Menu Close

13 tips voor een langere iPhone batterijduur

Vrijdagmiddag. Na een lange werkdag is het eindelijk zover: weekend! Maar eerst nog even de stress van de afgelopen week van je af drinken met de wekelijkse vrijmibo. Het is zo gezellig dat je besluit om nog wat langer te blijven, dus je belt je vriend(in) om te zeggen dat je later bent. En ja hoor, je telefoon is leeg. Toch maar naar huis dan?

Het is misschien wel de grootste eerste-wereld-problematiek van de 21e eeuw: een lege batterij. Eerder schreven we al dat Apple doelbewust de prestaties van iPhones verslechtert om je batterij langer mee te kunnen laten gaan. Dit kwam ze op veel kritiek te staan, waardoor iPhone-eigenaren tegen een flinke korting hun batterij konden laten vervangen. Maar je hoeft niet je hele accu te laten vervangen om je telefoon langer mee te laten gaan. We hebben 13 tips voor een betere batterijduur van je iPhone.

 

Scherm 

 1. Het scherm van de iPhone is verreweg de grootste energievreter. Zorg ervoor dat je scherm niet te lang aan blijft als je het toestel niet gebruikt. Bij Instellingen -> Beeldscherm en helderheid zet je het automatische slot op 30 seconden.
 2. Om ervoor te zorgen dat de helderheid van je scherm nooit te hoog staat en daardoor te veel energie gebruikt kun je automatisch de helderheid laten aanpassen op basis van je omgevingslicht. Dit doe je bij Instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid -> Aangepaste weergave.
 3. Ook de achtergrond van je telefoon is bepalend voor je batterijduur. Bij Apple’s iOS kun je kiezen tussen stilstaande en dynamische achtergronden. De dynamische achtergrond vergt veel meer energie dan een stilstaande foto. Dit kun je instellen bij Instellingen -> Achtergrond.
 4. iOS maakt gebruik van blur-effecten bijvoorbeeld als je apps in een mapje hebt zitten en je vervolgens dat mapje opent. Dit blur-effect kun je uitschakelen, wat ook weer ten goede komt aan je batterijduur. Instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid -> Verhoog contrast.

 

Instellingen

 1. Zet je Bluetooth uit als je geen Bluetooth-apparaten gebruikt. Maar zet hem dan ook echt uit. Dit doe je niet vanuit het bedieningspaneel (dan schakelt het niet volledig uit), maar vanuit je instellingen. Instellingen -> Bluetooth.
 2. Ben je bezig met een bepaalde activiteit, zoals een vergadering of sporten, zet dan je iPhone op de ‘Niet storen’-stand. Hiermee voorkom je dat bij elke activiteit van je telefoon het beeldscherm oplicht. Swipe het bedieningspaneel tevoorschijn -> klik op het halve maantje.
 3. Ook de trilfunctie van je iPhone is een ware energievreter. We begrijpen dat je wel wilt weten wanneer je een bericht binnen krijgt, maar voor sommige toepassingen kun je het trillen misschien wel missen. Instellingen -> Horen en voelen.
 4. Een persoonlijke hotspot in handig als je even geen wifi hebt, maar je toch je laptop wilt gebruiken. Zorg er wel voor dat je de persoonlijke hotspot volledig uitzet als je deze niet meer gebruikt. Instellingen -> Persoonlijke hotspot.
 5. Schakel je wifi uit zodra je een wifi-zone verlaat. Je iPhone is namelijk continue op zoek naar netwerken om mee te verbinden. Ook dit vergt veel van je batterij. Zorg er wel voor dat je wifi helemaal uitschakelt, net als bij Bluetooth. Instellingen -> Wifi.

 

Apps 

 1. De apps die je op je iPhone hebt geïnstalleerd zijn altijd bezig om nieuwe informatie op te halen. Ze worden ververst op de achtergrond. Zorg ervoor dat de apps die je nagenoeg nooit gebruikt, niet verversen op de achtergrond. Als je de applicatie opent wordt de info vanzelf ververst. Instellingen -> Algemeen -> Ververs op achtergrond.
 2. De apps op je iPhone worden zo nu en dan geüpdate. Dit kun je handmatig doen, maar je telefoon kan het ook automatisch doen. Hij houdt hierbij alleen geen rekening met je batterijpercentage. Dus schakel automatisch updaten uit om te voorkomen dat je toestel op een ongelukkig moment je batterij leegzuigt. Instellingen -> iTunes Store en App Store -> Updates uitschakelen.
 3. Door je home-knop twee keer in te drukken (of door kort van onder te swipen bij de iPhone X) kom je in het multitask-scherm. Hier kun je apps afsluiten. DOE DIT NIET. Apple heeft zelf bekend gemaakt dat het afsluiten van je apps eerder energie kost dan bespaart.
 4. Je email. Dit is na je scherm misschien wel de grootste boosdoener als het gaat om een korte batterijduur. De mail-app is namelijk elk moment van de dag aan het controleren of iemand je nog nieuwe digitale post heeft verstuurd. Schakel dit uit of stel een langere ververstijd in, bijvoorbeeld een half uur. Instellingen -> Mail -> Accounts -> Nieuwe gegevens -> Schakel push ‘Uit” of kies een andere (langere) tijd.

 

Bij de eerstvolgende update van iOS komt Apple met een hoop veranderingen op het gebied van je batterijduur. Zo krijg je een veel beter inzicht in de gezondheid van je batterij en kun je het vertragen van je telefoon voor een langere batterijduur uitschakelen. 

Hebben al deze tips nou geen nut gehad en valt je iPhone om de haverklap uit, kijk dan voor een iPhone reparatie? Dan kan het zijn dat je batterij aan vervanging toe is. Kom langs bij een van onze vestigingen voor een nieuwe batterij en je iPhone is weer helemaal de oude!