Menu Close

iPad laadt niet op? Dit kan er aan de hand zijn!

Je iPad laadt niet op? Of je iPad laadt langzaam op? Dit zijn problemen waar niemand blij van wordt en die helaas vaak voorkomen. Maar wat nu: je iPad laadt niet meer op? In sommige gevallen is dit probleem makkelijk te verhelpen. In deze blog gaan we stap voor stap behandelen wat er mis kan zijn wanneer jouw iPad niet oplaadt. We gaan hierbij in op de volgende punten:

  • Check de stroomtoevoer
  • iPad laadt niet op door stof in de oplaadpoort
  • Originele oplader gebruiken
  • iPad opladen uit? Stekker levert niet genoeg stroom
  • Kapotte batterij vervangen

iPad laadt niet op? Check de adapter, oplaadkabel of stroomtoevoer

Als de iPad niet meer oplaadt is het altijd belangrijk om de stroomtoevoer te checken. In veel gevallen is de oplaadkabel of adapter toe aan vervanging. Dit is niet altijd met het blote oog te zien. Daarom is het belangrijk dat je dit goed checkt. Je doet dit door dezelfde iPad op te laden met een andere adapter of oplaadkabel. Ook is het altijd handig om een ander stopcontact te proberen. Soms is een defect het probleem waardoor de iPad niet oplaadt.

iPad laadt niet op door stof in de oplaadpoort

Heb je uitgesloten dat het aan de stroomtoevoer ligt? Dan kan het zijn dat stof zich ophoopt in de oplaadpoort van jouw iPad. Gelukkig is dit een probleem dat makkelijk verholpen kan worden. Als je dit zelf wil doen is het belangrijk dat je secuur te werk gaat. Gebruik hiervoor een pincet of een ander dun voorwerp. Wees hierbij heel voorzichtig want door hardhandig te werk te gaan tijdens het verwijderen van de stof kan je de connector permanent beschadigen. Onze specialisten staan altijd voor je klaar om je een gratis APK’tje te geven waarbij onder andere de oplaadpoort weer helemaal schoongemaakt wordt. Als deze kapot is moet de oplaadpoort van de Ipad worden vervangen.

Originele oplader gebruiken

Helaas gaan de opladers van Apple niet eeuwig mee. Vaak moet je tijdens de gebruiksduur van jouw iPad een nieuwe kabel aanschaffen. Hoewel de kabels van Apple het niet altijd even lang volhouden; ze zijn het beste voor de levensduur van jouw iPad. Vaak wordt bij het aanschaffen van een nieuwe kabel gekozen voor de goedkope versie. Veel mensen weten alleen niet dat het aanschaffen van een onjuist gecertificeerde kabel nare gevolgen kan hebben voor jouw iPad. Bijvoorbeeld een batterij die sneller achteruit gaat. Weet je niet wat het verschil tussen een onjuist gecertificeerde en juist gecertificeerde kabel lees dan deze blog: iPhone oplader.

Door een onjuist gecertificeerde kabel te gebruiken bij het opladen van jouw iPad kan de Tristar (power management) chip beschadigen. Dit kan uiteindelijk resulteren in oplaadproblemen en soms kan de iPad helemaal niet meer opgeladen worden. Dit is een vervelende beschadiging die enkel door vervanging gerepareerd kan worden.

iPad opladen uit? Stekker levert niet genoeg stroom

Voor de iPad heeft Apple een speciale oplader ontwikkeld. Met deze oplader is het mogelijk om alle Apple producten op te laden. Helaas werkt dit omgekeerd niet zo. Als je een iPad probeert op te laden met een iPhone oplader kan je verschillende problemen ervaren zoals: de iPad laadt langzaam op, de iPad laadt niet meer op of de iPad maakt wel contact maar laadt niet op. Al deze problemen duiden op het gebruik van een verkeerde adapter. Vaak geeft de iPad hierbij een melding: opladen uit. De gebruikte adapter heeft in dit geval een te laag wattage waardoor de iPad niet of bijna niet zal opladen. Bij het opladen van je iPad is het daarom belangrijk om altijd te checken of de adapter minimaal 10 watt geeft.

ipad laadt niet op

iPad laadt niet op door een kapotte batterij

Nog steeds hetzelfde probleem: iPad laadt niet meer op? Dat zou zomaar kunnen liggen aan je batterij. Alle batterijen kunnen maar een beperkt aantal keren worden opgeladen. Hoelang jouw batterij mee gaat ligt aan hoeveel je de iPad gebruikt en oplaadt. In deze gevallen adviseren wij het om langs te komen bij een professionele reparateur (zoals bijv. ThePhoneLab – Klik hier voor een locatie bij jou in de buurt) om je iPad batterij te vervangen.

Een professionele diagnose

Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen waarom de oplaadpoort, power management chip of batterij niet meer werkt. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel!

Afspraak maken