Menu Close

Je Samsung start niet meer op? En werkt het opnieuw opstarten van je Samsung niet? Dit betekent twee dingen: je Samsung loopt vast bij het opstarten of je Samsung gaat aan en meteen weer uit.  Dat is een probleem waar echt niemand op zit te wachten! We nemen onze telefoon overal mee naar toe en gebruiken hem voor bijna alles. Je Samsung telefoon aanzetten kan soms een hele opgave zijn als je te maken hebt met een storing. In deze blog leggen we uit wat jij kunt doen aan een Samsung die niet opstart. Het kan ook zo zijn dat jouw Samsung tablet niet opstart. Daar helpen we je ook bij! We gaan in op de volgende punten:

  • Samsung start niet meer op? Check de stroomtoevoer.
  • Samsung gaat niet meer aan door waterschade
  • Mogelijk is je batterij toe aan vervanging
  • Samsung zwart scherm
  • Hard reset of factory reset

Je Samsung start niet meer op? Check de stroomtoevoer

Je Samsung mobiel gaat niet meer aan? Of je Samsung tablet start niet op? Of je Samsung gaat uit en weer aan? Misschien ligt het wel aan de stroomtoevoer: een defecte oplaadkabel, adapter of stopcontact. Het is goed om verschillende opladers te testen om uit te sluiten dat het ligt aan de stroomtoevoer.

Een ander veel voorkomend probleem is stof in de oplaadpoort. Door overmatig stof kan de oplaadpoort (ook wel de connector genoemd) soms geen verbinding maken met de oplader. Je Samsung batterij is dan niet opgeladen en daarom start je Samsung niet op. Je kan het stof zelf verwijderen met een dun voorwerp. Wil je zeker zijn van je zaak? Dan raden we aan dit te laten doen door een specialist. De oplaadpoort van Samsung devices is erg gevoelig. 

Als het probleem zich blijft voordoen en je Samsung nog steeds niet opstart, kan het zijn dat er een storing is opgetreden. In dat geval raden we aan om langs te komen in een van onze winkels voor een gratis APK’tje. Tijdens het APK’tje maken we alle poorten stofvrij en doen we een check op alle functies. Daarnaast reinigen we je toestel uitgebreid om eventuele storingen te verhelpen.

Samsung gaat niet meer aan door waterschade

Als jouw telefoon of tablet in aanraking is gekomen met water is het belangrijk dat je snel actie onderneemt. Zorg er als eerst voor dat de tablet of telefoon uitgezet wordt. Haal vervolgens de sim- of SD-kaarthouder eruit want hierdoor kan het water enigszins verdampen. Ga vervolgens zo snel mogelijk naar een professionele smartphone reparateur. Wil je meer weten over waterschade? Lees dan onze blog over waterschade reparatie.

samsung start niet meer op

Mogelijk is je batterij toe aan vervanging

Elke batterij heeft een einddatum, deze datum wordt deels bepaald door onszelf. De manier waarmee jij met je telefoon of tablet omgaat is bepalend voor de duur van de batterij. Een defecte batterij kan zomaar de reden zijn dat jouw Samsung telefoon niet opstart of je Samsung tablet niet opstart. Om erachter te komen of jouw Samsung start niet op probleem wordt veroorzaakt door een defecte batterij raden wij aan langs te gaan bij een specialist. Bij ThePhoneLab voeren wij een gratis diagnose uit om de oorzaak van jouw probleem te achterhalen. Ook raden we zelf aan om elke twee jaar je batterij te vervangen als je verzekerd wilt zijn van de hoogste kwaliteit batterij in je telefoon of tablet.

Samsung zwart scherm

Start je Samsung niet op? Krijgt jouw Samsung een zwart scherm na een val? Of zonder aanleiding geeft jouw Samsung een zwart scherm? Dan lijkt het alsof je Samsung niet aangaat. Er kunnen verschillende redenen zijn voor een defect scherm. In de meeste gevallen kan je het zien als je scherm stuk is, maar in sommige gevallen is je OLED-scherm kapot. Omdat dit een intern probleem is kan je dit meestal niet zien. De meeste Samsung toestellen hebben een statuslampje. Dit lampje geeft aan of je toestel moet worden opgeladen (blauw knipperen), aan het opladen is (rood constant) of volledig is opgeladen (groen constant).  Door middel van het statuslampje kan je checken of jouw Samsung het helemaal niet meer doet of dat alleen het scherm defect is. Moet jouw scherm vervangen worden of wil je weten wat er aan de hand is? Ga langs bij een professionele reparateur. Bij ThePhoneLab voeren we een gratis diagnose uit. Een van onze specialisten legt je daarna uit wat er aan de hand is met de tablet of telefoon. En als je dat wilt, kunnen we ook je tablet of telefoon direct repareren! Wil je meer weten over Samsung schermen die niet reageren? Lees dan ook de volgende blog: Samsung scherm reageert niet.

Hard reset of factory reset

Als je Samsung nog steeds niet opstart kan je een harde reset proberen. Een hard reset zorgt ervoor dat jouw tablet of telefoon allen systemen opnieuw opstart zonder data te verliezen. Maar hoe voer je dat uit als je telefoon niet reageert? Gelukkig heeft Samsung een toetsen combinatie ontwikkeld waardoor je gemakkelijk je apparaat kan resetten. Weten hoe je dit kunt doen voor je samsung telefoon, lees dan samsung telefoon resetten. Ook voor de samsung tablet hebben wij een instructie pagina gemaakt, lees hier de samsung tablet resetten handleiding. 

Telefoon of tablet reparatie

Hebben bovenstaande stappen niet geholpen? Heb je nog steeds het probleem dat je Samsung niet opstart en je Samsung dus niet aangaat? Dan is het verstandig om langs een professionele reparateur te gaan (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een winkel bij jou in de buurt). Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom jouw telefoon of tablet niet meer aangaat. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Wij kunnen jouw Samsung tablet of telefoon repareren: