Menu Close

Een vervelend probleem: je telefoon reageert niet, je telefoon reageert traag of het touchscreen van je telefoon reageert niet. In deze blog leggen we je uit wat je moet doen als je telefoon niet meer reageert. We gaan in op de volgende onderwerpen:

  • Telefoon reageert niet: touchscreen reageert niet of slecht op aanraking
  • iPhone of iPad reageert niet op aanraking
  • Samsung scherm reageert niet
  • Dit is de oplossing

Telefoon reageert niet: touchscreen reageert niet of slecht op aanraking

Vervelend: het touchscreen van je telefoon doet het niet. Deze kan op twee verschillende manieren stuk zijn; ofwel je scherm is kapot, ofwel het moederbord is kapot.

Misschien is je scherm kapot? Vaak kun je dit zien aan de fysieke schades aan je device, zoals barsten in het scherm. Je scherm kan ook defect zijn zonder dat je dit doorhebt. Een kapot scherm is vaak het gevolg van een harde klap op de grond of andere vormen van val-, stoot-, druk- of waterschade. Wil je dit probleem oplossen? Kies dan voor een scherm reparatie bij een professionele reparateur.

Soms reageert je telefoon niet op aanraking omdat er sprake is van een hardwareprobleem. In dit geval is er een interne schade ontstaan op het moederbord. Bijvoorbeeld in een chip die het touchscreen aanstuurt en regelt. Dit kan het gevolg zijn van een harde val. Maar de kans op dit probleem neemt ook toe met de levensduur van je device. Daarnaast kan de kwaliteit van je telefoon een rol spelen. Als je telefoon niet reageert op touchscreen biedt een moederbord reparatie soms de uitkomst. Dit is een complexere reparatie dan een schermreparatie. Het duurt langer om je telefoon te maken en de kosten zijn meestal hoger.

telefoon reageert niet

iPhone of iPad reageert niet op aanraking

Ervaar je dit probleem specifiek bij een Apple device, zoals een iPhone of iPad? In de iPhone scherm reageert niet blog leggen we uit hoe je dit probleem kan herkennen en oplossen bij een iPhone. Ook leggen we in de iPad scherm reageert niet blog uit wat je moet doen als je een iPad hebt. Zo zijn er trucjes om je iPhone of iPad te resetten. Wanneer je telefoon niet meegeeft door een softwareprobleem kan een simpele reset helpen. In de hiervoor genoemde blogs gaan we daar uitgebreid op in.

Samsung scherm reageert niet

Eerder hebben we een blog geschreven over wat je moet doen als je Samsung scherm niet reageert. Als je een Samsung device hebt kun je bijvoorbeeld een hardware test uitvoeren via de Samsung Members app. In bovengenoemde blog gaan we uitgebreid in op wat je moet doen als het touchscreen niet reageert van je Samsung telefoon of tablet.

Dit is de oplossing

Zorg eerst dat je je device even reset door hem aan en uit te schakelen. Bij Apple devices (iPhone of iPad) kun je ook een harde reset proberen.

Verhelpt dit je probleem niet? Zoek dan een professionele reparateur op (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt) waar ze professioneel het probleem kunnen verhelpen. Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom jouw telefoon niet reageert. Een diagnose is altijd gratis. In de diagnose kunnen we bijvoorbeeld vaststellen dat je scherm toe is aan een vervanging of dat het probleem te verhelpen valt door een moederbord reparatie uit te voeren. Onze specialisten kunnen beide reparaties vakkundig uitvoeren. Je kunt hier een afspraak maken: