Menu Close

Je iPhone start niet op en het Apple logo blijft in beeld hangen? Wij bij ThePhoneLab zien recent steeds meer dit probleem en helpen je graag om het op te lossen. Als je iPhone helemaal niet aangaat lees je dit artikel.

Wat is een bootloop?

Als je iPhone opstart en hij continu op het Apple logo blijft hangen, heet dit een ‘bootloop’. Het opstarten van een iPhone heet in technische termen de ‘boot’ en omdat hij dit telkens weer probeert, heet dit een loop. Een bootloop ontstaat wanneer er problemen zijn met jouw iPhone. Wat je ook doet, het Apple logo blijft continu in beeld staan. Je kan zelf proberen een reboot te doen. Start je iPhone nog niet goed op, dan heb je een bootloop.

Wanneer komt een bootloop voor?

Een bootloop komt doorgaans voor wanneer er een hardware probleem in een iPhone is. Denk aan bijvoorbeeld waterschade of een batterij die stuk is. Er is vaak geen andere optie dan dit te repareren alvorens een iPhone weer normaal kan opstarten. De laatste tijd zien wij dat een bootloop steeds vaker uit het niets opduikt. Hiermee bedoelen we: je iPhone werkte de dag ervoor nog prima en de volgende dag zit hij ineens in een bootloop.

Is je iPhone spontaan in een bootloop gegaan?

Als je iPhone spontaan in een bootloop is gegaan en je weet zeker dat je niets geks gedaan hebt met je iPhone (denk aan laten vallen of waterschade), dan is de kans groot dat er iets mis is met de software. De software is beschadigd waardoor je iPhone niet meer kan opstarten en in een bootloop schiet.

Hoe te handelen bij een spontane bootloop?

Bij een spontane bootloop gaan wij recent als eerste uit van een software fout, in plaats van een hardware fout. Bij ThePhoneLab hebben wij software tools om de software op jouw iPhone te herstellen. Wij hebben twee manieren om een software fout te herstellen.

  1. Als eerste proberen wij altijd een beschadiging van jouw software te herstellen MET behoud van data. Deze optie werkt in veel gevallen als er inderdaad alleen een fout in jouw software zit EN er genoeg ruimte op jouw iPhone is. Lees verderop waarom deze optie niet altijd mogelijk is.
  2. Mocht bovenstaande optie niet werken, dan moeten wij de gehele iPhone wissen om er nieuwe software op te schrijven. Bij deze optie kan de data NIET behouden worden. Deze optie is vaak noodzakelijk als er een hardnekkige software fout in jouw iPhone zit OF je iPhone opslag vol zit.

Wij raden je aan om bij één van onze winkels langs te komen zodat wij direct aan de slag kunnen om je iPhone uit de bootloop te krijgen. Maak hieronder direct een afspraak of kom langs!

Je iPhone start niet op én het apple logo blijft in beeld: is er een verband met een volle iPhone opslag?

Op basis van de informatie die wij afgelopen tijd verzameld hebben, is ons antwoord hierop “Ja!”. Bij vrijwel alle iPhone’s die spontaan in een bootloop schieten, blijkt de iPhone opslag vol te zitten. Dit wil zeggen dat de melding met een volle iPhone opslag al meerdere malen is verschenen. Een bootloop bij een volle iPhone is tevens goed te verklaren. Een iPhone draait op software genaamd iOS. Je iPhone schrijft constant gegevens weg om goed te kunnen draaien. Als de opslag vol zit, kan de iPhone geen gegevens meer schrijven waardoor hij niet meer zal functioneren.

Waarom is een software herstel met behoud van data niet altijd mogelijk?

Bij een software herstel met behoud van data is het noodzakelijk dat er voldoende ruimte op de iPhone vrij is. Dit is noodzakelijk omdat de gehele software eerst op de iPhone moet worden gezet voordat hij kan worden geïnstalleerd. Als de iPhone opslag te vol zit, kan de software niet volledig op de iPhone worden gezet. Het is dan onmogelijk een herstel met behoud van data te doen. De iPhone volledig wissen zodat er voldoende ruimte is, is de enige optie.

ADVIES!

Het dringende advies vanuit ons is te allen tijde op te passen met een volle iPhone opslag. Heel simpel, voorkom het door altijd 20% van de totale capaciteit beschikbaar te hebben. Een volle iPhone opslag kan binnen zeer korte periode problemen geven met in het ergste geval verlies van al je data. Een back-up van al je data is ook zeker aan te raden! Klik hier om een reservekopie van jouw iPhone te maken.