Menu Close

Je iPhone laadt niet op? Reageert jouw iPhone niet meer op het insteken van de oplaadkabel? Of slechts in een bepaalde houding? Erg vervelend. Vaak is het probleem dat je iPhone niet oplaadt makkelijk te verhelpen. In deze blog gaan we stap voor stap onderzoeken wat er mis kan zijn wanneer jouw iPhone niet oplaad. We gaan hierbij in op de volgende punten:

  • Stroomtoevoer nalopen
  • Stof in oplaadpoort
  • Originele oplader gebruiken
  • Kapotte batterij vervangen
  • iPhone oplaadpoort repareren

iPhone laadt niet op? Check de adapter, oplaadkabel of stroomtoevoer

Het zal je maar gebeuren. Denk je dat het aan je iPhone ligt is het al die tijd een kapotte adapter of oplaadkabel. Soms kan zelfs een defect stopcontact de reden zijn dat jouw iPhone niet oplaadt. Om dit uit te sluiten kan je het best een andere oplaadkabel en adapter gebruiken. Zo kun je uitsluiten dat dit het probleem is.

Pro tip: ook altijd handig om je stopcontact even te checken en te kijken of de schakelaar van de stekkerdoos aanstaat.

iPhone laadt niet meer op door stof in de oplaadpoort

Je kan zelf proberen om stof te verwijderen uit de connector. Pak een pincet of een ander dun voorwerp en probeer voorzichtig de stof te verwijderen. Wees hierbij voorzichtig want als je te hardhandig de stof verwijderd kan je de connector permanent beschadigen. Als je het niet aandurft kun je altijd langs komen in een van onze winkels. We bieden onze klanten altijd de mogelijk om een Gratis APK’tje te doen, waarbij we onder andere de oplaadpoort helemaal schoonmaken. Wil je meer informatie over wat stof met je iPhone kan doen, lees dan de blog: wat doet stof met mijn smartphone.

Originele oplader heeft ook invloed

Iedereen met een iPhone heeft wel eens te maken gehad met een kapotte oplader. Vaak moet je tijdens de duur van jouw iPhone een nieuwe kabel aanschaffen. Veel mensen weten alleen niet dat het aanschaffen van een onjuist gecertificeerde kabel gevolgen kan hebben voor de levensduur van jouw iPhone device/batterij. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt in het aanschaffen van een nieuwe oplader. Lees onze blog over de iPhone-oplader voor meer informatie.

iphone laadt niet op

Door gebruik van een onjuist gecertificeerde kabel kan de Tristar (power management) chip in jouw iPhone beschadigen. Omdat een onjuist gecertificeerde kabel niet beschikt over een chip die samen werkt met de power management chip. Dit kan uiteindelijk resulteren in oplaad problemen, en in sommige gevallen kan de iPhone helemaal niet meer opgeladen worden.

iPhone laadt niet op door een kapotte batterij

In sommige gevallen is de batterij in een dusdanig slechte staat dat je problemen ervaart met het opladen van jouw iPhone. Elke batterij verschild in levensduur. Sinds kort kan je zelf checken hoe je batterij ervoor staat, weet je niet hoe dit moet lees dan deze blog: Apple batterij-update. Als de maximumcapaciteit onder de 80% is kan de batterij problemen gaan vertonen en is het tijd voor een nieuwe batterij. Bij ThePhoneLab raden we doorgaans aan om elke 2 jaar je iPhone batterij te vervangen als je verzekert wilt zijn van de hoogste kwaliteit batterij in je iPhone.

iPhone oplaadpoort repareren

Is het probleem nog steeds niet verholpen? Waarschijnlijk is de oplaadpoort dusdanig beschadigt en is het tijd voor een connector reparatie. Een kapotte connector kan de oorzaak zijn dat jouw iPhone niet meer oplaadt. In sommige gevallen is er sprake van een kapotte power management chip of een defecte batterij. In deze gevallen is het belangrijk dat je naar een professionele reparateur gaat (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt). Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom de oplaadpoort, power management chip of batterij niet meer werkt. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Wij kunnen de oplaadpoort, power management chip of batterij voor jou vervangen:

Wil je weten wat de kosten zijn voor een iPhone oplaadpoort reparatie? Kijk dan in onderstaande tabel en boek direct een afspraak:

iPhone

Boek direct jouw afspraak!