Menu Close

iPhone gaat niet meer aan? Volg deze stappen!

Een iPhone die niet meer aangaat en niets meer doet kan voor veel bezorgdheid zorgen. Het kan gebeuren zonder enige waarschuwing en je vraagt je misschien af wat de oorzaak kan zijn. In dit artikel onderzoeken we de mogelijke oorzaken van een iPhone die niet meer aangaat en enkele oplossingen aanreiken om dit probleem te verhelpen.

1. Probeer de telefoon te resetten

Het eerste wat je moet proberen wanneer je iPhone niks meer doet is een reset, dit is in de meeste gevallen de oplossing Lees hier meer over in de ‘hoe doe je een hard reset op je iPhone‘ blog.

2. Batterij is volledig leeg

Mocht de reset niet werken, dan is een volledig lege batterij één van de meest voorkomende oorzaken van een iPhone die niet meer aangaat. Als de batterij volledig is ontladen, zal de iPhone niet reageren wanneer je op de aan/uit-knop drukt. Probeer de iPhone dan ook op te laden en zie of deze daarna weer aan gaat.

3. Probeer verschillende laders en stekker blokken

Wanneer jouw iPhone niks meer doet is het vanzelfsprekend dat je deze eerst even aan de lader legt. Wanneer er geen batterij icoon verschijnt kan het zo zijn dat of:

  • De telefoon zo leeg is dat zelfs het rode batterij icoon nog niet laadt, leg de telefoon daarom minimaal 15 minuten aan de lader.
  • Jouw stekker blok of laadkabel niet meer werkt.
  • Er stof in jouw dockconnector zit.

In het tweede geval is het raadzaam verschillende kabels en stekker blokken te proberen.  Wanneer je geen andere stekker blokken hebt kan je ook de laadkabel aan de USB poort van je computer hangen.

Wanneer er stof in jouw oplaadpoort (dockconnector) zit, dan kan jouw lader niet goed contact maken waardoor er of geen batterij icoon verschijnt, of wel een batterij icoon maar de telefoon niet aangaat na lang in de lader te hebben gezeten. Wanneer dit het geval is, probeer dan voorzichtig het stof te verwijderen met een pincet of naald. Je kunt hier ook altijd voor langs komen bij een van onze filialen, het verwijderen van stof is gratis en valt onder ons gratis APK’tje.

4. Je batterij of dockconnector is kapot

Wanneer je stap 2 & 3 heb geprobeerd dan is de kans groot dat de batterij of de dock connector stuk is. Dit kan door ouderdom, waterschade of het verkeerd opladen van de telefoon komen. Vooral het gebruik van goedkope namaak laders is slecht en kan jouw telefoon beschadigen.

Om te zorgen dat je iPhone het weer naar behoren doet is er een reparatie nodig, een iPhone reparatie van een batterij of dockconnector duurt uiterlijk 30 minuten. Je kunt een afspraak maken via: Afspraak maken.

5. De iPhone gaat niet meer aan door een defecte aan/uit-knop

Als de aan/uit-knop van de iPhone niet goed werkt of defect is, kun je de iPhone niet aanzetten.

6. Jouw scherm is kapot (je hoort wel geluid en de telefoon trilt ook).

Wanneer je wel geluiden hoort en de telefoon hoort trillen kan het zijn dat het scherm kapot is, of de telefoon een batterij reset nodig heeft. In het eerste geval dient er een nieuwe scherm geplaatst te worden, in het tweede geval is het slechts een kwestie van het los en vast klikken van de batterij. Zie onze prijzen voor de kosten van het vervangen van het scherm.

7. Je iPhone doet niks meer door moederbord schade

In zeldzame gevallen doet je iPhone niks meer vanwege schade op het moederbord, vaak is er dan in het verleden water in gekomen of is de telefoon gerepareerd bij een onprofessioneel bedrijf die geen ESD veiligheidsmaatregelen neemt bij de reparatie. In dit geval dient er een soldering te worden uitgevoerd. Dit kan bij ons op aanvraag, hiervoor kunt u contact met ons opnemen via: i[email protected]

8. iPhone doet niks meer doordat je scherm na het opstarten op Apple logo blijft hangen.

Het klinkt alsof je te maken hebt met een Bootloop. Klik hier: iPhone start niet op want Apple logo blijft hangen. 

Als je iPhone ook nu niet meer aan gaat: plan een iPhone reparatie

Een iPhone die niet meer aangaat kan verschillende oorzaken hebben, variërend van een volledig lege batterij tot software- of hardwareproblemen. Door de bovenstaande oplossingen te proberen, kun je mogelijk het probleem zelf verhelpen. Als het probleem aanhoudt, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen om de iPhone weer naar behoren te laten functioneren en jouw digitale leven te herstellen. Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom jouw telefoon niet meer aangaat. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Wij kunnen jouw iPhone repareren: