Menu Close

Wat is er nieuw aan de iPhones? 

De meesten van jullie weten waarschijnlijk nog wel waar Apple vorig jaar mee kwam: de iPhone X. Weliswaar het duurste toestel dat Apple ooit uitbracht, maar een bedrag dat wel te verklaren viel. Met talloze nieuwe functies, een nieuw design en natuurlijk het randloze scherm was de iPhone X bijna een gat in de markt te noemen.

Vorige week werden er drie opvolgers van de iPhone X gelanceerd: de Xs, de iPhone Xs Max en de iPhone XR.

 

iPhone Xs 

De Xs is de regelrechte opvolger van de iPhone X. Wat is er nieuw? Eigenlijk niet zoveel. Er zit een nieuwe chip in waardoor het toestel sneller zal zijn. De Face-ID zal hierdoor sneller moeten gaan werken. Hij gaat over de toonbank voor ongeveer dezelfde prijs als een iPhone X. Die laatste zal direct uit de productie worden gehaald, waardoor Apple je de kans ontneemt om misschien wel de beste iPhone ooit tegen een goede korting te kunnen kopen.

 

iPhone Xs Max

De iPhone Xs Max is de grootste telefoon die Apple ooit heeft uitgebracht. Niet vanwege de omvang van het toestel, maar vooral vanwege het formaat van het scherm.

Spectaculair als je graag video’s kijkt op je telefoon, maar lastig te gebruiken als je kleine handen hebt. Door het ontbreken van de thuisknop bedien je de iPhone Xs Max namelijk op dezelfde manier als de iPhone X. En dat betekent dat je een hoop van boven naar beneden moet swipen. Bijvoorbeeld om je notificatiescherm en je bedieningspaneel tevoorschijn te toveren. Zelfs als je grote handen hebt is het behoorlijk ingewikkeld om deze beweging met één hand te maken.

Wat is er nog meer nieuw? De prijs. Het toestel is niet alleen de grootste ooit, maar ook de duurste ooit. Het instapmodel gaat weg voor €1259. Het duurste model, met 256GB, gaat over de toonbank voor €1659,00.

 

iPhone XR 

Dit model is de meest sympathieke iPhone waar Apple vorige week mee kwam. Het is namelijk een ietwat uitgeklede iPhone X, voor een ietwat uitgeklede prijs. Sommigen noemen het de budget-versie, maar met een instapprijs van rond de €850 vinden wij dat een gedurfde bijnaam.

Het toestel is lager in prijs omdat ze het dure OLED-scherm hebben vervangen voor een LCD-scherm. Dat betekent een lagere beeldkwaliteit. Ook hebben ze Force-touch (de functie waarbij je harder op je scherm kan drukken) uit dit model gehaald en beschikt de smartphone over één in plaats van twee camera’s achterop.

De iPhone XR heeft een randloos scherm, wat definitief het einde van de thuisknop en de vingerafdrukscanner betekent. Ook de XR heeft een groot formaat, wat wederom betekent dat het toestel onhandig is als je kleine handen hebt.

Wat het toestel vooral sympathiek maakt zijn de nieuwe kleurtjes waaruit je kan kiezen. Waar de XS-modellen in de gebruikelijke kleuren te koop zijn, is de XR verkrijgbaar in maar liefst 6 kleuren: blauw, wit, zwart, geel, oranje/roze en rood. Dat is eigenlijk het meest vernieuwende dit jaar in iPhone-land. Apple zelf heeft er schijnbaar alle vertrouwen in dat het toestel een hit gaat worden. De Amerikanen bouwen er namelijk grofweg 300.000 per dag.

 

Wat vinden we van de nieuwe iPhones?

Natuurlijk hadden we geen hoge verwachtingen van de nieuwe iPhones, want de ‘S-modellen’ waren altijd al een kleine upgrade ten opzichte van de voorgaande toestellen. De drie nieuwe iPhones zijn zonder twijfel goede apparaten, met de kwaliteit die je kan verwachten van Apple.

En als je het geld ervoor over hebt, dan raden wij deze toestellen zeker aan.