Menu Close

Vervelend, je Samsung scherm reageert niet! Het touchscreen werkt niet meer van je Samsung device en je zoekt een oplossing? Dan ben je nu aan het juiste adres. In deze blog leggen we je uit hoe het kan dat je touchscreen niet reageert en hoe je dit zo snel mogelijk kan fixen. We gaan in op de volgende onderwerpen:

  • Samsung scherm reageert niet? Doe de hardware test
  • Touchscreen werkt niet meer door scherm problemen
  • Touchscreen werkt niet meer door moederbord problemen

Samsung scherm reageert niet? Doe de hardware test

Je Samsung scherm reageert niet meer: of het nu je tablet is die niet reageert op aanraking, of je smartphone: een hardware test kan uitwijzen of er interne problemen zijn bij jouw device. Om een hardware test uit te voeren heb je de Samsung Members app nodig. Zorg dus eerst dat deze geïnstalleerd is op jouw smartphone of tablet. Vanaf besturingssysteem Android 7.0 Nougat en hoger staat deze app standaard op je tablet of smartphone. Heb jij een ouder besturingssysteem of kun je de app niet vinden? Download de app hier in de Google Play Store. Voer in de app het volgende stappenplan uit:

  1. Ga naar Diagnoses (bovenin het scherm)
  2. Kies Aanraakscherm
  3. Kleur de vierkantjes door eroverheen te vegen
  4. Is je uitslag Goed? Dan reageert het scherm goed op aanraking

Blijkt uit deze test dat je device niet goed meer reageert op aanraking? In de rest van deze blog leggen we je uit waar het aan ligt en hoe je dit probleem kan verhelpen.

samsung scherm reageert niet

Touchscreen werkt niet meer door scherm problemen

Onze specialisten ervaren dat, in het geval van Samsung, een touchscreen dat niet reageert vaker komt door een kapot scherm dan door hardwareproblemen. Dit betekent dat een relatief simpele schermreparatie meestal het probleem oplost. Als je Samsung scherm niet reageert of je touchscreen niet meer werkt van je Samsung kan je scherm dus defect zijn. Soms kun je dit zien aan fysieke schades, zoals barsten in het scherm, die zijn ontstaan door val-, druk-, stoot- of waterschade. In andere gevallen is er aan de oppervlakte van het scherm weinig te zien. Kortom: een Samsung scherm reageert niet meer? Het scherm vervangen zal meestal de oplossing zijn.

Touchscreen werkt niet meer door moederbord problemen

In een enkel geval is er een intern defect waardoor je touchscreen niet reageert. Ook in dat geval reageert je Samsung scherm niet of slecht. In dat geval kan een moederbord reparatie de oplossing zijn. Hiervoor zul je langs moeten gaan bij een professionele telefoon reparateur.

Een gratis diagnose uitvoeren

Wanneer je Samsung scherm niet reageert kan je dit oplossen door bijvoorbeeld een schermreparatie of een moederbord reparatie uit te laten voeren. Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom jouw Samsung scherm niet reageert. Een diagnose is altijd gratis. Door een diagnose uit te voeren kan een specialist concluderen of bijvoorbeeld je scherm moet worden vervangen. Je bent na de diagnose nooit verplicht om over te gaan op een reparatie, maar dat kan natuurlijk wel.

Heb jij last van een touchscreen dat niet meer werkt op je Samsung? Ga dan in ieder geval naar een professionele reparateur (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt), waar ze direct kunnen starten met een reparatie. Wij kunnen zowel een scherm vervangen als een moederbord reparatie uitvoeren. Maak hier jouw afspraak: