Menu Close

Heb jij bijna altijd een powerbank bij je want je iPhone loopt snel leeg? Dit is een veelvoorkomend en erg vervelend probleem. In deze blog helpen wij jou te begrijpen waardoor dit komt en hoe je dit kunt oplossen. We bespreken de volgende onderwerpen:

 • Batterij iPhone loopt snel leeg
 • iPhone valt uit terwijl batterij niet leeg is
 • iPhone loopt leeg zonder gebruik
 • Een bepaalde app gebruikt te veel stroom
 • Batterij snel leeg door de kou

Batterij iPhone loopt snel leeg

Je haalt je telefoon uit de oplader met 100%, je gebruikt hem nauwelijks en een paar uur later is hij nog maar 10%? Dit wijst vaak op batterijslijtage en in dat geval is een nieuwe batterij normaal gesproken de enige oplossing. Het zou ook zo kunnen zijn dat door waterschade of een defect onderdeel in het toestel kortsluiting wordt veroorzaakt waardoor de batterij snel leeg loopt. Om dit uit te sluiten kun je langsgaan bij een professioneel smartphone reparatiebedrijf, zoals ThePhoneLab. Onze specialisten kunnen een gratis diagnose uitvoeren om te kijken welk probleem bij jouw batterij de boosdoener is.

Ook kun je de maximale capaciteit van je batterij controleren. Dit doe je door de volgende stappen te doorlopen:

 1. Ga naar Instellingen
 2. Ga naar Batterij Batterijconditie
 3. Kijk bij Maximumcapaciteit

Als jij een batterij wilt die maximaal werkt moet dit percentage zo dicht mogelijk tegen de 100% aanzitten. Als je hiervan verzekerd wilt zijn raden we je aan om je iPhone batterij na twee jaar te vervangen of als de capaciteit minder is dan 80%. Daarnaast is het belangrijk om altijd een originele Apple oplader te gebruiken. Gebruik geen powerbank of onofficiële opladers want deze kunnen schade aanrichten aan de batterij. Laad ook liever je iPhone niet op in de auto op want ook dit kan op termijn de batterijconditie verslechteren.

iPhone valt uit terwijl batterij niet leeg is

Het komt wel eens voor dat een iPhone uitvalt op bijvoorbeeld 20%. Jij denkt dan dat je batterij nog voor 20% was opgeladen terwijl dat eigenlijk niet zo is: je iPhone toont een onjuist percentage. Je kan in dit geval proberen de batterij te kalibreren zodat het percentage weer nauwkeuriger wordt. Volg deze stappen om je iPhone batterij te kalibreren:

 1. Leg je iPhone aan een officiële Apple oplader.
 2. Voer een harde reset uit totdat het Apple logo verschijnt. In de tekst hieronder leggen we je uit hoe je een harde reset kan uitvoeren. De batterij wordt nu gekalibreerd.
 3. Laad de batterij op tot 100%.
 4. Als de batterij op 100% staat laat je de iPhone nog 60 tot 90 minuten aan de oplader zitten.

Een harde reset doe je als volgt:

 • iPhone 4 t/m iPhone 6S en iPads: houd de thuis- en vergrendelknop voor 15 seconden tegelijk ingedrukt totdat het Apple logo zichtbaar wordt.
 • iPhone 7/ 7 Plus: houd de vergrendel- en volume omlaag knop voor 15 seconden tegelijk ingedrukt totdat het Apple logo zichtbaar wordt.
 • iPhone 8 en alle modellen zonder homebutton: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de vergrendelknop ingedrukt totdat het Apple logo zichtbaar wordt.

iPhone loopt snel leeg zonder gebruik

Wanneer een iPhone snel leeg loopt zonder dat je hem gebruikt wijst dat in sommige gevallen op kortsluiting. Kortsluiting in de telefoon kan veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld waterschade, maar dit is niet altijd het geval. Een kortsluiting zuigt je batterij leeg omdat het erg veel energie kost. Vaak wordt de iPhone in dit geval ook warm. Om dit vervelende probleem te verhelpen moet het onderdeel waar kortsluiting in zit vervangen worden. En wanneer de kortsluiting in het moederbord zit moet deze gerepareerd worden. Dit soort reparaties kunnen worden uitgevoerd bij een professionele reparateur.

Een bepaalde app gebruikt te veel stroom

Als de batterij van je iPhone snel leegloopt, kan dat liggen aan een bepaalde app die onredelijk veel stroom verbruikt. Dit is te checken in de instellingen van de iPhone:

 1. Ga naar Instellingen
 2. Ga naar Batterij 

Op het beeld verschijnt nu een lijst met hoeveel stroom elke app gebruikt. Als daar een app tussenstaat die veel stroom trekt, maar die jij nauwelijks gebruikt, kan dit de oorzaak van het probleem zijn. Om dit op te lossen kun je de app verwijderen en opnieuw installeren.

Batterij sneller leeg door kou

Valt je iPhone scherm steeds uit en is het buiten erg koud? Dan is de kou wellicht de oorzaak. Lees meer over dit onderwerp in onze blog over wat de kou met jouw batterij doet.

Hebben bovenstaande stappen je helaas niet geholpen? Wij adviseren dan om naar een professionele reparateur (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt) te gaan. Bij ThePhoneLab doen wij altijd eerst een gratis diagnose. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel. Maak hier jouw afspraak: