Menu Close

Je iPad start niet op? Super vervelend. Wij lichten in deze blog toe wat er aan de hand kan zijn als je iPad niet op start. We gaan hierbij in op de volgende punten:

  • Je iPad start niet op? Check de stroomtoevoer.
  • iPad start niet op en blijft hangen op Apple logo
  • iPad start niet op door batterij problemen
  • iPad resetten

Je iPad start niet op? Check de stroomtoevoer

Mogelijk heb je hier al aan gedacht; het is belangrijk om allereerst uit te sluiten dat je probleem niet ligt aan een defecte adapter of oplaadkabel. Gelukkig kan je dit makkelijk testen. Je doet dit door een andere adapter of oplaadkabel te gebruiken dan je oorspronkelijk gebruikte. Vergeet ook niet om te dubbel checken of het ligt aan defect stopcontact!

Een ander probleem wat te maken kan hebben met stroomtoevoer, is dat je een verstopte oplaadpoort hebt. Door stof en vuil in je oplaadpoort kan de connector geen verbinding maken met de oplader. Je kan het stof zelf verwijderen met een dun voorwerp maar wees hierbij voorzichtig want je kan intern het een en ander beschadigen. Wil je zeker zijn van je zaak? Dan raden we aan om dit door een specialist te laten doen om permanente beschadiging aan de oplaadpoort te voorkomen. Bij ThePhoneLab kan je daarom altijd langskomen voor een gratis APK’tje.

ipad reparatie alkmaar

iPad start niet op en blijft hangen op Apple logo

Herken je dit probleem? Er is een kans dat jouw iPad vast zit in een bootloop. Dit betekent dat jouw iPad continu opnieuw opstart. Een bootloop kan ontstaan bij hardware problemen bijvoorbeeld door waterschade of een kapotte batterij. Wil je meer weten over de bootloop? Lees dan hier de blog waar we dit probleem beschrijven voor de iPhone.

Ben jij er nou van verzekerd dat er niks geks is gebeurd met jouw iPad? Grote kans dat het een softwareprobleem is. Je kan dit in de meeste gevallen makkelijk oplossen.  Je kan bijvoorbeeld een soft reset proberen of je iPad herstellen.

ipad start niet op

iPad start niet op door batterij problemen

In sommige gevallen is de batterij in een dusdanig slechte staat dat je problemen ervaart met het opstarten van je iPad. Elke batterij heeft een verschillende levensduur die wij zelf bepalen door ons gebruik. Niet alleen het gebruik speelt een belangrijke rol ook de manier van opladen. Het is belangrijk dat je altijd een gecertificeerde oplader gebruikt. Door gebruik van een onjuist gecertificeerde kabel kan de Tristar (power management) chip in jouw iPad beschadigen. Dit kan uiteindelijk resulteren in oplaad problemen, en in sommige gevallen kan de iPad helemaal niet meer opgeladen worden. Door gebruik van een juiste oplader zal jouw batterij het een stuk langer volhouden. Wil je meer lezen over oplaadproblemen bij een iPad klik dan hier: iPad laadt niet op. Bij ThePhoneLab raden we doorgaans aan om om de 1 of 2 jaar je iPad batterij te vervangen als je verzekert wilt zijn van de hoogste kwaliteit batterij in je iPad.

iPad resetten

Ben je er nog niet uit en je iPad start nog steeds niet op? Soms kan het opgelost worden door een soft reset. Door een bepaalde toetsen combinatie kan je jouw iPad resetten zonder data te verliezen. Met de soft reset herstart je alle systemen op jouw iPad. De toetsen combinatie die je hiervoor nodig hebt is:

  • Modellen zonder thuisknop: druk kort op de volume-omhoog knop. Druk kort op de volume-omlaag knop. Houd vervolgens de aan/uitknop ingedrukt totdat de iPad opnieuw opstart.
  • Modellen met thuisknop: houd de thuisknop en de bovenste knop (of de zij knop) tegelijkertijd ingedrukt tot je het Apple logo ziet.

Heeft de soft reset niet geholpen? Grote kans dat je een hard reset uit moet voeren. Maar wat houdt dit in? Bij een hard reset zet je alle fabrieksinstellingen terug op jouw iPad. Het grote nadeel is dat je alle data zal verliezen. Daarom is het belangrijk dat je altijd een back-up van je iPad maakt. Een hard reset kan je op 2 manieren uitvoeren. Je kan het via de iPad zelf doen of via een Mac. Als je geen Mac hebt kan je altijd iTunes downloaden om vervolgens via iTunes de hard reset uit te voeren. Wil je hier meer over weten? Dan is het verstandig om langs te gaan bij een professionele reparateur.

iPad repareren

Start je iPad nog steeds niet op? Dan heeft jouw iPad waarschijnlijk interne schade en dit betekend dat je langs een specialist moet gaan om uit te sluiten wat het probleem is waardoor jouw iPad niet meer opstart (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt). Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom jouw iPad niet meer aangaat. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Wij kunnen ervoor zorgen dat jouw iPad binnen de kortste keren weer normaal functioneert. Maak hier jouw afspraak: