Ipad resetten (Video)
Soms is het nodig een iPad te resetten, bijvoorbeeld als je iPad is vastgelopen of er iets anders mee aan de hand is. Vraag jij je af wat je nu moet doen? Het eerste antwoord is steevast: Heb je hem al uit- en aangezet? Waarop de reactie dan weer steevast is: nee dat lukt niet want hij reageert niet. Hoe je dit kunt oplossen met een iPad reset leer je hier:
Harde reset, zachte reset, geforceerd herstarten. Wat is nou wat?
Allereerst wat onduidelijkheden uit de weg helpen: De ene noemt het een harde reset (hard reset), de ander een zachte reset (soft reset) en weer een andere noemt het een geforceerde herstart (forced restart). Eigenlijk hebben ze het allemaal over hetzelfde en het belangrijkste: Je gegevens zullen niet gewist worden dus een back-up is niet nodig. Daarom is dit een ideale manier om je vastgelopen iPad of andere softwareproblemen te verhelpen.
Volg deze stappen voor het uitvoeren van de reset:
Modellen zonder thuisknop in het scherm, zoals de iPad Pro vanaf 2018 en de iPad Air vanaf 2020
- Druk kort op de volume-omhoogknop en laat los.
- Druk kort op de volume-omlaagknop en laat los.
- Druk vervolgens op aan/uit-knop en houd deze ingedrukt.
- Laat de aan/uit-knop los als je het Apple logo ziet. Dit kan tot 20 seconden duren.
Modellen met thuisknop (homebutton) in het scherm
- Houd de thuisknop (homebutton) en de bovenste aan/uit-knop (of de zijknop) tegelijkertijd ingedrukt.
- Laat beide knoppen los als je het Apple logo ziet. Dit kan tot 20 seconden duren.
Hulp nodig bij het herstarten? Check deze video waar onze specialist Nathalie je laat zien hoe het moet.
iPad resetten / herstellen / wissen
Heb je bovenstaande gelezen en denk je nu juist: ik bedoelde met resetten wél het wissen van alle data? Dan gaan we je nu uitleggen hoe je dat kunt doen!
Ten eerste is het goed om vast te stellen wat het doel is van het wissen. Ben je van plan je iPad te verkopen of aan iemand te geven en werkt hij nog goed? Volg dan de volgende stappen:
Stap 1: Controleer of alle data goed is overgezet naar je nieuwe iPad of is opgeslagen in de iCloud.
Stap 2: Log uit bij iCloud, de iTunes Store en App Store. Doe je dit niet dan kan de nieuwe gebruiker de iPad niet gebruiken.
-
- Als je iOS 10.3 of hoger gebruikt, open je ‘Instellingen’ > bovenin klik je op ‘[jouw naam]’. Scrol omlaag en tik op ‘Log uit’. Voer je Apple ID-wachtwoord in en tik op ‘Schakel uit’.
- Als je iOS 10.2 of lager gebruikt, open je ‘Instellingen’ > ‘iCloud’ > ‘Log uit’. Tik opnieuw op ‘Log uit’. Tik vervolgens op ‘Verwijder van iPad’ en voer het Apple ID-wachtwoord in. Ga dan naar ‘Instellingen’ > ‘iTunes Store en App Store’ > ‘Apple ID’ > ‘Log uit’.
Stap 3: Ga terug naar ‘Instellingen’ en tik op ‘Algemeen’ > ‘Zet over of stel iPad opnieuw in’ > ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Als je ‘Zoek mijn iPad’ hebt ingeschakeld, moet je wellicht je Apple ID en wachtwoord invoeren. Als je een eSIM gebruikt in je apparaat, kies je de optie om je apparaat en het eSIM-profiel te wissen wanneer daarom wordt gevraagd.
Voer de toegangscode van het apparaat of de toegangscode voor Beperkingen in als je hierom wordt gevraagd. Tik vervolgens op ‘Wis iPad’.
Jouw iPad zal nu een paar minuten het Apple logo laten zien en uiteindelijk het ‘Hallo’ scherm weergeven. Hierna kan de nieuwe gebruiker de iPad naar eigen wens instellen.
Heb je de iPad niet meer of is hij niet meer te gebruiken?
Stap 1: Log op een browser in bij iCloud.com/find of de Zoek mijn-app op een ander apparaat, selecteer het apparaat waar het om gaat en klik op ‘Wis’. Nadat het apparaat is gewist, klik je op ‘Verwijder uit account’.
Let op: De iPad zal zichzelf nu wissen de eerstvolgende keer dat hij verbonden is met WiFi. Dit is dus niet de meest veilige methode wanneer de iPad geen verbinding heeft. Geef dus altijd de voorkeur aan bovenstaande methode.
iPad resetten zonder Apple ID
Helaas is het een stuk lastiger om dit te doen. Eigenlijk is dat positief omdat het ervoor zorgt dat jouw iPad in het geval van diefstal of verlies niet zomaar door iemand anders in gebruik kan worden genomen. Dit zorgt er ook voor dat het minder interessant is een iPad of ander Apple product te stelen. Echter is het wel vervelend wanneer jij ter goeder trouw bent maar je simpelweg geen toegang meer hebt tot je Apple ID, bijvoorbeeld omdat de Apple ID van een oud werk e-mailadres is, of je oude xs4all mail niet meer bestaat.
De enige optie die je dan nog hebt is het proberen te herstellen van het oude AppleID. Heb je alles geprobeerd en lukt het je niet om toegang te krijgen? Dan is er geen andere mogelijkheid het iPad activering-slot te omzeilen.
iPad start helemaal niet op of ik heb een ander probleem
De iPad doet niets meer of start helemaal niet meer op? Leg hem dan een uur aan een werkende oplader (test dit eerst uit door een andere device er mee op te laden zodat je zeker weet dat het niet aan de oplader ligt). Probeer ook voor de zekerheid een ander stopcontact uit. Komt er binnen dit uur geen batterij icoontje op het beeld? Dan is het helaas nodig om een reparateur te bezoeken, bij ThePhoneLab helpen wij je graag. Lees hier onze blog over iPad start niet op.
Ga naar een filiaal van een professionele reparateur (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt), waar ze direct kunnen starten met een reparatie. Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen wat bij jouw iPad het probleem is. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Maak hier jouw afspraak: