Menu Close

iPad valt steeds uit? Dit kan er aan de hand zijn!

Valt je iPad steeds uit met volle batterij? Heel vervelend! Eindelijk haal je dat moeilijke Candy Crush level en ineens valt je iPad uit, terwijl je geen oplader bij je hebt omdat je ervan overtuigd was dat je batterij wel een dagje meeging. In deze blog leggen wij uit waar dit aan kan liggen en wat jij zelf kan doen om ervoor te zorgen dat je iPad weer normaal werkt. We gaan hierbij in op de volgende punten.

  • Software problemen (harde reset of software herstel)
  • De iPad batterij is aan vervanging toe
  • Je iPad heeft waterschade opgelopen
  • iPad valt steeds uit en start weer op
  • iPad valt steeds uit door de kou

Software problemen

Wanneer je iPad uitvalt met een volle batterij  is er een grote kans aanwezig dat de iPad last heeft van een software probleem. Je iPad denkt bijvoorbeeld dat het batterijpercentage 20% is terwijl in werkelijkheid de batterij leeg is. Je kan in dit geval eerst zelf proberen een harde reset uit te voeren. Je doet dit als volgt:

  • iPads met homebutton: Houd de vergrendel- en home button voor 15 seconden tegelijk ingedrukt totdat het Apple logo zichtbaar wordt.
  • iPads zonder homebutton: Druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de vergrendelknop ingedrukt totdat het Apple logo zichtbaar is.

Ook kan het zo zijn dat jouw iPad steeds uitvalt bij het gebruik van bepaalde apps. In dat geval is het belangrijk om als eerst de betreffende apps te sluiten. Als dit niet heeft geholpen kan je de betreffende app opnieuw installeren. Als beide stappen niet hebben geholpen kan je als laatst een software herstel proberen. Voor een software herstel kan je bij een van onze filialen terecht maar deze kan je ook zelf uitvoeren. Wil je weten hoe? Lees in de blog over software herstel hoe je dit zelf kan doen. LET  OP Maak altijd eerst een backup van je iPad zodat je je gegevens niet verliest.

De iPad batterij is aan vervanging toe

Je iPad viel uit toen de batterij nog vol was. Nu probeer je ‘m opnieuw op te starten en plots geeft de iPad aan leeg te zijn? Dan is de kans groot dat het probleem wordt veroorzaakt door je batterij. Om erachter te komen of jouw batterij de boosdoener is kan je altijd langs komen voor een gratis diagnose. Blijkt uit de diagnose dat je batterij de oorzaak is voor het uitvallen van je iPad? Dan ben je genoodzaakt een batterij vervanging te laten uitvoeren. Dit is een reparatie die wij bij ThePhoneLab binnen 30 minuten kunnen uitvoeren! 

Je iPad heeft waterschade opgelopen

Heb je jouw iPad recentelijk in het water laten vallen? Zwemmen met je iPad is nooit een goed idee. Water in de iPad veroorzaakt kortsluiting en dit kan de reden zijn waarom het iPad scherm steeds uitvalt. Heb je waterschade? Kom dan zo snel mogelijk langs voor een waterschade schoonmaak; hoe langer het water in jouw iPad zit, hoe meer schade het intern kan aanrichten.

iPad valt steeds uit en start opnieuw

Als je iPad op het Apple logo blijft hangen, heet dit een bootloop. Een bootloop kan je helaas niet zelf verhelpen en hiervoor moet je naar een reparateur. Bij ThePhoneLab voeren we altijd eerst gratis een diagnose uit. Na het vaststellen van het probleem kun je kiezen om over te gaan op een reparatie.

Heeft jouw iPad een smartcover? Dit is een hoesje voor je iPad dat je open en dicht kan doen. Deze locked de iPad ook automatisch doordat er een magneet in zit. Wanneer je deze volledig hebt opengeklapt naar achter kan de magneet tegen de achterkant van de iPad aanzitten. Dit kan ervoor zorgen dat het iPad scherm steeds aan- en uitgaat. Dit wordt dan veroorzaakt door het hoesje en niet door de iPad. Dit kan ook gebeuren wanneer de hoes versleten of oud is. Je lost dit probleem heel makkelijk zelf op door de smartcover uit te zetten. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Ga naar Algemeen
  3. Schakel de optie Vergendel/ontgrendel uit

ipad aan en uit knop werkt niet

iPad valt steeds uit door de kou

Neem jij je iPad vaak mee naar buiten? En valt je iPad scherm de hele tijd uit terwijl het buiten koud is? Deze kou is wellicht de boosdoener. Lees hier meer over in onze blog over wat de kou met jouw batterij doet.

Is het probleem nog niet opgelost? Wij adviseren je dan om een professionele reparateur (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt) te bezoeken. Bij ThePhoneLab doen wij altijd eerst een gratis diagnose. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel! Maak hier jouw afspraak:

Afspraak maken