Menu Close

Apple’s batterij-update: alles wat je moet weten

Het zit ongetwijfeld nog vers in je geheugen: Apple’s batterij-gate. Zo niet lees dan eerst dit artikel. Om het brandje te blussen bood Apple aan om batterijen van iPhones te vervangen voor een bodemprijs en om zo snel mogelijk een software-update te lanceren waarin gebruikers een beter inzicht kunnen krijgen in hun batterijgebruik en het doelbewust vertragen kunnen uitschakelen. Afgelopen week kwam deze software-update uit, beter laat dan nooit, en wij leggen het voor je uit.

Check de Batterijconditie

Voordat je dit artikel verder leest raden we je aan om je iPhone te updaten. Dit doe je door naar Instellingen – Algemeen – Software-update te gaan. Het downloaden en installeren van de update zal enkele minuten tot een half uur duren, afhankelijk van de snelheid van je internet en je toestel. Is de update voltooid, ga dan naar Instellingen – Batterij – Batterijconditie.

iphone batterij update

In batterijconditie vind je informatie over de staat van je batterij en of deze vervangen moet worden. Ook kan je hier de vertragingsfunctie uitschakelen. Ben je eigenaar van een iPhone 5S of ouder, dan heb je helaas pech. Deze functie is alleen beschikbaar voor de iPhone 6 en nieuwer.

 

Maximumcapaciteit

Het eerste wat je ziet is de maximumcapaciteit van je telefoon. Hier staat een percentage. Dit percentage geeft aan hoe vol je de accu kunt opladen. Bij een nieuw toestel staat er 100%. Hoe lager het percentage is, hoe korter de batterij meegaat. Apple garandeert dat de batterij binnen 500 oplaadcycli nog een maximumcapaciteit van 80% of hoger moet hebben. Is dat niet het geval en heb je nog garantie? Ga dan naar de Apple Store om te kijken of je recht hebt op een nieuw accu. Via dit programma check je het aantal oplaadcycli.

 

Piekprestaties

Een kopje naar onder vind je de piekprestaties van je iPhone. Hier zie je wat voor een invloed je batterij heeft op de prestaties van je smartphone. Dit geeft geen percentage of iets dergelijks, maar wel een tekstje met uitleg. Er zijn 5 opties mogelijk:

 

Je batterij ondersteunt momenteel normale piekprestaties

Als je dit zinnetje ziet is de batterij van je iPhone tip top in orde en hoef je je voorlopig geen zorgen te maken

 

Je batterij is in slechte conditie

Als je ziet staan: ‘de conditie van je batterij is aanzienlijk verminderd. Een erkend Apple serviceprovider kan de batterij vervangen om volledige prestaties en capaciteit te herstellen’ dan betekent het dat je een nieuwe batterij nodig hebt. De maximumcapaciteit zit onder de 80% wat betekent dat je batterij enorm snel leeg gaat of je telefoon enorm traag is geworden.

 

Conditie onbekend

Als je ziet staan: ‘Deze iPhone kan de conditie van de batterij niet bepalen. Een erkende Apple serviceprovider kan de batterij repareren’ dan betekent het dat je een nieuwe batterij hebt van een niet-erkend reparatiebedrijf of dat je batterij niet goed is geïnstalleerd. Kom bij ons langs voor een check en eventuele reparatie.  

 

Energiebeheerfunctie toegepast

Dit betekent dat de maximumcapaciteit van je batterij tussen de 99% en de 80% zit en Apple je telefoon bewust trager maakt. Wil je dit niet? Klik dan op Schakel uit… Let wel: Je telefoon kan op een willekeurig moment uitvallen of de batterij kan sneller leeg gaan dan je gewend bent.

 

Energiebeheerfunctie uitgeschakeld

Dit betekent dat je de vorige stap hebt uitgevoerd. Heb je spijt van deze beslissing? Dan kan je de functie niet zomaar weer inschakelen. Je moet wachten tot de melding van stap 4 weer verschijnt. Dat gebeurt als je iPhone onverwacht is uitgeschakeld.

 

Dit doet de nieuwe functie met je iPhone 

Is de energiebeheerfunctie ingeschakeld, dan wordt je toestel softwarematig trager gemaakt om te voorkomen dat je vroegtijdig met een lege batterij komt te zitten. Gevolgen van deze functie kunnen zijn dat je minder vloeiend kunt scrollen, dat apps langzamer opstarten en minder snel werken, dat er minder volume uit je speakers komt, dat je niet meer kan flitsen bij met maken van een foto of video en dat apps niet meer automatisch worden bijgewerkt op de achtergrond.

Al met al een handige functie die Apple heeft toegevoegd, maar van ons mag het nog wel wat uitgebreider. Wil je nou echt weten hoe het is met de status van je batterij? Kom dan langs in een van onze vestigingen en we doen een gratis diagnose.