Menu Close

Midden in je jogsessie valt je Apple Watch plotseling uit? Of ben je hem elke dag wel twee keer aan het opladen? Een snel leeglopende Apple Watch batterij kan behoorlijk frustrerend zijn, zeker als je de Apple Watch gebruikt om je gezondheid, sportprestaties en meldingen bij te houden. Gelukkig zijn er een aantal tips en tricks om de levensduur van de batterij te testen en te verlengen, zodat jij je jogsessies zonder zorgen kunt afronden.

In deze blog vind je de het volgende:

  • Waarom loopt jouw Apple Watch zo snel leeg?
  • Hoe check je de status van je batterij?
  • Hoe verleng je de levensduur van je Apple Watch?
  • Batterij aan vervanging toe? 

Waarom loopt jouw Apple Watch zo snel leeg?

Na een aantal jaar intensief gebruik van je Apple Watch is het gewoonlijk dat er bij de batterij slijtage voorkomt. Dit is een natuurlijk proces waar niet zoveel aan te doen is. De reden voor de slijtage zit hem in het vele opladen, net als bij telefoons, tablets en andere smartwatches. Het kan zijn dat er op jouw smartwatches vaak applicaties of apps open staan die veel energie slurpen, zet deze dan uit. Daarnaast is het continu updaten van de software ook essentieel voor de levensduur van je geliefde Apple Watch, het gebruiken van verouderde software kan ervoor zorgen dat je batterij niet efficiënt gebruikt wordt. 

Een andere reden kan zijn dat je de ‘display always on’ functie aan hebt staan, wat ervoor zorgt dat de batterij onnodig batterijpercentage slurpt.  Als laatste is het handig om voor je jogsessies je muziek te downloaden, dit zorgt voor minimaal energiegebruik tijdens het rennen

Hoe check je de status van je batterij?

Als je merkt dat je Apple Watch batterij sneller leegloopt dan normaal, is het verstandig om de batterijstatus te controleren. Door de status van de batterij te checken, krijg je inzicht in hoe goed de batterij nog presteert en waar het meeste energieverbruik naartoe gaat. Het controleren van de batterijstatus van je Apple Watch geeft inzicht in de gezondheid en prestaties van de batterij. Dit doe je door de Instellingen app te openen, naar Batterij te gaan, en vervolgens op Batterijstatus te drukken. Hier zie je de maximale capaciteit van je batterij, uitgedrukt in een percentage dat aangeeft hoeveel van de oorspronkelijke capaciteit nog beschikbaar is. Als de capaciteit onder de 80% zit, kan de batterij snel leeglopen.

Daarnaast kan de batterijstatus je vertellen of de batterij nog in staat is om piekprestaties te leveren. Bij een lagere capaciteit kan het zijn dat je Apple Watch niet meer optimaal functioneert, bijvoorbeeld door vertragingen of plotselinge afsluitingen wanneer de batterij bijna leeg is.

Hoe verleng je de levensduur van je Apple Watch?

Hoewel batterij slijtage een natuurlijk proces is dat niet volledig te voorkomen is, kun je wel maatregelen nemen om het te vertragen en zo de levensduur van je Apple Watch te verlengen. 

Allereerst is het uitzetten van het automatisch installeren van apps een goede truc, dit zorgt ervoor dat alle apps die je installeert op je iPhone niet worden geïnstalleerd op je Apple Watch. Daarnaast kun je geoptimaliseerd opladen inschakelen via de instellingen van je Watch. Deze functie leert van je dagelijkse laadpatroon en voorkomt dat de batterij te lang op 100% blijft, wat helpt om slijtage te verminderen.

Het is ook aan te raden om de batterij niet altijd volledig op te laden. Idealiter houd je de batterij tussen de 20% en 80%, omdat dit de levensduur van de batterij verlengt. Verder kun je spaarstand gebruiken wanneer de batterij bijna leeg is. Deze stand verbruikt minder energie, waardoor je Watch efficiënter wordt gebruikt. 

Onze laatste tip hebben we al een beetje besproken: je energie/batterijgebruik bijhouden. Hiermee is te zien welke apps de meeste batterij van je Apple Watch slurpen. 

Batterij aan vervanging toe? 

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je de slijtage van je batterij vertragen om je Apple Watch zo lang mogelijk mee te laten gaan. Mocht het nou zo zijn dat jouw Apple Watch na al deze tips nog steeds snel leeg gaat, loont het bijna altijd de batterij te vervangen. Helaas bieden we bij ThePhoneLab geen vervanging aan van de Apple Watch batterij, hiervoor kunt u terecht bij Apple zelf. Is de maximumcapaciteit in een korte tijd na aanschaf onder de 80%, dan worden de kosten gedekt. Heb je de Apple Watch al een tijdje, dan bedraagt de vervanging van de batterij zo’n €100,-. 

Is het scherm van uw Apple Watch kapot of wilt u hem swappen? Kom gerust langs bij één van onze winkels en vraag onze specialisten voor kosteloos advies.