Menu Close

Super vervelend, je wordt wakker en ziet dat je telefoon de hele nacht niet heeft opgeladen. Het probleem? Je Samsung laadt niet op. Gelukkig kan dit in sommige gevallen makkelijk opgelost worden. In deze blog behandelen we stap voor stap wat er mis kan zijn met jouw Samsung. We gaan hierbij in op de volgende punten:

  • Samsung laadt niet op? Check de stroomtoevoer
  • Samsung GSM laadt niet meer op door stof in oplaadpoort
  • Originele oplader gebruiken
  • Samsung A40 laadt niet op
  • Samsung laadt niet op door kapotte batterij

Samsung laadt niet op? Check de adapter, oplaadkabel of stroomtoevoer

Je Samsung laadt niet op? Dat kan liggen aan de stroomtoevoer, zoals de adapter of de oplaadkabel. Omdat dit probleem niet altijd zichtbaar is, is het belangrijk dat je dit checkt. Je test dit door een andere adapter en/of oplaadkabel te gebruiken. Door deze stappen te volgen sluit je uit dat het probleem ontstaat door de stroomtoevoer.

Pro tip: soms is de oplossing om simpelweg een ander stopcontact te proberen.

Samsung GSM laadt niet meer op door stof in de oplaadpoort

Als je Samsung niet wil opladen kan het liggen aan stof in je oplaadpoort. Gelukkig is stof verwijderen geen hogere wiskunde. Wel is het belangrijk dat je secuur te werk gaat. Gebruik hiervoor een pincet of ander dun voorwerp. Door hardhandig te werk te gaan bij het verwijderen van de stof kan je de connector permanent beschadigen. We zien dit probleem vaak terugkomen in onze filialen. Om te voorkomen dat je de oplaadpoort beschadigd kun je altijd langskomen in een van onze filialen. Wij geven jouw telefoon een gratis APK’tje waarbij de oplaadpoort weer helemaal schoongemaakt wordt. Wil je meer informatie over stof in je telefoon lees dan de blog: wat doet stof met mijn smartphone?

Originele oplader gebruiken

Een oplader begeeft het vaak een stuk sneller dan de telefoon zelf. Bij het aanschaffen van een nieuwe oplader is het belangrijk dat je geen goedkope oplader koopt. Door een goedkope oplader te kopen breng je de levensduur van jouw Samsung in gevaar. Check bij het kopen van een oplader of hij gecertificeerd is om schade aan jouw Samsung te voorkomen.

samsung laadt niet op

Samsung A40 laadt niet op

Sinds Samsung een nieuwe update op de markt heeft gebracht vertonen sommige modellen problemen bij het opladen. Omdat het probleem zich aan de binnenkant van de telefoon bevindt is het belangrijk om naar een specialist te gaan. Wij kunnen deze Samsung batterij vervangen bij ons in de winkels!

Samsung laadt niet op door kapotte batterij

Na de wereldwijde terugroepactie van de Samsung Note 7 heeft Samsung een temperatuur- en vochtsensor op de batterij geplaatst. Hiermee voorkomt het merk dat modellen opnieuw zullen ontploffen. Door de sensor kan het opladen van jouw Samsung onderbroken worden. Dit doet de telefoon als de batterij te warm wordt of vocht detecteert. Helaas geven deze sensoren ook problemen. Als de sensor defect is denkt jouw Samsung dat hij oververhit is, terwijl dit niet het geval is. Dit is erg vervelend en zorgt ervoor dat jij jouw Samsung niet kan opladen. In andere gevallen is de levensduur van de batterij op zijn einde en vertoont de Samsung daarom oplaadproblemen.

Meer weten over wat het inhoudt om je samsung batterij te vervangen? Ga naar deze pagina: Samsung batterij vervangen.

Samsung oplaadpoort repareren

Je Samsung laadt niet op en dit probleem is na het lezen van deze blog nog steeds niet verholpen? Dan is waarschijnlijk de oplaadpoort of batterij dusdanig beschadigt en toe aan vervanging. In deze gevallen is het belangrijk dat je naar een professionele reparateur gaat (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt). Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom de oplaadpoort of batterij niet meer werkt. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel!