Menu Close

Minuten lang zit jij te wachten op dat ene telefoontje om een verlossend antwoord te horen…Wat blijkt, je hebt al twee gemiste oproepen terwijl jij je iPhone helemaal niet hebt horen overgaan. Herkenbaar en erg vervelend; je geluid stond blijkbaar uit terwijl je zeker wist dat die aanstond. Niet alleen het schuifje aan de zijkant van je iPhone zorgt ervoor dat je geluid uit en aan kan, ook een aantal instellingen kunnen ervoor zorgen dat je geen geluid hoort. In deze blog gaan we in op de volgende issues:

 • Je geluid staat op stil: geen beltoon of notificatie geluid
 • Geen geluid iPhone omdat ‘niet storen’ aan staat
 • iPhone geen geluid tijdens bellen?
 • iPhone geluid doet het niet in de auto?
 • Luidspreker iPhone werkt niet
 • Geen geluid iPhone bij het afspelen van muziek of een film?
 • Trilsignaal
 • iPhone 7 geluidsproblemen

Je geluid staat op stil: geen beltoon of notificatie geluid

De meest eenvoudige manier om het geluid van je iPhone aan en uit te zetten, is via de schakelaar aan de linker zijkant. Als het schuifje richting het scherm staat, betekent dit dat je geluid aan staat. Zodra het schuifje naar achteren staat, staat je geluid op stil.

Tip: als je in het schuifje kijkt, zie je een oranje balkje wanneer het schuifje op geluid uit staat. Makkelijk om te onthouden. Bij Instellingen –> Horen en voelen kan je het volume van de beltoon en de beltoon zelf aanpassen. Zorg dat je volume hard genoeg staat.

Geen geluid iPhone omdat ‘niet storen’ aan staat

Wanneer je zeker weet dat het geluid aan staat en je alsnog geen beltoon hoort of notificatie krijgt, dan staat waarschijnlijk de “Niet storen” functie aan. De “Niet storen” functie is ervoor bedoeld, zoals de naam al zegt, om niet gestoord te worden bij notificaties. Bij elk binnenkomend bericht of telefoontje zal je geen melding ontvangen maar verschijnt het alleen als een melding op je toegangsscherm. Handig als je ’s nachts in bed ligt, maar vervelend als het per ongeluk aan staat. Standaard is de “Niet storen” functie zo ingesteld dat wanneer je binnen twee minuten twee keer wordt gebeld door dezelfde persoon, de beltoon wel zal klinken. Dit is omdat het waarschijnlijk om een urgent telefoontje gaat. De “Niet storen” functie schakel je eenvoudig in en uit via het Bedieningspaneel.

iPhone geen geluid tijdens bellen?

Hoor je tijdens een gesprek geen tot zeer weinig geluid uit je oor luidspreker? Of geeft jouw iPhone geen geluid tijdens bellen? Dan zijn er drie opties mogelijk:

 1. Het geluid staat te zacht. Dit kan je verhogen en verlagen tijdens een telefoongesprek door middel van de volumeknoppen aan de zijkant van de iPhone.
 2. Staat het geluid op zijn hardst en hoor je het geluid nog steeds erg zacht, dof of krakerig? Grote kans dat je oor luidspreker verstopt zit. Bij ThePhoneLab verhelpen wij dit graag voor je door middel van ons ‘Gratis APK’tje’. Loop gerust langs in één van onze winkels en wij reinigen dan je oor luidspreker.
 3. Heeft de reiniging ook niet geholpen? Dan is de oor luidspreker aan vervanging toe. Gelukkig is dit bij vrijwel elk iPhone model binnen een half uur mogelijk!

iPhone geluid doet het niet in de auto?

Is je iPhone via Bluetooth of via een USB-kabel verbonden met de auto en hoor je het geluid nog steeds via de iPhone? Waarschijnlijk staat de iPhone audio uitgang niet op de auto geselecteerd. Tijdens een gesprek kan je op het scherm van de iPhone bij het bolletje “Audio” aangeven via welke uitgang het gesprek gevoerd wordt. Op de afbeelding hieronder is te zien dat er meerdere opties mogelijk zijn. Zorg dat de auto is geselecteerd.

 

Stap 1                                                    Stap 2

Staat de auto er niet tussen? Dan is de koppeling met de auto niet geslaagd. Raadpleeg de handleiding van de auto hoe die iPhone verbonden moet worden.

Luidspreker iPhone werkt niet

Luidspreker iPhone werkt niet? Dit betekent dat de onderste speaker van je iPhone niet naar behoren werkt. Het kan zijn dat de speaker vol zit met stof, gelukkig is dit makkelijk te verhelpen. Gebruik hiervoor een puntig voorwerp en verwijder de stof voorzichtig. Wij raden zelf aan om dit te laten doen door een specialist. Bij ThePhoneLab kan je gebruik maken van een gratis APK’tje zodat jouw iPhone weer helemaal stofvrij is. Nog steeds hetzelfde probleem? Luidspreker iPhone werkt niet? Dan kan je altijd een hard-reset proberen. Wil dit ook niet werken? Grote kans dat jij net diegene bent met een kapotte luidspreker. Als de luidspreker van je iPhone kapot is kan je deze laten vervangen.

Geen geluid iPhone bij het afspelen van muziek of een film?

Aan de zijkant van de iPhone zitten de volumeknoppen. Zorg ervoor dat het geluid uiteraard aan staat door op de volumeknop omhoog te drukken. Zie je dat de balk gevuld is en nog steeds geen geluid? Wellicht is je iPhone met een Bluetooth device verbonden. Ga naar de Bluetooth instellingen en kijk waarmee je iPhone verbonden is. Geen verbonden apparaat? Check dan of je iPhone niet verbonden is met een koptelefoon aansluiting. Dit kan je eenvoudig doen door het geluid aan/ uit schuifje te bewegen. Staat er “koptelefoon” in beeld? Dan denkt je iPhone dat er een koptelefoon is aangesloten. Zit dit niet aangesloten, grote kans dat er vuil in je aansluiting zit. Dit kunnen wij voor je reinigen!

Heb je bovenstaande opties geprobeerd en je hebt nog steeds geen geluid. Start dan je iPhone opnieuw op om een softwareprobleem uit te sluiten. Wanneer een software reset het probleem niet verhelpt, is de kans aannemelijk dat er een hardware probleem is. Bij ThePhoneLab kunnen wij dit voor je onderzoeken.

Trilsignaal

Bij het geluid uit is het tevens mogelijk om de trilnotificatie ook uit te zetten. Dit doe je door naar de Instellingen –> Horen en voelen te gaan. Bovenin kan je aangeven wanneer jij een trilsignaal wilt ontvangen.

 

Heb je een iPhone 7 en is het met de bovenstaande stappen niet gelukt?

Bij de iPhone 7 kan na verloop van tijd een hardware probleem ontstaan die betrekking heeft op de audio omgeving. Typerende kenmerken zijn uitval op het gebied van audio. Wil je hier meer over weten lees dan deze blog: Problemen met de iPhone 7 microfoon doe de test. 

iPhone luidsprekers vervangen

Nog steeds het probleem? Geen geluid iPhone? Dan moet waarschijnlijk 1 van de speakers vervangen worden. Als je de speakers wilt vervangen is het belangrijk dat je naar een professionele reparateur gaat (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt). Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom het geluid  niet meer werkt. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Wij kunnen de speakers voor jou vervangen of repareren: