Menu Close

Je iPhone valt steeds uit terwijl je batterij nog lang niet leeg is? Dat is natuurlijk super vervelend. Ben je net lekker aan het appen, valt je iPhone uit! En je had geen oplader bij je omdat je met een volle batterij van huis wegging… Of je iPhone start na een paar minuten vanzelf opnieuw op. In dit blog leggen wij uit waar dit aan kan liggen en welke verdere stappen jij kan ondernemen om ervoor te zorgen dat je iPhone weer naar behoren werkt. We gaan het hebben over de volgende onderwerpen:

 • Check de iPhone batterij
 • Je iPhone valt steeds uit door een software probleem
 • iPhone valt steeds uit na aanraking met water
 • iPhone valt steeds uit en start weer op, vaak elke 3 minuten
 • iPhone valt steeds uit door de kou

Check de iPhone batterij

Wanneer jouw iPhone aangeeft leeg te zijn terwijl toen hij uitviel je batterij nog vol was dan is de kans groot dat het aan een verouderde batterij ligt. Batterij hebben een beperkte levensduur en moeten daarom gemiddeld na 2 jaar vervangen worden. Hoe snel jouw batterij achteruit gaat is afhankelijk van veel factoren. Wil je zelf de actuele status van je batterij checken! Je doet dit hier als volgt:

 1. Ga naar Instellingen
 2. Ga naar Batterij > Batterijconditie
 3. Kijk bij Maximumcapaciteit

iphone valt steeds uit

De maximum capaciteit geeft aan hoeveel procent van de batterij nog opgeladen kan worden, super handig! Maar bij welk percentage moet de batterij nou vervangen worden? Bij ThePhoneLab raden we aan om de batterij direct te vervangen als deze onder de 80% komt. Lukt het niet om te achterhalen of jouw batterij vervangen moet worden? Kom dan langs bij een van onze filialen om kosteloos je batterij door te laten meten of voor een gratis diagnose.

Je iPhone valt steeds uit door een software probleem

Wanneer je iPhone steeds uitvalt maar je batterij niet leeg is, is het mogelijk een software probleem. Je batterij denkt dat hij bijvoorbeeld nog 20% heeft terwijl, in werkelijkheid, de batterij leeg is en dus 0% heeft. Je kan in dit geval eerst zelf proberen een harde reset te doen. Dat gaat als volgt:

 • iPhone 4 t/m iPhone 6S en iPads: houd de thuis- en vergrendelknop voor 15 seconden tegelijk ingedrukt totdat het Apple logo zichtbaar wordt.
 • iPhone 7/ 7 Plus: houd de vergrendel- en volume omlaag knop voor 15 seconden tegelijk ingedrukt totdat het Apple logo zichtbaar wordt.
 • iPhone 8 en nieuwer: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk hierna kort op de volume-omlaagknop. Houd hierna de vergrendelknop ingedrukt totdat het Apple logo zichtbaar.

Valt je iPhone steeds uit bij het gebruik van bepaalde apps? Dan is een software herstel wellicht de oplossing. Voor een software herstel kan je bij onze winkels terecht maar deze kan je zelf ook uitvoeren, lees in ons blog over software herstel hoe je dit zelf kan doen. Maak altijd eerst een backup van je toestel. 

iPhone valt steeds uit na aanraking met water

Heb je jouw iPhone recentelijk in de wc laten vallen of in het zwembad? Water in jouw iPhone veroorzaakt kortsluiting en dit kan de reden zijn waarom je iPhone steeds uitvalt. Volg de stappen in deze waterschade reparatie blog en ga zo snel mogelijk langs een professionele reparateur voor een waterschade schoonmaak. Hoe langer het water in jouw iPhone zit, hoe meer schade het kan aanrichten.

iphone start niet op

iPhone valt steeds uit en start weer op

Als je iPhone steeds op het Apple logo blijft hangen en niet opstart heet dit een bootloop. Dit kan je helaas meestal niet zelf verhelpen en hiervoor moet je naar een professionele reparateur.

Met een iPhone Xs of nieuwer kun je ook een reboot probleem hebben waarbij jouw iPhone steeds na een paar minuten uitvalt en opnieuw opstart. Meestal is dit na ongeveer 3 minuten.
Dit heeft te maken met een nieuwe functie die elke iPhone vanaf de Xs heeft: de zelftest. Elke paar minuten checkt de iPhone zelf de werking van alle onderdelen. Hij kijkt onder andere naar de temperatuursensoren die in de iPhone zitten. Ziet je iPhone bijvoorbeeld ineens een temperatuur die erg afwijkt van de vorige meting of die extreem hoog of laag is, dan start hij opnieuw op om te kijken of het probleem verholpen is. Blijft het probleem? Dan blijft je telefoon elke 3 minuten opnieuw opstarten.

Bij ThePhoneLab kun je langs komen om dit te laten onderzoeken. Onze specialisten voeren een kosteloze diagnose uit om te kijken wat bij jouw iPhone het probleem is. In veel gevallen is het een op te lossen met een oplaadpoort reparatie. Dit is het onderdeel waar de temperatuursensor het vaakst defect gaat.

iPhone valt uit door kou

Valt je iPhone scherm steeds uit en is het buiten erg koud? Dan is de kou misschien de boosdoener. Lees hier meer over in onze blog over wat de kou met je batterij doet. Spoiler: Vaak los je dit op met een batterijvervanging.

Hebben bovenstaande stappen je niet geholpen? Wij adviseren dan om naar een professionele reparateur (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt) te gaan. Bij ThePhoneLab doen wij altijd eerst een gratis diagnose. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Maak hier jouw afspraak: