Menu Close

Gebruik je Samsung Smart Lock op Vertrouwde Plaatsen!

Je kent het wel – je haalt je telefoon tevoorschijn om een belangrijk bericht te beantwoorden of even snel je agenda te checken, en daar is het weer: de toegangscode die je moet invoeren. Gelukkig is er een slimme oplossing: Smart Lock op vertrouwde plaatsen.Hoewel de beveiliging van je telefoon cruciaal is, zijn er momenten waarop je gewoon wilt dat je Samsung zichzelf kent en je gemakkelijk toegang verleent. In deze blog laten we je zien hoe je deze handige functie kunt instellen en gebruiken, zodat je nooit meer je toegangscode hoeft in te voeren wanneer je op een vertrouwde locatie bent.

Klik op de video of lees hier de eenvoudige handleiding:

Stap 1: Open je Instellingen
Laten we beginnen! Ontgrendel je Android-telefoon en zoek het pictogram ‘Instellingen’. Dit ziet eruit als een tandwiel en is meestal te vinden op je startscherm. Tik erop om de instellingen te openen.

Stap 2: Zoek ‘Smart Lock’ in de zoekbalk
Binnen de instellingen, gebruik de zoekbalk bovenaan het scherm en typ ‘Smart Lock’. Terwijl je typt, verschijnt de optie ‘Smart Lock’ in de zoekresultaten.

Stap 3: Klik op ‘Smart Lock’
Tik op de optie ‘Smart Lock’ in de zoekresultaten om toegang te krijgen tot de Smart Lock-instellingen.

Stap 4: Klik nogmaals op ‘Smart Lock’
Nu bevind je je in het Smart Lock-menu. Tik nogmaals op ‘Smart Lock’ om de configuratie te starten.

Stap 5: Voer je toegangscode in
Om veiligheidsredenen wordt je gevraagd om je toegangscode in te voeren voordat je verder kunt gaan.

Stap 6: Tik op ‘Vertrouwde plaatsen’
Eenmaal in het Smart Lock-menu, zie je verschillende opties voor het ontgrendelen van je Android op basis van bepaalde criteria. Tik op ‘Vertrouwde plaatsen’.

Stap 7: Klik op ‘Vertrouwde plaats toevoegen’
Nu kun je je vertrouwde locaties instellen. Tik op ‘Vertrouwde plaats toevoegen’ om te beginnen.

Stap 8: Zoek je adres op
Voer je adres in of zoek naar je locatie op de kaart. Android zal deze locatie opslaan als een vertrouwde plaats.

Stap 9: Druk vervolgens op OK
Bevestig je geselecteerde locatie door op ‘OK’ te tikken.

Gefeliciteerd! Je hebt met succes Smart Lock ingesteld op je Android-telefoon. Nu, wanneer je op deze vertrouwde locatie bent, hoef je je toegangscode niet meer in te voeren om toegang te krijgen tot je telefoon. Dit kan bijzonder handig zijn als je thuis bent, op kantoor of op andere vertrouwde plaatsen waar je telefoon veilig is.

Met Smart Lock hoef je je geen zorgen meer te maken over het onthouden of invoeren van je toegangscode in situaties waarin het gewoon niet nodig is. Geniet van het gemak en de efficiëntie die deze functie met zich meebrengt, terwijl je telefoon toch veilig blijft.