Menu Close

De smartphone-industrie staat nooit stil. Elke maand worden er door fabrikanten nieuwe toestellen uitgebracht. Dus ook in de wereld der geruchten slaapt men altijd met één oog open. Daarom krijg je van ons elke maand een samenvatting van alle geruchten in de smartphone business. Met deze maand: iPhones die snel opladen, Bitcoins op je smartphone, een 100% randloos scherm en een update van Android om verslaving tegen te gaan.

In no time een volle iPhone accu? 

Dit gerucht is er eentje waar je niet al te veel waarde aan moet hechten, maar dromen mag altijd. Macrumors heeft van een niet te verifiëren, anonieme bron vernomen dat de volgende generatie iPhones zullen worden voorzien van een 18W-oplader in plaats van de 5W-opladers die we nu in de verpakking erbij krijgen. De anonieme bron heeft zijn hand weten te leggen op een schets die aantoont dat de oplader verandert van usb-a naar usb-c, wat dus wel betekent dat je al je oude kabels naar de kringloopwinkel kunt brengen. Maar een iPhone die in een mum van tijd oplaadt, dat is toch wel dé droom.

 

Crypto en blockchain met HTC

Het afgelopen jaar bereikten de crypto-koersen ongekende hoogten en werd je dag in, dag uit bestookt met nieuws over Bitcoins, Ethereum en andere virtuele valuta. Nu het niet zo lekker gaat met de koersen blijft het ook angstvallig stil in het nieuws en dat vond HTC het perfecte moment om het vuurtje weer aan te wakkeren.

De Taiwanese smartphonefabrikant kondigde namelijk aan een blockchain toestel uit te gaan brengen met de naam HTC Exodus. Binnenkort kan je in het toestel cryptomunten bewaren in een universele wallet, kun je handelen in crypto en zullen alle Exodus-apparaten samen een blockchain-netwerk gaan vormen.

De naam Exodus komt uit de bijbel en is het gedeelte waar Mozes slaven bevrijdt uit Egypte en ze naar het Beloofde land brengt. HTC doet dus vermoeden dat hun nieuwe toestel ons gaat verlossen en naar het Beloofde land zal brengen. Dat willen wij nog wel eens  zien.

 

Helemaal randloos gaan met Lenovo

Van alle smartphone-reuzen die de wereld rijk is, is het er nog niet één gelukt om een 100% randloos scherm te fabriceren. Uitgerekend Lenovo, dat toch wel gerekend mag worden tot smartphone-dwerg, zou binnenkort als eerste komen met een volledig randloos scherm (dus ook zonder notch).

Vicepresident Chang Cheng van het Chinese Lenovo deelde op sociaal medium Weibo een schets van hoe de nieuwe Lenovo Z5 eruit moet komen te zien. Ook zei hij dat ‘technologische doorbraken’ het mogelijk gaan maken om het hele scherm randloos te maken. Wat dat precies betekent? Dat blijft voorlopig nog even gissen.

 

Ga toch buiten spelen

We sluiten af met goed nieuws. Het is weliswaar geen gerucht meer, maar wel leuk om even te vermelden. Android-maker Google heeft aangekondigd om in de nieuwste versie van het besturingssysteem te gaan helpen om je smartphone minder te gaan gebruiken.

Zo kun je een tijdslimiet instellen per app, gaat je telefoon op zwart-wit als het tijd is om naar bed te gaan en kun je al je werk-apps uitschakelen met een druk op de knop, zodat je werk kan blijven waar het hoort: op je werk.

Met deze maatregelen wil Google smartphoneverslaving tegen gaan omdat uit eigen onderzoek is gebleken dat 70% van de mensen een betere balans wil vinden tussen schermtijd en tijd voor belangrijke dingen. Ook Facebook en Apple zouden bezig zijn met maatregelen tegen telefoonverslaving.

 

Wil je weten of al deze geruchten uitkomen? Houd dan onze blog in de gaten. Voor tips en nieuws ben je bij ons aan het juiste adres.