Menu Close

iPhone oplaadpoort kapot: bekijk je opties in deze blog!

Je kent het vast wel, je iPhone moet opgeladen worden en om dit voor elkaar te krijgen moet je de kabel in allerlei bochten wringen. Is mijn iPhone oplaadpoort kapot? Moet ik mijn oplaadpoort schoonmaken? Of is het misschien toch mijn oplaadkabel? In deze blog leggen we je uit waar het mee te maken kan hebben en wat je hieraan kunt doen. En als je er echt niet uit komt, dan kunnen wij je iPhone oplaadpoort vervangen! In deze blog behandelen we de volgende onderdelen:

 • Je iPhone oplaadpoort schoonmaken
 • Je iPhone opnieuw opstarten
 • iPhone batterij kalibreren
 • Een draadloze oplader gebruiken
 • Oplaadpoort vervangen

Is mijn iPhone oplaadpoort kapot of gewoon vies?

Doordat je iPhone vaak in je broekzak zit kan er stof ophopen in het “gat” van de connector, ofwel de oplaadpoort. Het stof blokkeert daardoor de ingang waardoor de kabel geen goed contact kan maken met de connector en je iPhone niet meer oplaad. Bij ThePhoneLab kunnen wij gratis en professioneel jouw oplaadpoort schoonmaken, je kunt hiervoor gewoon langs komen in één van onze winkels. Wil je het eerst zelf proberen, volg dan de volgende stappen:

 1. Pak een dunne tandenstoker of saté prikker en maak het puntje lichtjes bot.
 2. Steek de tandenstoker of saté prikker zachtjes in de dockconnector. Let op! Doe dit voorzichtig en ga niet te ver in de connector, anders kan je de connector beschadigen.
 3. Haal nu voorzichtig het stof eruit met een draaiende beweging.

iPhone oplaadpoort kapot

Je iPhone opnieuw opstarten

Ookal komt het niet vaak voor, kan het zijn dat jouw batterij door een software fout niet goed oplaad. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jouw iPhone oplaadpoort kapot is, maar dat het juist je batterij is die kuren heeft. In dit geval het kan helpen om je iPhone opnieuw op te starten. Dit kun je het beste doen met een geforceerde opstart, weten hoe je dit doet? Volg dan de volgende stappen:

 1. Houd de aan/uit en- homeknop tegelijkertijd ingedrukt
 2. Blijf dit net zo lang doen tot je het Apple logo ziet
 3. Je kunt nu los laten, je iPhone krijgt nu een geforceerde opstart.

Heb je een iPhone 8 (Plus), iPhone X of nieuwer. Dan werkt de geforceerde opstart als volgt:

 1. Druk op de volume-omhoogknop, laat deze los en druk direct daarna op de volume-omlaagknop
 2. Houd vervolgens de knop aan de rechter zijkant vast, die waarmee je je scherm vergrendeld. Laat deze pas los wanneer het Apple logo verschijnt.

Je batterij kalibreren

Het kalibreren van je batterij zorgt ervoor dat je batterij weer optimaal werkt. Dus voordat je, je iPhone oplaadpoort laat vervangen kun je dit eens proberen. Hieronder vertellen wij je stap voor stap hoe je jouw iPhone batterij kunt kalibreren.

 1. Koppel je iPhone aan een originele lader om op te laden.
 2. Druk de thuis- en aan/uit knop tegelijkertijd in.
 3. Blijf indrukken tot het Apple logo verschijnt.
 4. De batterij van je iPhone wordt nu gekalibreerd.

Zorg dat je de batterij nu volledig tot 100% laat opladen. Je zal merken dat de laatste procenten tot aan 100% langzamer gaan dan ervoor. Dit is het balanceer-proces van het kalibreren. De cellen worden ontladen en geleden tot ze de juiste eindspanning hebben bereikt. Je batterij is nu gekalibreerd en zal de volgende keren beter opladen en zelfs langer mee gaan.

Gebruik een draadloze oplader

Het opladen met een oplaadkabel kun je omzeilen door een draadloze oplader te kopen. Je kunt je afvragen, kan ik dan niet net zo goed mijn iPhone oplaadpoort vervangen? Die keuze laten we helemaal aan jou. Let wel; draadloos opladen kan alleen bij de iPhone 8 (Plus), iPhone X of nieuwer. Leg je toestel op de oplaadpad en je accu loopt langzaam weer vol.

iPhone draadloze oplader

Heb je een geschikte iPhone, maar geen draadloze oplader? Neem dan een kijkje in onze webshop, hier verkopen wij namelijk een mooie draadloze oplader van Mophie.

iPhone oplaadpoort vervangen

Heb je alle bovenstaande opties geprobeerd en ben je tot de conclusie gekomen dat jouw iPhone oplaadpoort kapot is? Dan is het zeer waarschijnlijk tijd voor een iPhone connector reparatie. Dit deel van jouw iPhone, ook wel dock connector genoemd kan helaas kapot gaan. Dit is dus de boosdoener die ervoor zorgt dat jouw iPhone niet meer kan opladen. Het vervangen van je dock connector is dit geval dan de enige oplossing. Hoe jouw dock connector kapot is gegaan kun je vaak zelf wel invullen. Veel voorkomende oorzaken kunnen zijn, het gebruiken van een oplader die niet officieel van Apple is. Ook kan het zijn dat door niet juist gebruik van je oplader, die wel van Apple is, dat de dock connector verbogen is. Zorg er daarom ook altijd voor dat, wanneer je de oplaadkabel uit je iPhone haalt, je dit voorzichtig doet en de kabel er recht uit trekt.

Wij raden aan om langs een professionele telefoon specialist te gaan (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt). Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom jouw iPhone niet meer oplaadt. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Wij kunnen ervoor zorgen dat jouw iPhone binnen de kortste keren weer oplaadt. Maak hier jouw afspraak:

Afspraak maken