Menu Close

Wil jij je iPhone aan iemand verkopen, of aan een vriend/ familielid geven? Dan is het handig om eerst even de iPhone naar fabrieksinstellingen terug te zetten, hiermee voorkom je dat andere toegang krijgen tot jouw data.

Het herstellen van je iPhone naar fabrieksinstellingen is simpel maar het is belangrijk dat je je aandacht erbij houdt. Het gaat immers om belangrijke data en je wilt niet dat iemand anders inzicht krijgt in jouw data of dat je bijvoorbeeld je iPhone naar fabrieksinstellingen terugzet zonder dat je je data hebt opgeslagen. We gaan in deze blog in op onderstaande topics:

 • Je iPhone voorbereiden
 • iPhone naar fabrieksinstellingen: wis alle inhoud en instellingen
 • Fabrieksinstellingen zonder Apple ID, iTunes of toegangscode
 • Al mijn data gewist, kan ik mijn data nog terughalen?

Je iPhone voorbereiden

Wij adviseren om het apparaat eerst voor te bereiden met de volgende 2 stappen voordat je begint met het terugzetten van je iPhone fabrieksinstellingen.

 1. Maak een reservekopie. Zo behoud je je gegevens wanneer je je iPhone naar fabrieksinstellingen terug zet. Dit kan op meerdere manieren. Dit kan gemakkelijk via iCloud op je iPhone of – als je je telefoon hebt aangesloten aan je mac – via Finder. Lees meer hierover op deze blog van Apple. En voor mensen met nieuwe iPhones: tegenwoordig heeft Apple een functie dat je met je nieuwe iPhone je oude iPhone kunt scannen en zo je data kunt overzetten naar de nieuwe iPhone.

 2. Uitloggen in iCloud: deze actie is vereist omdat hiermee voorkomen wordt dat anderen jou iCloud van de iPhone kunnen halen.

  – Open de iCloud instellingen bovenaan in je instellingen menu.
  – Klik daar op, scroll helemaal naar beneden en klik op ‘Log uit’. Hiervoor heb je wel het e-mailadres en wachtwoord nodig dat hiervoor is gebruikt!

iPhone naar fabrieksinstellingen: in 4 stappen.

Wanneer je je telefoon hebt voorbereid, kun je aan de slag met het daadwerkelijke terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

 1. Open je instellingen vanuit je hoofdscherm.
 2. Onder ‘algemeen’ in de instellingen van je iPhone vind je een optie “stel opnieuw in”.
 3. Klik op deze optie en klik vervolgens op “wis alle inhoud en instellingen”.
 4. Hierna zul je twee keer het wachtwoord van je iPhone moeten invoeren ter bevestiging.

Wanneer je deze stappen hebt voltooid, zul je nu succesvol je telefoon terug naar fabrieksinstellingen hebben gezet!

Fabrieksinstellingen terugzetten: zonder Apple ID, iTunes of toegangscode

Wanneer je niet ingelogd bent in je Apple ID en toch je iPhone naar fabrieksinstellingen wilt terugzetten, kun je de volgende stappen ondernemen. 

 1. Pak een computer erbij om dit proces te starten.
 2. De herstelmodus starten: zorg ervoor dat je device nog niet aangesloten is op de computer. Volg hieronder de juiste stappen voor het device waarvoor je de herstelmodus wilt starten
  • iPhone X of nieuwer, iPhone 8 en iPhone 8 plus: Zet het apparaat uit. Sluit nu het device aan op je PC terwijl je de zijknop ingedrukt houd totdat je het scherm van herstelmodus ziet.
  • iPad met Face ID: Zet het apparaat uit. Sluit nu de iPad aan op je PC terwijl je de knop bovenop de iPad ingedrukt houdt totdat je herstelmodus start.
  • iPhone 7, iPhone 7 plus en Ipad touch: Zet het apparaat uit. Sluit het apparaat aan je PC terwijl je de thuisknop indrukt en houdt deze ingedrukt totdat de herstelmodus start.
  • iPhone 6, iPod touch of iPad met een thuisknop: zet het apparaat uit. Sluit het apparaat aan op uw PC terwijl u de thuisknop ingedrukt houdt en houdt deze ingedrukt tot de herstelmodus start. 
 3. Ga naar finder en zoek je device. Kies dan ‘herstel’ om uw telefoon terug naar fabrieksinstellingen te zetten.Fabrieksinstellingen herstellen zonder toegangscode doe je zo
 4. Wacht tot het proces klaar is. Daarna kun je je device opnieuw instellen!

Al mijn data gewist, kan ik mijn data nog terughalen?

We gaan ervan uit dat je de stappen in deze blog goed opgevolgd hebt maar wanneer je je gegevens hebt gewist en dat is per-ongeluk gegaan, begrijpen we dat dat enorm vervelend is. Je beste optie is om de meest recente iCloud reservekopie op je telefoon te herstellen. Als je die niet hebt, dan zijn we bang dat we slecht nieuws voor je hebben. Toch nog een aantal tips:

 • Kijk eens op iCloud.com voor het enkel terugvinden van je bestanden – hiervoor heb je een Apple ID en wachtwoord nodig.
 • Misschien dat je je foto’s nog in Google foto’s kan terugvinden – als je gebruik hebt gemaakt van deze service. 
 • Je kan altijd gebruik maken van een data-recovery bedrijf als Stellar Data Recovery. Dit is niet goedkoop – maar ze zijn bijna altijd in staat om je data terug te halen!

Loop je ergens tegenaan? We helpen je graag.

Weet dat we bij al onze winkels altijd klaar staan om je te helpen met uitdagingen van alle soorten en maten. Je bent altijd welkom in de winkel!