Menu Close

Super vervelend, je wordt wakker en ziet dat je Samsung telefoon batterij niet is opgeladen. Als je Samsung niet oplaadt, kun je deze natuurlijk ook niet gebruiken. Tegenwoordig gebruiken we onze Samsung overal voor en daarom moeten we er gauw voor zorgen dat je Samsung snel weer oplaadt. Gelukkig kan dit in sommige gevallen makkelijk opgelost worden. In dit artikel behandelen we stap voor stap wat een reden zou kunnen zijn dat je Samsung niet oplaadt. We gaan hierbij in op de volgende punten:

  • Samsung laadt niet op? Check de stroomtoevoer!
  • Samsung laadt niet meer op door stof in oplaadpoort
  • Originele oplader gebruiken
  • Samsung laadt niet op na update
  • Samsung waarschuwing bij opladen
  • Samsung laadt niet op door kapotte batterij

Samsung laadt niet op? Check de adapter, oplaadkabel of stroomtoevoer

Je Samsung laadt niet op? Dan is het belangrijk om de stroomtoevoer te checken, zoals de adapter of de oplaadkabel. De eerste gedachte is vaak dat je Samsung niet oplaadt, doordat de batterij kapot is. Wij raden echter altijd aan om eerst de stroomtoevoer te controleren. Omdat dit probleem niet altijd zichtbaar is, test je dit door een andere adapter en/of oplaadkabel te gebruiken. Door deze stappen te volgen sluit je uit dat het probleem ontstaat door de stroomtoevoer.

Pro tip: soms is de oplossing om simpelweg een ander stopcontact te proberen.

Samsung laadt niet meer op door stof in de oplaadpoort

Als je Samsung niet wil opladen kan het zo zijn dat er stof in je oplaadpoort zit. Het stof zorgt er in dat geval voor dat je samsung telefoon niet wil opladen. Gelukkig is stof verwijderen geen hogere wiskunde. Wel is het belangrijk dat je secuur te werk gaat. Gebruik hiervoor een pincet of ander dun voorwerp. Door hardhandig te werk te gaan bij het verwijderen van de stof kan je de oplaadpoort permanent beschadigen en zal de oplaadpoort van je Samsung kapot gaan. Wil jij liever niet zelf de oplaadpoort van je Samsung telefoon schoonmaken? Kom dan langs bij ThePhoneLab! Wij geven jouw telefoon een gratis APK’tje waarbij de oplaadpoort weer helemaal schoongemaakt wordt. Wil je meer informatie over stof in je telefoon lees dan de blog: wat doet stof met mijn smartphone?

Originele oplader gebruiken

Een oplader begeeft het vaak een stuk sneller dan de telefoon zelf. Het spreekt dan voor zich dat zonder werkende oplader, je Samsung batterij ook niet oplaadt. Bij het aanschaffen van een nieuwe oplader is het belangrijk dat je geen slechte kwaliteit oplader koopt. Door een goedkope oplader te kopen breng je de levensduur van jouw Samsung in gevaar. Een goedkopere oplader zorgt er wel voor dat jouw Samsung weer oplaadt, maar mist soms een chip die de veiligheid van je telefoon waarborgt. Je Samsung batterij kan daardoor te lang doorladen of te hoge spanningen ontvangen. Check bij het kopen van een oplader of hij gecertificeerd is om schade aan jouw Samsung te voorkomen.

samsung laadt niet op

Samsung laadt niet op na update

Samsung laadt niet op na een update? Dat is vervelend! Sinds Samsung een nieuwe update op de markt heeft gebracht vertoont jouw Samsung telefoon ineens problemen met het opladen van de batterij. Omdat het probleem zich aan de binnenkant van de telefoon bevindt is het moeilijk om direct te zeggen waar het probleem vandaan komt. Daarom raden wij je aan om altijd contact op te nemen met een telefoon specialist. Bij ThePhoneLab staan onze specialisten voor je klaar om met je mee te denken. Ook kunnen onze specialisten een kosteloos onderzoek doen naar het probleem dat je ervaart. Hierna vertellen zij altijd hun bevindingen en je bent nooit verplicht om over te gaan tot een Samsung reparatie.

Samsung waarschuwing bij opladen

Verschijnt er een gele driehoek met een uitroepteken op jouw Samsung beeld nadat je jouw Samsung telefoon aan de oplader hebt gelegd? Dat is vervelend. Jouw Samsung geeft een waarschuwing bij het opladen, maar wat betekent deze gele driehoek? In vele gevallen geeft deze driehoek jou een waarschuwing dat er vocht, stof of vuil of kortsluiting in de oplaadpoort is gedetecteerd. Wanneer het toestel het idee heeft dat een van deze factoren in de oplaadpoort aanwezig is, dan kan jouw Samsung telefoon het opladen uitschakelen. Als deze waarschuwing optreedt, haal dan direct de oplader uit het apparaat. Op het moment dat zich daadwerkelijk water in de oplaadpoort bevindt en je laadt het toestel op, dan kan dit schade aan de oplaadpoort en het gehele toestel aanrichten.

Waterdruppel waarschuwing

Geeft jouw Samsung een waarschuwing bij het opladen? En zie je een waterdruppel op jouw Samsung scherm? Dan is het verstandig om de oplaadpoort schoon te maken. Je kunt dit zelf doen met een dun pincetje of langsgaan bij ThePhoneLab. Wij doen dit kosteloos voor je en zo heb je geen risico dat je zelf schade toebrengt. Is dat niet het geval? Kom dan langs voor een kosteloos onderzoek. In veel gevallen is het vervangen van de oplaadpoort de permanente oplossing voor jouw oplaadproblemen.

Samsung laadt niet op door kapotte batterij

Na de wereldwijde terugroepactie van de Samsung Note 7 heeft Samsung een temperatuur- en vochtsensor op de batterij geplaatst. Hiermee voorkomt het merk dat modellen opnieuw zullen ontploffen. Door de sensor kan het opladen van jouw Samsung onderbroken worden. Dit doet de telefoon als de batterij te warm wordt of vocht detecteert. Helaas geven deze sensoren ook problemen. Als de sensor defect is denkt jouw Samsung dat hij oververhit is, terwijl dit niet het geval is. Dit is erg vervelend en zorgt ervoor dat jij jouw Samsung niet kan opladen. In andere gevallen is de levensduur van de batterij op zijn einde en vertoont de Samsung daarom oplaadproblemen.

Meer weten over wat het inhoudt om je samsung batterij te vervangen? Ga naar deze pagina: Samsung batterij vervangen.

Samsung oplaadpoort repareren

Je Samsung laadt niet op en dit probleem is na het lezen van deze blog nog steeds niet verholpen? Dan is waarschijnlijk de oplaadpoort van je Samsung kapot of is je Samsung batterij toe aan vervanging. In deze gevallen is het belangrijk dat je naar een professionele reparateur gaat (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een winkel bij jou in de buurt). Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom de oplaadpoort of batterij niet meer werkt. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel!