Vandaag heeft Apple de nieuwe en lang verwachte iPhone SE 2020 aangekondigd. Waar het gerucht eerst ging dat het toestel de SE 2 zou gaan heten, heeft Apple er toch voor gekozen om voor dezelfde naam te gaan maar dan gepresenteerd in een ander jaar. Het toestel is vanaf 17 april te bestellen en dat vanaf 489,- euro. Wat zijn nu de verschillen, vergelijkingen en nieuwe features?

iPhone SE 2020

Het toestel is dus vandaag aangekondigd door Apple, vanaf 24 april leverbaar maar wel al vanaf aankomende vrijdag te bestellen. En dat allemaal vanaf ‘maar’ 489,- euro. De iPhone SE 2020 is eigenlijk het vervangende toestel van de iPhone 8. Apple haalt dit toestel dan ook uit het assortiment om zich volledig op zijn vervanger te kunnen focussen. De nieuwe versie SE is niet in het zelfde formaat als zijn jongere broertje, de iPhone SE met het formaat van de iPhone 5(S), maar in het formaat van de iPhone 8. Het nieuwe model heeft net als de iPhone 8 ook een 4,7 inch retina beeldscherm ook behoudt hij de thuisknop met touch id. Wellicht de laatste iPhone die nog van een thuisknop is voorzien. Het toestel is in drie verschillende kleuren te verkrijgen; zwart, rood en wit en met een opslag variërend van 64GB, 128GB en 256GB. Het toestel is ook voorzien van dezelfde A13-chip als in de iPhone 11 serie. Zat keuze dus zou je zeggen!

Geen Face ID, maar wel een thuisknop

Hadden we natuurlijk stiekem wel een beetje verwacht als het moest gaan om de vervanger van de SE uit 2016 en de iPhone 8. Dit kan zomaar het laatste model zijn dat een thuisknop met zich mee gaat dragen, alhoewel Face ID een uitstekende vervanger is. Dit is een functie die pas vanaf de iPhone 10 serie is ingebouwd waardoor de thuisknop bijna verleden tijd is geworden.

Is de iPhone SE 2020 een aanrader of niet?

Apple heeft natuurlijk de SE in het leven geroepen om een wat betaalbaarder toestel aan te kunnen bieden. Net zoals de voorgaande iPhone 5c en de iPhone Xr, is dit ook weer een model die relatief betaalbaar is als je het vergelijkt met de nieuwere modellen die ruim over de 1000 euro gaan. Nu Apple de iPhone 8 uit het assortiment haalt, denken wij dat de iPhone SE 2020 een goede vervanger is. De prijs ligt namelijk lager dan de iPhone 8 en de prestaties van het toestel zijn natuurlijk niet meer te vergelijken met de iPhone SE uit 2016. Alle nieuwe specificaties van de iPhone SE 2020 vind je onderaan dit bericht! Deze versie komt trouwens met iOS 13.4, voor de gene die dit interessant vinden om te weten! Het design is overigens niet veel anders dan alle andere modellen, daar zal het verschil niet in gaan zitten. De achterkant is van glas, wat betekent dat wij dit voor jou kunnen repareren wanneer het stuk is, en dat voor natuurlijk vele malen goedkoper dan bij Apple zelf. Zie hieronder hoe het vervangen van jouw iPhone SE 2020 in werking gaat bij ThePhoneLab. Ook verwachten wij dat de prijs van een scherm vergelijkbaar zal zijn met die van de iPhone 8.

Alle specificaties op een rij

  • 4,7-inch Retina-display, hetzelfde type scherm als de iPhone 8
  • Hetzelfde design als de iPhone 8 met glazen achterkant
  • Geschikt voor draadloos opladen
  • Prijs vanaf €489
  • Nieuwe snelle A13-chip, dezelfde chip als in de iPhone 11 series
  • Verbeterde camera, geen triple maar een enkele
  • Thuisknop met Touch ID en dus geen Face ID
  • Drie kleuren: zwart, rood en wit
  • Geheugen: 64GB, 128GB en 256GB

Bestel je toestel bij onder andere Belsimpel!