Deze week heeft OnePlus twee nieuwe modellen uitgebracht, de OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro. Ruim een half jaar nadat de OnePlus 7T werd gelanceerd. Interessant aan de twee versies zijn dat deze al beschikbaar zijn voor het 5G netwerk waar momenteel veel om te doen is. Wat vinden wij van de OnePlus 8? 

OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro

Prijs technisch doen ze iets van elkaar af. De OnePlus 8 Pro is over een aantal dagen verkrijgbaar voor €899, de OnePlus 8 zal €699 gaan kosten. Het Pro model kan draadloos opladen met een 30W draadloze oplader. OnePlus biedt deze straks zelf aan voor €69 in hun eigen webshop. Laten we de toestellen qua specs tegenover elkaar zetten. De OnePlus 8 Pro heeft een 6,8” OLED scherm, 120HZ en 3168×1440 pixels. De 8 heeft een iet wat kleiner OLED scherm van 6,5” met 90HZ en 2400×1080 pixels. Beide toestellen zijn beschikbaar in 128GB en 256GB opslag. Even voor de duidelijkheid, de OnePlus 8 is dus niet beschikbaar voor draadloos laden! De OnePlus 8 Pro is overigens verkrijgbaar in de kleuren Onyx Black, Glacial Green en Ultramarine Blue. De OnePlus 8 is verkrijgbaar in dezelfde kleuren behalve de Ultramarine Blue, deze is vervangen voor de Interstellar Glow.

OnePlus en Sony

Zoals OnePlus zelf al op Instagram liet blijken in een post, hebben zij samen gewerkt met Sony voor de camera’s die zich in de toestellen gaan bevinden. Zoals we gewend zijn van OnePlus zijn de toestellen altijd voorzien van prachtige camera’s. Hierin doet de OnePlus 8 serie niet van af. Even een deel van de specs op een rijtje;

OnePlus 8 Pro                                                                                

Primair: Sony IMX689, 48Mp, 1/1,4″
Telecamera: 8Mp, f/2.44.
Ultragroothoek: 48Mp, f/2.2
Kleuren filter camera: 5Mp

Frontcamera               

Sony IMX471, 16Mp, f/2.45

OnePlus 8

Primair: Sony IMX586, 48Mp, f/1.75
Macro: 2Mp f/2.4
Ultragroothoek: 16Mp f/2.2

Frontcamera               

Sony IMX471, 16Mp, f/2.45

Service voor jouw OnePlus

Natuurlijk kun je met jouw OnePlus ook terecht bij ThePhoneLab. Wij zijn geautoriseerd service provider voor alle reparaties zowel binnen als buiten de garantie. Ondervind je dus software problemen met je OnePlus, of heb je hem per ongeluk kapot laten vallen? Plan dan een afspraak in via onze website of maak gebruik van onze opstuur service mocht je niet in de buurt van één van onze vijf locaties in Nederland zitten.

Wat vinden wij van de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro?

Laten we beginnen met het feit dat we deze toestellen qua design en prestaties weer een echte aanrader vinden! OnePlus brengt steeds weer prachtige toestellen uit waar iedereen tevreden mee zal zijn. De prestaties zijn zeer goed. Wij denken dat wanneer je voor een OnePlus kiest, mocht je deze nog niet in het bezit hebben, dat je niet meer terug wilt/hoeft naar een ander merk smartphone. Een dikke aanrader dus!