Menu Close

What to do: Een nieuwe telefoon kopen of repareren?

Aangezien één op de vijf smartphonegebruikers rondloopt met een kapotte telefoon, zijn we bij ThePhoneLab niet verbaasd hoe vaak telefoons stukgaan. Telefoons zijn kwetsbaar, en dat zal voorlopig niet veranderen, ook niet met de allernieuwste modellen. Je scherm zit vol met barsten en de batterij is binnen no-time leeg. Je wilt weten of je telefoon repareren zin heeft. Laat ik hem repareren of koop ik een nieuw toestel? Het verschil is een snelle rekensom voor de een, maar een langere afweging voor de ander.

De belangrijke vraag die je jezelf stelt: is mijn telefoon de reparatie nog wel waard, of kan ik net zo goed een nieuw toestel aanschaffen? Het is erg verleidelijk om voor het nieuwste model te gaan. Elk jaar zijn de nieuwste toestellen weer net wat beter dan jouw oude telefoon: een iets betere camera, allerlei technische snufjes en vaak een strakker design. Helaas komen die nieuwe modellen wel met een flink prijskaartje.

Om jou op weg te helpen met het nemen van deze beslissing geven wij je hier een aantal tips.

We bespreken de volgende onderwerpen:

Het milieu

De snelle omloop van telefoons zorgt nog altijd voor bergen elektronisch afval. Het jaarlijks aanschaffen van een nieuwe telefoon draagt niet bij aan een wereld met minder verspilling. Hergebruik van telefoons is beter voor het milieu. Een reparatie zorgt er immers voor dat er niet een hele nieuwe geproduceerd hoeft te worden.

Mocht je dus veel geven om die mooie aardkloot van ons, laat jouw telefoon dan gewoon repareren of kies voor refurbished telefoon. Wil je meer weten over refurbished telefoons en waarom dit vaak een goeie keuze is? Lees dan; Waarom je een refurbished smartphone moet kopen

Mocht je dus veel geven om die mooie aardkloot van ons, laat jouw telefoon dan gewoon repareren of koop een duurzame refurbished bij één van onze winkels.

BKR

Bij de aanschaf van een mobiel abonnement waarbij de toestelwaarde boven een bepaald bedrag ligt en deze per maand wordt afbetaald, krijg je een BKR registratie. Dit kan invloed hebben op het aanvragen van een lening of hypotheek. Een duur telefoonabonnement is namelijk gewoon een lening die je afbetaalt aan jouw telecommaatschappij. De telefoon is dus niet “gratis”, zoals de reclames je soms doen geloven.

Een alternatief is het kopen van een los toestel in combinatie met een Sim Only abonnement. Maar ook dat is een flinke investering. Een reparatie blijkt toch vaak het verstandige, en goedkopere, alternatief.

Verkoopwaarde

Jouw oude telefoon is na een normaal abonnement gewoon jouw eigendom. En in tegenstelling tot vroeger, zijn veel toestellen nog best wat waard. Zo verkopen wij bij ThePhonelab refurbished iPhone modellen voor een nette prijs en kopen we jouw oude iPhone weer over! Het verkopen van jouw oude telefoon is dus ook geen slecht idee: je kunt dat geld weer investeren in de aanschaf van een nieuwe.

Weten hoe je gemakkelijk en vertrouwd jouw oude iPhone kan verkopen in 4 stappen? Lees; Het verkopen van je oude iPhone, zo makkelijk kan het zijn!

Conclusie

Een nieuwe telefoon is vaak aanlokkelijk, maar met oplopende verborgen kosten en een mogelijke BKR-registratie loont het vaak om naar duurzamere oplossingen te kijken. Een reparatie is goedkoper, beter voor het milieu en ook nog eens zo gepiept (bij ons binnen 30 minuten)!

Mocht je echt gek zijn op de laatste technische snufjes en sta jij nu al in de rij voor het nieuwste toestel? Dan adviseren wij je om jouw oude smartphone te verkopen en het verdiende geld te gebruiken voor die nieuwste aankoop.

Bonustip

Heb jij een prehistorische telefoon die niet meer dan €20 of €30 waard is? Het is dan niet echt de moeite om die nog te verkopen. Een leuker alternatief is donatie aan een goed doel.