Menu Close

Samsung camera werkt niet? Dat is een erg vervelend probleem. Je kan geen foto meer maken van je kopje koffie en ook de selfies zijn verleden tijd. In deze blog leggen wij je uit wat jouw Samsung camera mankeert. Het volgende kan er aan de hand zijn:

  • Samsung camera geeft zwart beeld
  • Camera glas is stuk
  • Samsung camera stelt niet meer scherp
  • Camera trilt wanneer je je telefoon stil houdt

Samsung camera geeft zwart beeld

Check allereerst even voor de zekerheid of er niets voor de lens zit, zoals je telefoonhoesje. Is dit niet het geval en werkt je Samsung camera niet? Dan kan het een software probleem zijn. Probeer eens een software reset te doen, dit doe je door tien seconden lang de aan/uit knop en de volume omlaag knop tegelijk in te drukken. Als dit niet werkt, probeer dan een software herstel. Voor het uitvoeren van de software herstel is het belangrijk dat je eerst een backup maakt zodat je je gegevens niet verliest. Lees hier hoe je een software herstel uitvoert. 

Als bovenstaande stappen niet helpen is het waarschijnlijk een hardware probleem. De oorzaak kan dat liggen bij de camera zelf of bij het moederbord. In dat geval is een bezoekje aan een professionele reparateur de enige oplossing.

Samsung camera glas is stuk

Zit er een barst in je camera glas? Dit kan zorgen voor rare vlekken in het beeld. Of je Samsung camera stelt niet meer scherp. Wanneer er een zichtbare kras of barst in het camera glas zit dan kan je deze laten vervangen bij een reparateur zoals ThePhoneLab. Doe je dit niet? Dan kan dat voor veel ellende zorgen; er kan dan stof of water via de barst jouw Samsung camera binnendringen. Dit zorgt op den duur voor meer schade en dan ben je nog verder van huis. 

Samsung camera stelt niet meer scherp

Zit er geen fysieke barst in je camera glas maar stelt de camera toch niet scherp? Meerdere redenen kunnen hiervoor de oorzaak zijn. Voor al deze problemen geldt dezelfde oplossing: ga langs bij een professionele reparateur. Deze problemen kun je helaas niet zelf oplossen. Allereerst kan het zijn dat je je Samsung telefoon een keer (in het water) hebt laten vallen. Ook als de val geen externe schade heeft veroorzaakt kan er intern toch wat stuk zijn. Dit geldt al helemaal bij waterschade. Gebruik jij je telefoon op de motor, scooter of fiets d.m.v een speciale houder? Dan kan het trillen van de telefoon deze schade hebben veroorzaakt, hierover meer bij ‘camera trilt’. Al de bovenstaande oorzaken kunnen ervoor zorgen dat de camera niet meer scherp stelt, kom langs bij een van onze winkels waar wij dit vervelende probleem voor jou kunnen oplossen.

Camera werkt niet samsung

Bij ThePhoneLab doen we een gratis diagnose om erachter te komen waarom jouw Samsung camera niet werkt.

Samsung camera trilt

Heb jij het probleem dat je camera beeld trilt wanneer je je telefoon stil houdt? Dan is de optische beeld stabilisator stuk. Deze stabilisator zorgt er voor dat videos en foto’s scherp en stabiel blijven als er met de telefoon wordt bewogen. Wij zien vaak dat deze stuk gaat doordat men de telefoon in een houder op het stuur van de motor, scooter of fiets zet. Door het trillen van de telefoon gaat de optische beeld stabilisator stuk. Door het vervangen van de camera wordt dit probleem opgelost.

Ga naar een filiaal van een professionele reparateur (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt), waar ze direct kunnen starten met een Samsung camera reparatie. Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen wat bij jouw Samsung toestel het probleem is. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Plan hier je afspraak: