Menu Close

Deze afluister instelling ken je nog niet!

Het kan ons allemaal wel eens overkomen: je haast je naar een vergadering, café, of misschien zelfs een vriend thuis, en plotseling realiseer je je dat je je geliefde smartphone ergens hebt achtergelaten. De hartslag versnelt, je begint te zweten, en een gevoel van paniek overvalt je. Maar maak je geen zorgen, hier hebben wij de perfecte hack voor. Wist je dat je de omgeving van je telefoon kan beluisteren terwijl je niet in de buurt bent? Hiervoor heb je slechts oordopjes nodig. Ben je benieuwd hoe dit werkt?

Klik op de video of lees hier de eenvoudige handleiding:

1. Open de Instellingen:
Begin met het ontgrendelen van je Android-telefoon en ga naar de instellingen, die je meestal kunt vinden op je startscherm of in het apps-menu.

2. Navigeer naar Toegankelijkheid:
Binnen de instellingen, scroll naar beneden en tik op de sectie ‘Toegankelijkheid’, waar je verschillende functies vindt om de gebruiksvriendelijkheid van je telefoon te verbeteren.

3. Selecteer Gehoordverbeteringen:
Binnen het Toegankelijkheid-menu, zoek en tik op ‘Gehoordverbeteringen’, een optie die speciaal is ontworpen om de audiokwaliteit en luisterervaring te optimaliseren.

4. Activeer Omgevingsgeluid Versterken:
In het Gehoordverbeteringen-menu vind je de optie ‘Omgevingsgeluid versterken’. Schakel deze functie in om de mogelijkheid te activeren om omgevingsgeluiden via je Android-apparaat te versterken.

5. Configureer de Functie:
Pas nu naar wens de instellingen aan om te bepalen hoe je de functie wilt in- en uitschakelen. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen of je het wilt bedienen via een snelkoppeling, gebaren of andere methoden.

6. Verbind je Airbuds:
Om deze functie te gebruiken, moet je je draadloze oordopjes (bijv. Airbuds) verbinden met je Android-apparaat. Zorg ervoor dat je oordopjes correct zijn gekoppeld en klaar zijn voor gebruik.

7. Toegang vanuit het Snelle Instellingen-menu:
Veeg nu vanaf de rechterbovenhoek van je scherm naar beneden om het Snelle Instellingen-menu te openen. Hier vind je handige snelkoppelingen naar verschillende functies.

8. Start Omgevingsgeluid Versterken:
Zoek en tik op de knop met de tekst ‘Omg geluid versterken’ in het Snelle Instellingen-menu om de functie te activeren. Hiermee wordt de versterking van omgevingsgeluiden ingeschakeld via je gekoppelde oordopjes.

Met deze stappen kun je eenvoudig de omgevingsgeluidsversterking op je Android-telefoon inschakelen en de omgeving van je telefoon beluisteren! Ook handig voor andere doeleinden 😉