Menu Close

Samsung camera werkt niet? Stopt je Samsung camera steeds? Geeft je Samsung selfie camera (voorkant) geen beeld? Is je Samsung camera wazig? Of geeft je Samsung camera een fout? Dat is vervelend! Je kan geen foto meer maken van je kopje koffie en ook de selfies zijn door de kapotte selfie camera, verleden tijd. In deze blog leggen wij je uit wat jouw Samsung camera mankeert. Het volgende kan er aan de hand zijn:

  • Samsung camera geeft zwart beeld
  • Camera glas is stuk
  • Samsung camera is wazig en stelt niet meer scherp
  • Camera trilt wanneer je je telefoon stil houdt

Samsung camera geeft zwart beeld

Geeft je Samsung achter camera zwart beeld op het moment dat je jouw camera opent? Of heb je geen beeld bij het openen van de selfie camera aan de voorkant? Check allereerst even voor de zekerheid of er niets voor de lens zit, zoals je telefoonhoesje, een glasplaatje of vuil. Is dit niet het geval en werkt je Samsung camera niet? Dan kan het een software probleem zijn. In dat geval raden wij je aan om je Samsung te resetten. Dit doe je door tien seconden lang de aan/uit knop en de volume omlaag knop tegelijk in te drukken. Start vervolgens je Samsung telefoon weer op en bekijk of de Samsung camera weer werkt. Krijg je nog steeds geen beeld? Dan is het goed om een software herstel uit te voeren. Voor het uitvoeren van de software herstel is het belangrijk dat je eerst een backup maakt zodat je je gegevens niet verliest. Lees hier hoe je een software herstel uitvoert. 

Als bovenstaande stappen niet helpen en je Samsung achter camera of Samsung selfie camera (voorkant) werkt niet, dan vraag je jezelf vast af waarom je samsung camera het niet doet. Hoogstwaarschijnlijk werkt je Samsung camera niet vanwege een hardware probleem. De oorzaak kan dat liggen bij de camera zelf of bij het moederbord. In dat geval is een bezoek aan een professionele reparateur de enige oplossing. Bij ThePhoneLab kunnen wij door middel van een kosteloos onderzoekje de oorzaak van je probleem achterhalen. Hierna ben je nooit verplicht om over te gaan tot reparatie. 

Samsung camera glas is stuk

Zit er een barst in je camera glas? Dan kan dit zorgen voor rare vlekken in het beeld. Ook kan het zijn dat je Samsung camera wazig is en niet meer scherp stelt.. Wanneer er een zichtbare kras of barst in het camera glas zit dan kan je deze laten vervangen bij een reparateur zoals ThePhoneLab. Doe je dit niet? Dan kan dat voor veel ellende zorgen; er kan dan stof of water via de barst jouw Samsung camera binnendringen. Dit zorgt op den duur voor meer schade en dan ben je nog verder van huis. 

Samsung camera stelt niet meer scherp

Zit er geen fysieke barst in je Samsung camera glas en is er geen barst zichtbaar bij de selfie camera aan de voorkant van jouw Samsung telefoon, maar stelt de camera toch niet scherp en is je camera wazig? Meerdere redenen kunnen hiervoor de oorzaak zijn. Voor al deze problemen geldt dezelfde oplossing: ga langs bij een professionele reparateur. Deze problemen kun je helaas niet zelf oplossen. Allereerst kan het zijn dat je je Samsung telefoon een keer (in het water) hebt laten vallen. Ook als de val geen externe schade heeft veroorzaakt kan er intern toch wat stuk zijn. Dit geldt al helemaal bij waterschade. Gebruik jij je telefoon op de motor, scooter of fiets d.m.v een speciale houder? Dan kan het trillen van de telefoon deze schade hebben veroorzaakt, hierover meer bij ‘camera trilt’. Al de bovenstaande oorzaken kunnen ervoor zorgen dat de camera niet meer scherp stelt en je Samsung camera wazig beeld vertoont. Kom langs bij een van onze winkels waar wij dit vervelende probleem voor jou kunnen oplossen.

Bij ThePhoneLab doen we een gratis diagnose om erachter te komen waarom jouw Samsung camera niet werkt.

Samsung camera trilt

Heb jij het probleem dat je camera beeld trilt wanneer je je telefoon stil houdt? Dan is de optische beeld stabilisator stuk. Deze stabilisator zorgt er voor dat videos en foto’s scherp en stabiel blijven als er met de telefoon wordt bewogen. Wij zien vaak dat deze stuk gaat doordat men de telefoon in een houder op het stuur van de motor, scooter of fiets zet. Door het trillen van de telefoon gaat de optische beeld stabilisator stuk. Door het vervangen van de camera wordt dit probleem opgelost.

Kom langs bij ThePhoneLab waar onze specialisten direct kunnen starten met een Samsung camera reparatie. Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen wat bij jouw Samsung toestel het probleem is. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Een Samsung camera reparatie is bij ThePhoneLab veelal binnen 30 minuten uitgevoerd. Na reparatie doet jouw Samsung camera het weer! Is dat niet het geval? Dan betaal je ook niet. 

Plan hier je afspraak: