Menu Close

Strepen of vlekken op je iPhone scherm? Lees hier wat dat betekent!

Heb je strepen of vlekken op je iPhone scherm? Geen zorgen, bij ThePhoneLab zijn we gespecialiseerd om dit voor je op te lossen. Heb jij last van een van de volgende problemen? Lees dan verder of maak (onderaan deze blog) direct een afspraak om jouw scherm te laten repareren.

  • Groene strepen op je iPhone scherm
  • Witte of grijze strepen op je iPhone scherm
  • Zwarte vlek op je iPhone scherm

Groene strepen op je iPhone scherm

Groene strepen op het scherm komen voornamelijk voor bij smartphones met een OLED scherm. iPhones met een OLED scherm zijn de iPhone X, XS, XS Max, 11 Pro, 11 Pro Max, 12, 12 Pro, 12 Pro Max en 12 Mini. Deze devices kunnen na een harde klap of val interne schade oplopen. Hierdoor kan een onderdeel in de smartphone, wat ervoor zorgt dat jij het beeld ziet, beschadigen. Dit uit zich vaak in een groene verticale streep door het beeld heen. De telefoon kan op die lijn het beeld niet aansturen, waardoor een groene kleur op deze plek ontstaat.

Witte of grijze strepen op je iPhone scherm

Witte of grijze strepen op het scherm ontstaan voornamelijk bij defecte LCD schermen. iPhones met een LCD scherm zijn de iPhone 5s, SE, 6, 6s, 7, 8, XR en 11. Ook in dit geval wordt er een defect veroorzaakt door fysieke schade aan het scherm, bijvoorbeeld door een val. Het gevolg is dat er witte of grijze strepen verticaal door het scherm ontstaan. Vaak gaat dit probleem gepaard met een slecht of niet-werkend touchscreen.

Zwarte vlek op je iPhone scherm

Heb jij zwarte vlekken op je iPhone scherm? Dit kan komen door een barst in het scherm. Een gebarsten scherm is extra kwetsbaar. Hierdoor kan het OLED ook beschadigen. Dan ontstaan er zwarte of blauwpaarse vlekken. Als een individuele pixel stuk is blijft deze uitstaan en is ‘ie dus zwart. Als er meerdere pixels naast elkaar defect zijn, zal dit als een soort olievlek over je scherm verspreiden.

Wat kun je doen tegen strepen of vlekken in beeld op je iPhone? 

ThePhoneLab helpt jou om een defect scherm te maken! Alle problemen die hierboven zijn genoemd hebben namelijk dezelfde oplossing: het vervangen van het scherm. Bij ThePhoneLab kan je zeven dagen per week terecht en loop je binnen 30 minuten weer met een nieuw scherm naar buiten. Maak hier jouw afspraak:

Afspraak maken