Onlangs heeft één van onze specialisten de OnePlus 8 Pro getest en hier een uitgebreide gebruikers ervaring over geschreven. Nu kon uiteraard de OnePlus 8 niet uit blijven en hebben wij ook over dit toestel één van onze specialisten een review laten schrijven.

OnePlus 8 review

Mijn naam is Berk de Rooij en ik ben een specialist bij ThePhoneLab. Dankzij onze samenwerking met OnePlus – waarvan wij een geautoriseerd servicepunt zijn – heb ik de mogelijkheid gekregen om de nieuwe OnePlus 8 te testen. Zelf ben ik groot fan van OnePlus en heb nu al een aantal jaar de OnePlus 5T in gebruik. Ik was dus erg benieuwd met wat voor nieuws OnePlus dit jaar zou gaan komen.

De ervaring met de OnePlus 8

Toen ik het toestel kreeg, heb ik direct al mijn data over gezet naar de OnePlus 8, dit ging erg gemakkelijk met dank aan OnePlus Switch. Dit is een app van OnePlus zelf die het erg gemakkelijk maakt om data van een OnePlus, maar ook van andere toestellen, over te zetten.

Het scherm

Het eerste wat ik merkte was het scherm van het toestel. Dit jaar is OnePlus bij het standaard model meteen naar een 90Hz scherm gegaan. Het verschil tussen een normaal 60Hz scherm en een 90 Hz scherm voel je meteen. Vooral bij het scrollen door foto’s of e-mails. Nu ik 90Hz gewend ben lijkt het mij moeilijk terug te gaan naar 60Hz. Verder is de PPI (pixels per inch) niet veranderd ten opzichte van de OnePlus 7, maar het scherm is net wat groter, namelijk 6.55 inch. Door het Fluid AMOLED scherm met een resolutie van 2400 x 1080 geeft de OnePlus 8 een erg mooi beeld met nauwkeurige kleuren en goed contrast.

Één probleem met het gebruik van het toestel is dat het scherm van de OnePlus 8 erg groot is, en is daardoor erg moeilijk goed te bedienen met één hand. De OnePlus 8 Pro heeft erg gebogen randen die vaak voor ongewenste aanrakingen zorgen. De randen van de OnePlus 8 zijn net wat minder gebogen waardoor ik dit probleem vrijwel niet had.

OnePlus 8 review
OnePlus 8 in de kleur ‘Interstellar Glow’ en ‘Glacial Green’

De batterij

Daarnaast gaat het toestel ruim een dag mee, soms zelfs wel twee! Met een batterij van 4300mAh hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken over de batterijduur van de OnePlus 8.  In de tijd dat ik het toestel in gebruik had, ben ik nog nooit zonder batterij komen te zitten. Het is wel jammer dat je de OnePlus 8 niet draadloos kunt opladen. Maar doordat de WarpCharge van OnePlus zo snel is, heb ik er eigenlijk geen last van gehad. Als je de telefoon een half uur oplaad heb je al genoeg batterij percentage om de hele dag door te komen. Mocht je nog meer uit je batterij willen halen, dan kan je er in de instellingen voor kiezen om  de verversing snelheid van het scherm te verlagen. Hierdoor krijg je nog een boost in batterijduur.

In-Display vingerafdruk scanner

De in-display vingerafdruk scanner van de OnePlus 8 werkt erg goed en is super snel, één van de snelste als je hem vergelijkt met andere recente modellen. De ontgrendeling met gezichtsherkenning werkt ook feilloos. Meestal gebruik ik de gezichtsherkenning functie, en ik heb er geen één keer problemen mee gehad.

De camera

Als laatst kan de OnePlus 8 camera overdag erg mooie foto’s maken. Het toestel heeft een mooie selectie van verschillende camera’s. Hij heeft een wijdhoeklens waardoor er veel in één keer gefotografeerd kan worden, en een macro mode om close-up’s mee te maken. Echter zie je de zwakkere kant van de camera als het begint te schemeren. Foto’s die je in de avond maakt worden aanzienlijk waziger en hebben minder detail.

Conclusie

Uiteindelijk is het een erg mooi toestel, en vooral voor de prijs waar hij voor verkocht wordt (vanaf €699). Het toestel voelt erg goed aan en is razend snel. De meeste problemen die het toestel heeft zullen in de toekomst door software updates opgelost worden. Heb jij nog advies nodig over of dit de telefoon voor jou is? Kom gerust langs in één van onze winkels voor advies op maat.

Eindcijfer: 8,5