hoe je dit moet doen:

  1. Ga naar Siri en vraag: “Hi Siri! Zet niet storen uit”

Als alternatief kun je het vanuit het bedieningspaneel beheren.

  1. Ga naar Bedieningspaneel (sleep met je vinger vanuit de rechterbovenhoek naar beneden)
  2.  Ga naar Niet storen (controleer of niet storen modus is ingeschakeld)

geluid ipad doet het niet

Luidspreker iPad werkt niet

Het is belangrijk om het geluid van de iPad helemaal omhoog te zetten. Zo weet je zeker dat je de luidspreker niet per ongeluk gedempt hebt.  Daarnaast is het handig om te kijken of er geen bluetooth apparaten verbonden zijn waardoor het geluid van jouw iPad het niet doet. In sommige gevallen zegt jouw iPad dat je de hele tijd verbonden bent met een koptelefoon terwijl jouw koptelefoon helemaal niet in de iPad zit. Je kan dit checken door het geluid harder te zetten. Als je het geluid harder zet kan je door middel van een animatie van een geluidspictogram in het midden zien of je verbonden ben met een koptelefoon. Vaak ontstaat dit probleem door vuil in de koptelefoonpoort. Gelukkig kan dit makkelijk opgelost worden. Je kan het vuil verwijderen door een dun, onscherp voorwerp te gebruiken. Ga hierbij voorzichtig te werk: we hebben al vaak gezien dat mensen juist extra schade aanrichten door het zelf te doen.

Het zekere voor het onzekere nemen? Bij ThePhoneLab kan je gebruik maken van een gratis APK’tje. Hierbij maken we onder andere je device weer helemaal stofvrij!

Geen geluid koptelefoon iPad

Check of er geen stof of vuil in de koptelefoonpoort zit. In sommige gevallen kan het ook liggen aan de koptelefoon zelf. Onderzoek daarom of de koptelefoon geen schade heeft. Het beste is om het met een andere koptelefoon te proberen. Hierdoor sluit je uit dat het niet aan de koptelefoon ligt. Als het probleem nog steeds niet is opgelost kan het zijn dat er een intern probleem is. Waarschijnlijk moet dan de audiopoort van de iPad gerepareerd worden.

Geen geluid iPad bij apps

Heel irritant: je hoort geen geluid meer bij het gebruiken van bepaalde apps. Check allereerst of de mute knop aanstaat. Door de mute knop hoor je geen app geluidjes. Wel hoor je geluid bij muziek, filmpjes, safari en YouTube als de mute knop aanstaat. Hoor je geen geluid bij het afspelen van muziek of filmpjes? Dan ligt het niet aan een app maar aan de luidspreker zelf. In sommige gevallen staat het geluid uit in een specifieke app. Je kan dit aanpassen in de geluidsinstellingen van de specifieke app.

Geluid reparatie

Heb je alles potentiële oorzaken uitgesloten en ben je er nog niet uit? Grote kans dat de iPad interne problemen heeft. Omdat interne problemen niet op het blote oog te zien zijn is handig om langs een professionelen reparateur te gaan (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt). Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom het geluid niet meer werkt. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel!