Menu Close

iPhone scherm reageert niet op aanraking? Er kunnen verschillende dingen aan de hand zijn. In deze blog leggen we je uit waar dit probleem door ontstaat en hoe je het ook weer kunt verhelpen. In deze blog gaan we in op de volgende onderwerpen:

  • iPhone scherm reageert niet op aanraking
  • Je scherm is kapot
  • Je touch IC chip is kapot
  • iPhone zwart scherm met Apple logo in beeld
  • Zo los je het op

iPhone scherm reageert niet op aanraking

Misschien vraagt je moeder zich af waarom je haar appjes al dagen negeert; je iPhone scherm reageert niet op aanraking en/of je iPhone scherm doet het niet? Dat kan ontstaan door drie verschillende problemen:

  • Je scherm is kapot
  • Je touch ic chip is kapot
  • Je iPhone is vastgelopen met een zwart scherm

Je scherm is kapot

In sommige gevallen is enkel het scherm van je iPhone kapot: je iPhone scherm doet het niet. En hierdoor reageert je iPhone scherm niet op aanraking. Dit kun je soms zien: de iPhone heeft strepen of vlekken in het scherm of het scherm is volledig zwart gekleurd. Daarnaast is een defect scherm vaak te herkennen aan barsten in het scherm, maar dat hoeft niet altijd. In enkele gevallen is het scherm intern kapot maar ziet ‘ie er aan de buitenkant nog goed uit. Er zijn verschillende manieren om een defect scherm te krijgen. Waterschade, of stoot-, druk- en valschade kunnen de oorzaak zijn. Maar ook langdurig gebruik kan er op termijn voor zorgen dat je scherm niet of minder goed werkt. Met een defect scherm holt ook je touch-functie achteruit. Hierdoor reageert je scherm niet of minder op aanraking. De oplossing hiervoor is vrij eenvoudig, namelijk een schermreparatie.

Je touch ic chip is kapot

Naast het scherm kan ook je touch ic chip kapot zijn. Dit is een onderdeel in je iPhone dat ervoor zorgt dat het scherm reageert op touch, oftewel aanraking. Je iPhone scherm reageert niet op aanraking? Logischerwijs gebeurt dit als deze chip (deels) kapot is. Chips in de iPhone kunnen op meerdere manieren kapot gaan. Zo veroudert de chip met de jaren en werkt hij op den duur steeds slechter. Ook kan laten vallen (in het water) of een andere manier van stoot- of drukschade de kans op een kapotte touch ic chip vergroten.

iphone scherm reageert niet op aanraking

Je iPhone is vastgelopen met zwart scherm

Je iPhone scherm reageert niet op aanraking omdat je scherm zwart is met een Apple logo in beeld? Bij dit probleem is je scherm of touch niet defect. Als je iPhone opstart en hij continu op het Apple logo blijft hangen, heet dit een bootloop. Het opstarten van een iPhone heet in technische termen de boot en omdat hij dit telkens weer probeert, heet dit een loop. Een bootloop ontstaat wanneer er problemen zijn met je iPhone. Lees hier meer over wat een een bootloop is en hoe je het probleem kan verhelpen.

Zo los je het op

Je iPhone scherm doet het niet? Ga naar een filiaal van een professionele reparateur (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt), waar ze direct kunnen starten met een reparatie. Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom jouw scherm niet reageert op aanraking. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Wij kunnen zowel een scherm als een touch ic chip vervangen. Maak hier jouw afspraak: