Menu Close

Moderne smartphones bieden ons tal van geweldige mogelijkheden voor het bewerken en personaliseren van foto’s. Een van de minder bekende, maar niet minder indrukwekkende, functies is de mogelijkheid om de achtergrond van je foto’s te verwijderen op je iPhone. Deze functie opent de deur naar allerlei creatieve opties, of je nu je eigen stickers wilt maken, de achtergrond van een foto wilt aanpassen, of simpelweg storende elementen uit je afbeeldingen wilt verwijderen.

Klik op de video of lees hier de eenvoudige handleiding om je op weg te helpen:

Stap 1: Open je Foto’s
Begin met het openen van de Foto’s-app op je iPhone. Blader door je fotobibliotheek en selecteer de afbeeldingen waarvan je de achtergrond wilt verwijderen. Dit kan één of meerdere foto’s zijn, afhankelijk van je behoeften.

Stap 2: Druk op ‘Delen’
Onderaan het scherm zie je een deelicoon. Tik hierop om toegang te krijgen tot de deelopties.

Stap 3: Bewaar in Bestanden
Scroll naar beneden in het deelmenu en kies ‘Bewaar in Bestanden’. Hiermee worden de geselecteerde afbeeldingen opgeslagen in je bestanden.

Stap 4: Klik op ‘Bewaar’
In het volgende scherm tik je op ‘Bewaar’ in de rechterbovenhoek om de afbeeldingen op te slaan.

Stap 5: Ga naar je Bestanden
Keer nu terug naar je beginscherm en open de ‘Bestanden’-app.

Stap 6: Selecteer en Selecteer Alles
In de ‘Bestanden’-app, tik je op ‘Selecteer’ rechtsboven en kies je vervolgens ‘Selecteer Alles’. Hiermee worden alle eerder opgeslagen afbeeldingen geselecteerd.

Stap 7: Druk op de Drie Puntjes
Onderaan het scherm zie je drie puntjes. Tik hierop om extra opties te openen.

Stap 8: Verwijder de Achtergrond
In de lijst met opties die verschijnt, selecteer je ‘Verwijder Achtergrond’. Nu zal je iPhone automatisch de achtergrond van de geselecteerde afbeeldingen verwijderen.

Je hebt nu afbeeldingen zonder achtergrond die je kunt gebruiken zoals je wilt. Of je nu je eigen aangepaste stickers wilt maken, afbeeldingen wilt invoegen in andere foto’s, of gewoon storende elementen wilt wissen, deze functie geeft je de vrijheid om je foto’s te transformeren op manieren die je voorheen misschien niet voor mogelijk had gehouden.

Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geef je foto’s een nieuwe dimensie met deze verborgen iPhone-functie. Het enige wat je nodig hebt, is je iPhone en een beetje creativiteit!