Menu Close

Geluid telefoon doet het niet meer? Of je geluid is super zacht? Een defecte speaker brengt veel problemen met zich mee. Zo kan je het bijvoorbeeld niet horen als je een belangrijk belletje krijgt of je kan de persoon aan de andere kant van de lijn niet meer horen. Om dit op te lossen zijn er een paar stappen die je kan volgen. In deze blog leggen we stap voor stap uit wat je tegen dit probleem kan doen. We gaan hierbij in op de volgende punten:

 • Je geluid staat op stil: geen beltoon of notificatie geluid
 • Geen geluid telefoon omdat niet storen aan staat
 • Telefoon geen geluid tijdens bellen
 • Telefoon geluid doet het niet in de auto
 • Geluid doet het alleen met oortjes

Je geluid staat op stil: geen beltoon of notificatie geluid

Het geluid van je telefoon op stil zetten is een simpele handeling. Per device kan deze handeling verschillen. Als je een iPhone hebt kan je de volgende blog lezen: geen geluid iPhone? Wat te doen als het geluid niet werkt! Als jij gebruik maakt van een Android device, dan kan je de mute instelling over het algemeen vinden in de instellingen van jouw telefoon. Onder de knop geluidstand vind je de opties geluid, trillen en dempen. Niet alleen in Instellingen maar ook in het notificatie scherm kan je snel wisselen tussen geluid, trillen en stil.

Geen geluid telefoon omdat niet storen aan staat

Wanneer de telefoon op niet storen staat demp je alle meldingen. Dit betekent dat je het geluid, trillen en de visuele meldingen dempt. In de volgende stappen leggen we uit hoe je de niet storen functie kan aanzetten op een Android device:

 • Ga naar Instellingen
 • Ga naar Geluid
 • Ga naar Niet storen en klik op Nu inschakelen

Als je deze stappen hebt doorlopen weet je nu hoe je jouw telefoon op niet storen zet. Bij een iPhone doe je dit op een andere manier. Wil je weten hoe je dit doet lees dan de volgende blog: geen geluid iPhone? Wat te doen als het geluid niet werkt!

Telefoon geen geluid tijdens bellen?

Hoor je tijdens het bellen bijna geen geluid?  Of hoor je helemaal niks? Dan zijn er drie opties mogelijk:

 1. Het geluid van je telefoon staat te zacht. Om het geluid van je telefoon harder of zachter te zetten maak je gebruik van de volumeknoppen aan de zijkant.
 2. Staat je geluid op zijn hardst? Maar doet je geluid het nog steeds niet of hoor je het geluid zacht? Grote kans dat je luidspreker vol zit met vuil. Je kan het vuil zelf verwijderen uit de luidspreker, let wel op dat je secuur te werk gaat en de luidspreker niet beschadigt. Wij raden zelf aan om dit te laten doen door een specialist zodat je zeker weet dat jouw luidspreker niet beschadigt. Bij ThePhoneLab geven we jouw smartphone een gratis APK’tje waardoor jouw luidspreker binnen de kortste keren weer goed functioneert.
 3. Heeft het reinigen ook niet geholpen? Dan is jouw luidspreker waarschijnlijk toe aan vervanging. Kom langs in de winkel om een gratis diagnose te laten stellen door een van onze specialisten.

geluid telefoon doet het niet

Telefoon geluid doet het niet in de auto

Je telefoon geluid doet het niet in de auto? Supervervelend, dat betekent dat je de nieuwe hits van jouw favoriete artiest niet kan afspelen in de auto. Als eerst is het goed om te checken of je telefoon met een USB-kabel of bluetooth verbonden is met de auto. Is de telefoon verbonden maar doet hij het nog steeds niet? Probeer dan de telefoon te verbinden via de andere mogelijkheid. Als dit ook niet werkt is het handig om de telefoon te verwijderen uit de bluetooth lijst en opnieuw te verbinden. Omdat je het geluid van je telefoon in veel auto’s niet kan aanpassen met de volumeknop van de auto zelf, is het goed om dit te checken en handmatig te doen.

Kom je er niet uit? Alle auto’s hebben een handleiding waarin stap voor stap staat hoe je de telefoon verbindt met de auto. Loop deze stappen één voor één na om te controleren of alles goed is gegaan.

Geluid telefoon werkt alleen met oortjes

Heel irritant: je geluid doet het alleen met oortjes. Het kan gebeuren dat je telefoon denkt dat er oortjes inzitten, terwijl dit niet zo is. Je kan dit gemakkelijk testen door de volumeknop omhoog of omlaag te doen. Zodra je dit doet verschijnt het koptelefoon symbool in het scherm. In de meeste gevallen komt dit door vuil in de koptelefoon aansluiting. Door het vuil denkt jouw telefoon dat er een koptelefoon inzit. Je kan het vuil makkelijk verwijderen, je doet dit met een dun, onscherp voorwerp, zoals een pincet. Wees voorzichtig! Door hardhandig het vuil te verwijderen kan je de aansluiting beschadigen. Nog steeds hetzelfde probleem? Je geluid telefoon werkt alleen met oortjes? Waarschijnlijk heb je dan een intern probleem. Omdat dit niet direct oplosbaar is raden we je aan om naar een specialist te gaan. Bij ThePhoneLab doen wij een gratis diagnose om erachter te komen waarom jouw geluid niet meer functioneert.

Telefoonluidspreker vervangen

Het geluid op je telefoon doet het nog steeds niet? Dan moet waarschijnlijk een van de speakers vervangen worden.

Als je een van de speakers wilt laten vervangen is het belangrijk dat je naar een professionele reparateur gaat (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt). Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom het geluid niet meer werkt. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Wij kunnen de speakers voor jou vervangen of repareren: