Menu Close

Je Samsung start niet meer op? Dat is een probleem waar echt niemand op zit te wachten! We nemen onze telefoon overal mee naar toe en gebruiken hem voor bijna alles. Dus kan het nogal vervelend zijn als jouw dierbare smartphone niet wil opstarten. In deze blog leggen we uit wat jij kunt doen aan een Samsung device die niet meer opstart. Of je Samsung tablet start niet op? Daar helpen we je ook bij! We gaan in op de volgende punten:

  • Samsung start niet meer op? Check de stroomtoevoer
  • Samsung gaat niet meer aan door waterschade
  • Mogelijk is je batterij toe aan vervanging
  • Samsung zwart scherm
  • Hard reset of factory reset

Je Samsung start niet meer op? Check de stroomtoevoer

Je Samsung mobiel gaat niet meer aan? Of je Samsung tablet start niet op? Misschien ligt het wel aan de stroomtoevoer: een defecte oplaadkabel, adapter of stopcontact. Goed om dus even te testen met verschillende opladers om uit te sluiten dat het ligt aan de stroomtoevoer.

Een ander veel voorkomend probleem is stof in de oplaadpoort. Door overmatig stof kan de oplaadpoort (ook wel de connector genoemd) soms geen verbinding maken met de oplader. Je kan het stof zelf verwijderen met een dun voorwerp. Wil je zeker zijn van je zaak? Dan raden we aan dit te laten doen door een specialist. De oplaadpoort van Samsung devices is erg gevoelig. Voorkom permanente schade aan de oplaadpoort en kom langs in een van onze winkels voor een gratis APK’tje. Tijdens het gratis APK’tje maken we al je poorten stofvrij. Daarnaast doen we direct een check op alle functies en reinigen we je toestel uitgebreid!

Samsung gaat niet meer aan door waterschade

Als jouw telefoon of tablet in aanraking is gekomen met water is het belangrijk dat je snel actie onderneemt. Zorg er als eerst voor dat de tablet of telefoon uitgezet wordt. Haal vervolgens de sim- of SD-kaarthouder eruit want hierdoor kan het water enigszins verdampen. Ga vervolgens zo snel mogelijk naar een professionele smartphone reparateur. Wil je meer weten over waterschade? Lees dan onze blog over waterschade reparatie.

samsung start niet meer op

Mogelijk is je batterij toe aan vervanging

Elke batterij heeft een einddatum, deze datum wordt deels bepaald door onszelf. De manier waarmee jij met je telefoon of tablet omgaat is bepalend voor de duur van de batterij. Een defecte batterij kan zomaar de reden zijn dat jouw Samsung tablet/telefoon niet opstart. Om erachter te komen of jouw Samsung start niet op probleem wordt veroorzaakt door een defecte batterij raden wij aan langs te gaan bij een specialist. Bij ThePhoneLab voeren wij een gratis diagnose uit om de oorzaak van jouw probleem te achterhalen. Ook raden we zelf aan om elke twee jaar je batterij te vervangen als je verzekerd wilt zijn van de hoogste kwaliteit batterij in je telefoon of tablet.

Samsung zwart scherm

Krijgt jouw Samsung een zwart scherm na een val? Of zonder aanleiding geeft jouw Samsung een zwart scherm? Er kunnen verschillende redenen zijn voor een defect scherm. In de meeste gevallen kan je het zien als je scherm stuk is, maar in sommige gevallen is je LCD- of OLED-scherm kapot. Omdat dit een intern probleem is kan je dit meestal niet zien. De meeste Samsung toestellen hebben een statuslampje. Dit lampje geeft aan of je toestel moet worden opgeladen (blauw knipperen), aan het opladen is (rood constant) of volledig is opgeladen (groen constant).  Door middel van het statuslampje kan je checken of jouw Samsung het helemaal niet meer doet of dat alleen het scherm defect is. Moet jouw scherm vervangen worden of wil je weten wat er aan de hand is? Ga langs bij een professionele reparateur. Bij ThePhoneLab voeren we een gratis diagnose uit. Een van onze specialisten legt je daarna uit wat er aan de hand is met de tablet of telefoon. En als je dat wilt, kunnen we ook je tablet of telefoon direct repareren! Wil je meer weten over Samsung schermen die niet reageren? Lees dan ook de volgende blog: Samsung scherm reageert niet.

Hard reset of factory reset

Als je Samsung nog steeds niet opstart kan je een hard reset proberen. Een hard reset zorgt ervoor dat jouw tablet of telefoon allen systemen opnieuw opstart zonder data te verliezen. Maar hoe voer je dat uit als je telefoon niet reageert? Gelukkig heeft Samsung een toetsen combinatie ontwikkeld waardoor je gemakkelijk je apparaat kan resetten. Op de meeste Samsung devices gaat dit als volgt: je moet twee knoppen tegelijkertijd 10 seconden ingedrukt te houden. Dit zijn: de aan/uit knop en volume omlaag (-) knop.

Heeft de hard reset niet geholpen? Dan kan je de factory reset proberen. LET OP: hiermee verlies je alle data! Daarom is het altijd handig om een backup te maken van jouw data. Een hard reset voer je als volgt uit:

  1. Schakel je telefoon uit, houd de aan/uit-toets en de volume-omhoogtoets ingedrukt en houd vervolgens de aan/uit-toets ingedrukt.
  2. Laat de toetsen los wanneer de Android-mascotte verschijnt. Wanneer het Android-systeemherstelmenu verschijnt, druk je de volume-omlaagtoets in om Wipe Data/Factory Reset te kiezen.
  3. Daarna druk je op de Power-toets om verder te gaan.
  4. Selecteer Yes en ga opnieuw verder. Kies Systeem nu opnieuw opstarten als de fabrieksinstellingen zijn hersteld.

Best een karweitje dus! Wil je hulp hierbij? Of wil je hulp bij het maken van een backup? Ga dan langs bij een professionele reparateur, zoals ThePhoneLab.

Telefoon of tablet reparatie

Hebben bovenstaande stappen niet geholpen? Heb je nog steeds het probleem Samsung start niet op? Dan is het verstandig om langs een professionele reparateur te gaan (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt). Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom jouw telefoon of tablet niet meer aangaat. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Wij kunnen jouw Samsung tablet of telefoon repareren: