Smartphone geruchten: januari 2018

De smartphone-industrie staat nooit stil. Elke maand worden er door fabrikanten nieuwe toestellen uitgebracht. Dus ook in de wereld der geruchten slaapt men altijd met één oog open. Daarom krijg je van ons elke maand een samenvatting van alle geruchten in de smartphone bussiness. Met deze maand: de Samsung Galaxy S9, iPhone SE2, OnePlus 6, Sony Xperia en Huawei.

 

Design van de Samsung Galaxy S9?

In februari van dit nieuwe jaar vindt het Mobile World Congress (MWC 2018) plaats in Barcelona. Traditioneel worden daar heel veel nieuwe smartphones geïntroduceerd en dat zal de komende editie niet anders zijn. Samsung kondigde onlangs zelf aan op de beurs hun nieuwste flagship-toestel te lanceren: de Samsung Galaxy S9.

 

Bron: All About Phones

 

Officieel heeft het bedrijf nog niks bekend gemaakt, maar de geruchten over het nieuwe toestel zijn hardnekkig. Zo zijn er beelden opgedoken van het uiterlijk van de S9 en de S9+, het grotere model. Bij de normale versie lijkt de vingerscanner te zijn verplaatst van naast de camera naar de onderkant van de camera. Ook zien we een hartslagmeter onder de flash.

Het grotere model zal beschikken over een dubbele camera aan de achterkant. Wat daar het voordeel van zou zijn is niet bekend.

Ook heeft Samsung een nieuwe chip gelanceerd die naar alle waarschijnlijkheid terug te vinden zal zijn in de nieuwe lijn Galaxy’s. De chip zou zorgen voor betere gezichtsherkenning, betere foto- en videostabilisatie en biedt ondersteuning voor het allersnelste internet dat de toekomst te bieden heeft.

 

De nieuwe iPhone SE 2?

Natuurlijk heeft Apple zelf nog niks losgelaten, maar kenners verwachten wel degelijk een opvolger voor de ‘budget’-versie van de iPhone. Deze zou in de eerste helft van 2018 moeten worden bekendgemaakt. Gerucht is dat het toestel geoptimaliseerd zal worden voor draadloos opladen en daarvoor een glazen achterkant zal krijgen. Daarbij zullen de camera’s worden verbeterd en zal er een nieuwe chip in worden geplaatst om de performance te verbeteren.

Nieuwe iPhone SE2

Bron: Macworld UK

 

OnePlus 6 met vingerscanner in het scherm? 

Afgelopen november kondigde het Chinese bedrijf OnePlus, met een behoorlijk gezapige presentatie, nog hun nieuwste model de OnePlus 5T aan. Maar naar verluidt volgt in maart van dit jaar al de release van een nieuwe smartphone: de OnePlus 6.

Leuk gerucht is dat het nieuwe toestel een vingerafdrukscanner in het scherm zal hebben. Zusterbedrijven OPPO en Vivo delen namelijk graag hun technologie en designs met OnePlus en aangezien Vivo deze week al bekendmaakte zo’n vingerscanner te gebruiken verwachten kenners dat OnePlus deze technologie ook zal verwerken in haar nieuwste product. Bij de 5T zit deze nog op een ietwat onhandige plek aan de achterkant.

OnePLus 6 vingerscan

Bron: Tweakers.net

 

Een nieuwe Sony Xperia?

Ook Sony zal van het MWC 2018 in Spanje gebruik maken om nieuwe telefoons te onthullen. Waaronder waarschijnlijk ook de Sony Xperia XA2 Ultra, de opvolger van de XA1 Ultra. Opvallend gerucht is dat de kwaliteit van de camera lichtelijk zal worden gedowngrade van 23 naar 21 megapixel aan de achterkant. Eerder doken er ook al afbeeldingen op van de nieuwe Sony Xperia XZ-versies.

Bron: Android Planet

 

Huawei’s nieuwste model? 

Ook bij Huawei is het niet de vraag of, maar hoe laat het zijn nieuwste smartphone(s) zal lanceren op het MWC 2018. Over de naam zijn de geruchtmakers het nog niet helemaal eens. Het wordt of de P11 of de P20. Waar ze het wel over eens zijn is dat het nieuwe mobieltje een randloos scherm zal hebben met een notch aan de bovenkant van het scherm, zoals de iPhone X.

Ook de camera’s zullen worden onderworpen aan grote veranderingen. Zo zullen er aan de achterkant niet 1, niet 2, maar 3 (!) camera’s komen. Dit om ultiem te kunnen inzoomen. Ook de selfiecamera zal een upgrade krijgen naar 24 megapixel (!).

Bron: Smartphone.nl

Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de geruchten in smartphone-land. Ook krijg je wekelijks handige en leuke artikelen over alles wat met smartphones te maken heeft.