Heb je strepen of vlekken op je iPhone scherm? Dat is natuurlijk super gek en helemaal niet de bedoeling. In deze blog gaan we in op wat dit te betekenen kan hebben. Hierbij gaan we kijken naar de volgende problemen:

  • Groene strepen op je iPhone x, XS of 11 pro
  • Witte of grijze strepen in beeld iPhone 
  • Zwarte vlekken in scherm

Groene strepen op iPhone X, XS, 11 pro

De iPhones met een OLED scherm – iPhone X, XS, 11 Pro – kunnen na een val schade oplopen aan het onderdeel dat beeld geeft. Dit kan zich uiten door een groene verticale streep door het beeld heen. De telefoon kan op die lijn het beeld niet aansturen, dus is de kleur groen te zien.

Witte of grijze strepen op je iPhone scherm

Zoals te zien op de afbeelding gaan er witte of grijze strepen verticaal door het scherm heen. Vaak gaan deze lijnen gepaard met slecht of niet werkende touch. Het defect wordt veroorzaakt door kortsluiting in het scherm. De witte strepen komen uitsluiten voor bij iPhones (5s, SE, 6, 6s, 7, 8) met een LCD scherm. LCD is de techniek die wordt gebruikt om iets op het scherm weer te geven.

Zwarte vlekken in scherm

Als een scherm gebarsten is, is deze extra kwetsbaar. Een gevolg hier van kan zijn dat het OLED, het deel dat beeld maakt, ook beschadigd raakt. Waardoor er zwarte en/of blauw paarse vlekken te zien zijn. Als een individuele pixel stuk is, blijft deze uit staan en dus zwart. Als er eenmaal een gedeelte van de pixels stuk is, zal dit als een soort olie vlek verder verspreiden.

Wat kun je doen tegen strepen of vlekken in beeld op je iPhone? 

Misschien nog wel belangrijker dan de oorzaak van het probleem, de oplossing. Helaas moeten we je teleurstellen, alle problemen die hierboven zijn genoemd, hebben dezelfde oplossing: het vervangen van het scherm. Dit kun je laten doen bij alle professionele telefoonreparateurs in Nederland.

In Amsterdam, Utrecht, Haarlem of Alkmaar kun je 7 dagen in de week bij ThePhoneLab terecht. Via onze site kun je gemakkelijk een afspraak maken, als je dat meteen wil doen kun je HIER klikken. Als je alleen de prijs wil weten van de schermreparaties kun je die HIER vinden.