Menu Close

iPhone geruchten juli 2018: 4 nieuwe iPhones?!

Het is volop zomer. Heerlijk natuurlijk, maar zomer betekent komkommertijd. Ook in iPhone-land. Daarom is het tijd om alvast vooruit te blikken op al dat lekkers waar Apple ons aankomende september mee gaat verwennen. Daar moet wel bij gezegd worden dat nog niks zeker is. Maar wij zijn nooit vies van een goed gerucht.

 

Voor de liefhebbers, de iPhone SE 2 (H2)

We beginnen deze iPhone-geruchtenmolen met de opvolger van de iPhone SE, het budgetmodel. Dit model is erg populair onder mensen die niet zonder iPhone kunnen maar die geen behoefte hebben aan een groot scherm en vooral een groot prijskaartje. Er gaan meerdere geruchten de rondte, maar de meest hardnekkige zijn dat de iPhone SE 2 zal gaan beschikken over draadloos opladen, een betere batterij, een nieuw uiterlijk met verschillende kleuren en dat de camera’s een flinke upgrade krijgen.

Het toestel wordt op zijn vroegst verwacht in de herfst van dit jaar.

 

Voor de echte fans, drie nieuwe randloze iPhones (H2)

Minder dan een jaar geleden werden we al verwend door Apple met, misschien wel de beste smartphone ooit: de iPhone X. De verkoop van het toestel zonder randen en thuisknop, maar met draadloos opladen en Animoji’s viel echter wat tegen. Reden voor Apple om niet met één, niet met twee, maar met maarliefst drie opvolgers te komen van het flagship-toestel.

iPhone geruchten juli 2018: 4 nieuwe iPhones?!

 

Een grotere, maar wel goedkopere iPhone X 

De voornaamste reden dat de verkopen tegenvielen was toch wel de hoge instapprijs van €1159. Daar hebben ze wat op bedacht in Silicon Valley. Niet een kleiner toestel met minder goede specificaties, maar een groter toestel met mindere specificaties. Wat er voornamelijk minder zal zijn is het ontbreken van het OLED-scherm. Deze zal vervangen worden door een ‘ouderwets’ LCD-scherm wat de productiekosten moet drukken.  

 

De iPhone XL Plus Pad Mini?

Wie ooit in de Verenigde Staten is geweest is ongetwijfeld bekend met het onofficiële motto daar: bigger is always better. Dat dachten ze bij Apple ook want naar alle waarschijnlijkheid komt er een enorme iPhone X uit. Qua afmetingen zal het toestel niet veel verschillen van de iPhone 8 Plus maar dankzij het randloze scherm zal het toestel aanvoelen als de good old iPad Mini. Hoe het model met 6.5 inch scherm zal gaan heten is nog allerminst bekend maar wij opperen alvast de naam iPhone XL Plus Pad Mini.

 

iPhone 11?

Als laatste zou Apple ook gewoon met een upgrade komen van de iPhone X. Het scherm behoudt het vertrouwde formaat van 5.8 inch maar zal wel met een lager prijskaartje komen. Ingewijden zeggen dat de vanaf prijs zo rond de €900 komt te liggen.

 

Welke nieuwigheden kunnen we verwachten?

Het meest opvallende gerucht is toch wel dat van het vernieuwde draadloze opladen. Waar je het oude toestel nog contact moet hebben met de oplader gaat het gerucht dat Apple samenwerkt met Energous op draadloos opladen van een afstandje mogelijk te maken.

Ook de mogelijkheid om twee simkaarten in één toestel te stoppen zou zijn debuut gaan maken in de nieuwe iPhones. Dit is vooral handig voor zakelijke bellers die zowel hun zakelijke- als hun privé-abonnement in een toestel willen hebben.

De mogelijkheid om je toestel met je vinger te ontgrendelen verdwijnt waarschijnlijk uit de iPhone (op de iPhone SE 2 na). Vanaf dit jaar zal je dat met je gezicht moeten doen met Face-ID. Leuk detail is wel dat alle toestellen dan waarschijnlijk zullen beschikken over Animoji’s.

Over betere accu’s, processors en camera’s zijn tot op heden nog geen geruchten de wereld in geholpen maar Apple kennende zullen ook deze wel een kleine upgrade krijgen.

Is je geliefde iPhone nou gesneuveld tijdens de deze fantastische zomer? Kom dan langs in een van onze winkels, zoals ons gloednieuwe filiaal in Utrecht, en wij maken hem weer als nieuw!