Menu Close

Help! Mijn iPhone doet niks meer!

Dagelijks komen er mensen in paniek bij ons langs: help mijn doet iPhone niks meer! Paniek in de tent! Je wilt gelijk ThePhoneLab bellen, maar dat gaat natuurlijk moeilijk zonder werkende telefoon. What to do? Vaak is de oplossing relatief simpel, maar om goed te achterhalen wat er precies aan de hand is hebben wij een stappenplan geschreven.

1. Probeer de telefoon te resetten

Het eerste wat je moet proberen wanneer je iPhone niks meer doet is een reset, dit is in de meeste gevallen de oplossing Lees hier meer over in de ‘hoe doe je een hard reset op je iPhone‘ blog.

2. Probeer verschillende laders en stekker blokken

Wanneer jouw iPhone niks meer doet is het vanzelfsprekend dat je deze eerst even aan de lader legt. Wanneer er geen batterij icoon verschijnt kan het zo zijn dat of:

  • De telefoon zo leeg is dat zelfs het rode batterij icoon nog niet laadt, leg de telefoon daarom minimaal 15 minuten aan de lader.
  • Jouw stekker blok of laadkabel niet meer werkt.
  • Er stof in jouw dockconnector zit.

In het tweede geval is het raadzaam verschillende kabels en stekker blokken te proberen.  Wanneer je geen andere stekker blokken hebt kan je ook de laadkabel aan de USB poort van je computer hangen.

Wanneer er stof in jouw oplaadpoort (dockconnector) zit, dan kan jouw lader niet goed contact maken waardoor er of geen batterij icoon verschijnt, of wel een batterij icoon maar de telefoon niet aangaat na lang in de lader te hebben gezeten. Wanneer dit het geval is, probeer dan voorzichtig het stof te verwijderen met een pincet of naald. Je kunt hier ook altijd voor langs komen bij een van onze filialen, het verwijderen van stof is gratis en valt onder ons gratis APK’tje.

3. Je batterij of dockconnector is kapot

Wanneer je stap 1 & 2 heb geprobeerd dan is de kans groot dat de batterij of de dock connector stuk is. Dit kan door ouderdom, waterschade of het verkeerd opladen van de telefoon komen. Vooral het gebruik van goedkope namaak laders is slecht en kan jouw telefoon beschadigen.

Om te zorgen dat je iPhone het weer naar behoren doet is er een reparatie nodig, een iPhone reparatie van een batterij of dockconnector duurt uiterlijk 30 minuten. Je kunt een afspraak maken via: Afspraak maken.

4. Jouw scherm is kapot (je hoort wel geluid en de telefoon trilt ook).

Wanneer je wel geluiden hoort en de telefoon hoort trillen kan het zijn dat het scherm kapot is, of de telefoon een batterij reset nodig heeft. In het eerste geval dient er een nieuwe scherm geplaatst te worden, in het tweede geval is het slechts een kwestie van het los en vast klikken van de batterij. Zie onze prijzen voor de kosten van het vervangen van het scherm.

5. Je iPhone doet niks meer door moederbord schade

In zeldzame gevallen doet je iPhone niks meer vanwege schade op het moederbord, vaak is er dan in het verleden water in gekomen of is de telefoon gerepareerd bij een onprofessioneel bedrijf die geen ESD veiligheidsmaatregelen neemt bij de reparatie. In dit geval dient er een soldering te worden uitgevoerd. Dit kan bij ons op aanvraag, hiervoor kunt u contact met ons opnemen via: i[email protected]

6. iPhone doet niks meer doordat je scherm na het opstarten op Apple logo blijft hangen.

Het klinkt alsof je te maken hebt met een Bootloop. Klik hier: iPhone start niet op want Apple logo blijft hangen.