Help! Mijn iPhone is zoek! Wat nu?!

Je komt net thuis en pakt zoals je gewend bent, je iPhone uit je broekzak. En dan gebeurt het, dat gevoel van paniek: waar is mijn iPhone? Je zoekt nog 3 keer in je broekzak, jaszak en tas maar komt dan tot de conclusie dat je iPhone zoek is. Gelukkig heeft Apple daar een handige app op bedacht, namelijk; Zoek mijn iPhone. Maar dan moet Zoek mijn iPhone wel aanstaan, in deze blog leggen we je uit hoe je Zoek mijn iPhone kunt instellen. Ook leggen we uit hoe je niet alleen je iPhone, maar ook je andere Apple-devices aan deze app kunt koppelen.

Wat is zoek mijn iPhone?

Zoek mijn iPhone (of Find my iPhone indien jouw toestel Engelstalig is ingesteld) is een app die je gemakkelijk Apple-devices terug laat vinden als ze zoek zijn geraakt. Dus of het nou om je iMac, de iPhone, de iPad of een ander iOS-apparaat gaat: je kunt ze hier allemaal aan koppelen! Door in te loggen op je iCloud-account, dit doe je met je Apple ID en wachtwoord, kun je wanneer een toestel zoek is geraakt de volgende dingen doen om te kijken waar jouw device is.

 1. Jouw apparaat terugvinden op een kaart
 2.  Een geluid af laten spelen op het apparaat (handig als je weet dat hij thuis ligt maar
  geen idee hebt waar)
 3. Jouw toestel op afstand blokkeren
 4. Alle data op een toestel wissen.

Zoek mijn iPhone instellen op je iPhone of iPad

Zoek mijn iPhone instellen is vrij simpel, maar wel essentieel om gebruik te willen maken van deze functie. Je gaat als volgt te werk:

 1. Ontgrendel je iPhone/ iPad en ga naar Instellingen.
 2. Klik nu op je account bovenin het scherm.
 3. Navigeer naar Zoek mijn en klik op Zoek mijn iPhone.
 4. Vink nu de optie Zoek mijn iPhone aan.

Zoek mijn Mac instellen op MacBook of iMac

Zoals eerder aangegeven bestaat er ook een ‘Zoek mijn Mac’ functie. Deze functie kun je gebruiken om je MacBook of iMac terug te vinden. Om de functie te activeren volg je de volgende stappen:

 1. Open je Macbook/iMac en ga naar Systeemvoorkeuren en kies dan voor iCloud.
 2. Vul jouw persoonlijke Apple ID in en volg de instructies.
 3. Vink nu de optie ‘Zoek mijn Mac’ aan.

Zoek mijn iPhone instellen op Apple Watch en AirPods

De terugvindfunctie van Apple is ook voor jouw AirPods en vanaf de watchOS 3 voor je Apple Watch beschikbaar. Super handig! Wat extra fijn is, is dat je Zoek mijn iPhone aanzetten niet zelf hoeft te doen voor jouw AirPods of Apple Watch. Dit wordt namelijk automatisch geactiveerd wanneer Zoek mijn iPhone op de gekoppelde iPhone is ingeschakeld. Hier boven leggen we uit hoe je Zoek mijn iPhone aanzet op jouw iPhone.

Zoek mijn iPhone instellen via de computer

Wanneer je iPhone kwijt of gestolen is kun je het beste zo snel mogelijk naar een computer gaan met internetverbinding. Ga via de internetbrowser naar iCloud.com/find, hier kun je inloggen met je Apple ID en vervolgens kies je het onderdeel Zoek mijn iPhone. Nu verschijnen al jouw gekoppelde apparaten op een kaart. Wanneer je op het groene bolletje klikt, en daarna op het infosymbooltje verschijnt er meer informatie over jouw device. Als je ziet dat jouw iPhone nog in huis ligt, kun je kiezen voor Speel geluid af. Wanneer je ziet dat jouw iPhone op een locatie is waar jij niet bent kun je kiezen voor Verloren modus.

Zoek mijn iPhone kaart
De drie opties van ‘Zoek mijn iPhone’: geluid afspelen, verloren-modus en wis iPhone.

Hoe blokkeer ik mijn device en hoe schakel ik Verloren-modus in?

Wanneer je er zeker van bent dat je iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch of Mac is zoek geraakt, kun je jouw device van een afstand vergrendelen met een toegangscode. Deze toegangscode zorgt ervoor dat een ander niet zomaar jouw iPhone kan ontgrendelen en door jouw gegevens kan neuzen.

Het vergrendelen van jouw iPhone gaat als volgt:

 1. Open je internetbrowser en ga naar iCloud.com/find of open de ‘Zoek mijn iPhone’ app.
 2. Selecteer hier het apparaat dat je wilt vergrendelen.
 3. Kies nu voor de Verloren-modus.

Heeft jouw iPhone al een pincode of wachtwoord, dan is jouw iPhone al vergrendeld. Wanneer je de vraag krijgt om een telefoonnummer op te geven, kies dan voor een nummer dat nog actief is of bijvoorbeeld die van een vriend. Het heeft namelijk geen zin om hier het nummer van jouw eigen iPhone in te vullen als je deze kwijt bent. De Verloren-modus is nu ingeschakeld en je kunt de locatie van jouw iPhone blijven volgen. Ook kun je een bericht achterlaten dat zichtbaar is op het toegangsscherm van jouw verloren iPhone.

Zoek mijn iPhone uitschakelen

Als je meerdere Apple devices hebt kan het lijstje met gekoppelde apparaten in Zoek mijn iPhone lang worden. Wil je een device ontkoppelen, zoals bijvoorbeeld je MacBook die je eigenlijk toch alleen thuis gebruikt? Dat kan heel gemakkelijk, en wij leggen je uit hoe:

 1. Open je internetbrowser en ga naar iCloud.com/find of open de ‘Zoek mijn iPhone’ app.
 2. Kies nu het device die je wilt verwijderen en kies voor verwijderen.
 3. Let wel; de knop verwijderen verschijnt alleen als het device offline is en niet gevonden kan worden.
 4. Is het device nog in je bezit? Ga dan naar Instellingen, klik je profiel aan en kies iCloud. Nu kun je de schakelaar bij Zoek mijn iPhone uitzetten. Voor Mac ga je naar SysteemvoorkeureniCloudZoek mijn Mac.

Batterij leeg, maar toch de locatie van je iPhone opvragen?

Onze vrienden van Apple hebben het vanaf iOS 8 mogelijk gemaakt om de laatste locatie van je iPhone of iPad op te vragen. Dit doe je als volgt:

 1. Open je iPhone of iPad en ga naar Instellingen
 2. Klik op je profiel en kies Zoek mijn
 3. Klik vervolgens op Zoek mijn iPhone en zorg dat Stuur laatste locatie is aangevinkt

Nu zorgt je iPhone ervoor dat wanneer je batterij uitvalt, je laatst geziene locatie naar je iCloud wordt gestuurd. Deze locatie wordt 24 uur bewaard. Deze functie maakt het mogelijk jouw iPhone terug te vinden die inmiddels offline is door een lege batterij.

Daarnaast kan deze optie helpen bij het terug vinden van gestolen toestellen. Helaas is het vaak wel zo dat dieven het toestel direct uitschakelen waardoor de verplaatsing niet op de kaart te zien is.

Vragen of hulp nodig?

Heb je alsnog vragen over jouw toestel en heb je hier hulp bij nodig? Kom dan langs in één van onze winkels of maak online een afspraak.