Menu Close

Je telefoon gaat niet meer aan? Super vervelend! Dit probleem kan meerdere oorzaken hebben. In deze blog leggen we uit wat er aan de hand kan zijn als je een telefoon hebt die niet meer aangaat. We gaan hierbij in op de volgende onderwerpen:

 • Telefoon gaat niet meer aan door oplaadproblemen
 • Telefoon start niet op door waterschade
 • Je batterij is toe aan vervanging
 • Defect scherm
 • Mogelijke oplossing: hard reset of factory reset

Lees je dit blog omdat je een iPhone hebt? Ga dan naar ons stappenplan iPhone gaat niet meer aan.

Telefoon gaat niet meer aan door oplaad problemen

Als je telefoon niet meer aan gaat kan dat komen door een oplaadprobleem. Logisch, als je batterij niet oplaadt kan je weinig doen met je smartphone. Oplaadproblemen kunnen door verschillende factoren opspelen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je oplaadpoort vol met stof zit, waardoor de connector geen contact meer maakt met jouw oplader. Ook is het altijd handig om je stroomtoevoer te checken: je stopcontact, oplaadkabel en adapter. Het zal je maar gebeuren; je denkt dat het aan de telefoon ligt blijkt het probleem bij de stroomtoevoer te liggen. Wil je meer weten over oplaadproblemen, lees dan de blog: Telefoon laadt niet meer op? Dit kan je eraan doen.

Telefoon start niet op door waterschade

Als jouw telefoon in aanraking is gekomen met water en daarna niet meer reageert is het vrijwel zeker dat jouw telefoon waterschade heeft. Het is belangrijk dat je snel actie onderneemt bij waterschade. Als eerst is het belangrijk dat je de smartphone gelijk uitzet. Haal vervolgens de simkaart houder uit het toestel hierdoor kan het water enigszins verdampen. Ga vervolgens zo snel mogelijk naar een professionele telefoon reparateur bij jou in de buurt (bekijk bijv. alle locaties van ThePhoneLab). Wil je meer weten over waterschade? Lees dan de blog: waterschade reparatie.

Batterij toe aan vervanging

Je telefoon start nog steeds niet op? Dit kan zomaar komen door een defecte batterij. Helaas hebben batterijen een beperkte levensduur. Daarom kan de batterij zomaar de reden zijn dat jouw telefoon niet meer aan wil gaan.  Om erachter te komen of jouw batterij de reden achter dit probleem is raden wij aan om langs een specialist te gaan. Bij ThePhoneLab voeren wij een gratis diagnose uit om de reden te achterhalen.

telefoon gaat niet meer aan

Defect scherm

In de meeste gevallen kan je het zien als je smartphone scherm stuk is – bijvoorbeeld als het gebarsten is of als je strepen of vlekken in je beeld hebt – maar in sommige gevallen is je LCD- of OLED-scherm kapot zonder dat je dat met het blote oog kan zien.  Gelukkig kan een specialist met de juiste kennis achterhalen waarom jouw telefoon/scherm niet meer aangaat. Wil je dit probleem oplossen? Kies dan voor een schermreparatie bij een professionele reparateur. Bij ThePhoneLab voeren we altijd eerst een gratis diagnose uit, zodat je weet waar je aan toe bent.

Mogelijke oplossing: hard reset of factory reset

In sommige gevallen kan je met een hard reset je probleem verhelpen: met een hard reset kan je de telefoon opnieuw opstarten zonder data te verliezen. Per telefoon verschilt de reset methode.

 • Voor Samsung modellen voer je dit als volgt uit: Je moet twee knoppen tegelijkertijd 10 seconden ingedrukt te houden. Dit zijn: de aan/uit knop en volume omlaag (-) knop.
 • Voor de iPhone voer je dit als volgt uit:
  • iPhone 4 t/m iPhone 6S en iPads: houd de thuis- en vergrendelknop voor 15 seconden tegelijk ingedrukt totdat het Apple logo zichtbaar wordt.
  • iPhone 7/ 7 Plus: houd de vergrendel- en volume omlaag knop voor 15 seconden tegelijk ingedrukt totdat het Apple logo zichtbaar wordt.
  • iPhone 8 en alle modellen zonder homebutton: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de vergrendelknop ingedrukt totdat het Apple logo zichtbaar.
 • Voor andere merken zul je even de gebruikershandleiding op moeten zoeken om te ontdekken hoe je een hard reset doet.

Jammer genoeg werkt de hard reset niet altijd en ben je soms genoodzaakt om een factory reset uit te voeren. Let op: hiermee verlies je alle data! Daarom is het altijd slim om een back-up van jouw telefoon te maken. Bij een Samsung kan je dit doormiddel van een toetsen combinatie de hard reset uitvoeren. Om een hard reset uit te voeren houd je de volgende toetsencombinaties ingedrukt tijdens het opstarten van het apparaat:

Schakel uw telefoon uit, houd de aan / uit-toets en de volume-omhoogtoets ingedrukt en houd vervolgens de aan / uit-toets ingedrukt. Laat de toetsen los wanneer de Android-mascotte verschijnt. Wanneer het Android-systeemherstelmenu verschijnt, gebruikt u de volume-omlaagtoets om “Wipe Data / Factory Reset” te selecteren en drukt u op de Power-toets om verder te gaan. Selecteer “Yes” en ga opnieuw verder. Selecteer “Systeem nu opnieuw opstarten” als de fabrieksinstellingen zijn hersteld.

Wil je dit voor een iPhone doen? Lees dan de volgende blog: iPhone naar fabrieksinstellingen.

Telefoon reparatie

Als je telefoon niet meer aan gaat ligt dat vaak aan een hardware probleem. In de meeste gevallen kan dit opgelost worden met een reparatie. Als je jouw telefoon laat repareren is het belangrijk dat je naar een professionele reparateur gaat (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt). Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom jouw telefoon niet meer aangaat. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Wij kunnen jouw smartphone repareren: