Menu Close

Je hebt al een aantal keer op je Samsung scherm gedrukt, maar er gebeurt maar niks. Na de vijfde keer reageert je Samsung scherm eindelijk op aanraking. Dit betekent echter dat de schermgevoeligheid van je Samsung beeldscherm is afgenomen. Heel vervelend als je Samsung scherm niet reageert! Het touchscreen werkt niet meer van je Samsung en je zoekt een oplossing? Dan ben je nu aan het juiste adres. In deze blog leggen we je uit hoe het kan dat Samsung scherm niet reageert en je touchscreen niet werkt. Ook leggen wij je uit hoe je touchscreen weer kan werken. We gaan in op de volgende onderwerpen:

  • Samsung scherm reageert niet? Doe de hardware test
  • Touchscreen Samsung werkt niet door scherm problemen
  • Touchscreen Samsung werkt niet door moederbord problemen

Samsung scherm reageert niet? Doe de hardware test

Je Samsung scherm reageert niet meer: of het nu je tablet is die niet reageert op aanraking, of je smartphone: een hardware test kan uitwijzen of er interne problemen zijn bij jouw device. Om een hardware test uit te voeren heb je de Samsung Members app nodig. Zorg dus eerst dat deze geïnstalleerd is op jouw smartphone of tablet. Vanaf besturingssysteem Android 7.0 Nougat en hoger staat deze app standaard op je tablet of smartphone. Heb jij een ouder besturingssysteem of kun je de app niet vinden? Download de app hier in de Google Play Store. Voer in de app het volgende stappenplan uit:

  1. Ga naar Diagnoses (bovenin het scherm)
  2. Kies Aanraakscherm
  3. Kleur de vierkantjes door eroverheen te vegen
  4. Is je uitslag Goed? Dan reageert het scherm goed op aanraking

Blijkt uit deze test dat je Samsung niet reageert op aanraking? Dan werk je touchscreen niet goed meer. In de rest van deze blog leggen we je uit waar het aan ligt en hoe je dit probleem kan verhelpen.

samsung scherm reageert niet

Touchscreen Samsung werkt niet meer door scherm problemen

Samsung touchscreen werkt niet? Onze specialisten ervaren dat, in het geval van Samsung, een touchscreen dat niet reageert vaker komt door een kapot scherm dan door hardwareproblemen. Als je Samsung scherm niet reageert of je touchscreen niet meer werkt, kan je scherm dus defect zijn. Dit betekent dat een relatief simpele schermreparatie meestal het probleem oplost. Soms kun je dit zien aan fysieke schades, zoals barsten in het scherm, die zijn ontstaan door val-, druk-, stoot- of waterschade. In andere gevallen is er aan de oppervlakte van het scherm weinig te zien. Kortom: je Samsung scherm reageert niet meer? Dan zal een Samsung scherm reparatie in vele gevallen de oplossing zijn. Na een Samsung scherm reparatie werkt jouw touchscreen weer. Is dat niet het geval? Dan hoef je ook niet te betalen. ThePhoneLab repareert op basis van no cure, no pay.

Touchscreen Samsung werkt niet meer door moederbord problemen

Samsung scherm reageert niet? En daarom heb je het idee dat je Samsung touchscreen niet werkt? In een enkel geval is er een intern defect, waardoor je touchscreen niet reageert. Om ervoor te zorgen dat het touchscreen weer reageert zoals voorheen, is het mogelijk dat een moederbord reparatie de oplossing zal zijn. Een moederbord reparatie is een uiterst complexe Samsung reparatie, waarvoor je langs zal moeten gaan bij een professionele telefoon reparateur. Na een moederbord reparatie werkt je Samsung touchscreen naar verwachting weer!

Een gratis diagnose uitvoeren

Wanneer je Samsung scherm niet reageert, dan is vaak je touchscreen kapot. Dit kan worden opgelost door bijvoorbeeld een schermreparatie of een moederbord reparatie uit te laten voeren. Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom jouw Samsung scherm niet reageert. Een diagnose is altijd gratis. Door een diagnose uit te voeren kan een specialist concluderen of bijvoorbeeld je scherm moet worden vervangen. Je bent na de diagnose nooit verplicht om over te gaan op een reparatie, maar dat kan natuurlijk wel.

Heb jij last van een touchscreen dat niet meer werkt op je Samsung? Ga dan in ieder geval naar een professionele reparateur (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een winkel bij jou in de buurt), waar ze direct kunnen starten met een reparatie. Wij kunnen zowel een scherm vervangen als een moederbord reparatie uitvoeren. Maak hier jouw afspraak: