Menu Close

Je iPad doet niets meer en je kan hem wel tegen de muur smijten uit frustratie! Maar wacht daar nog eventjes mee want misschien helpen onderstaande tips jou wel van dit irritante probleem af. Dit kan er aan de hand zijn:

  • iPad reageert niet meer op aanraking
  • iPad scherm is zwart (wel geluid en tril)

Let op: we hebben het hier over een iPad die wel aanstaat, maar niets doet. Lees ons andere artikel als jouw iPad niet meer opstart.

iPad reageert niet meer op aanraking 

De iPad loopt vast en doet niets meer, een super irritant probleem. Het scherm staat wel aan en de knopjes doen het ook nog maar hij reageert niet op aanraking. Wanneer deze vastloopt is het ook niet mogelijk om deze op de normale manier uit te zetten. Probeer hem dan geforceerd opnieuw op te starten. Je gegevens zullen niet gewist worden bij een geforceerde herstart dus een back-up is niet nodig. Volg deze stappen voor het uitvoeren van een harde reset:

  • Modellen zonder thuisknop: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de aan/uit-knop ingedrukt totdat de iPad opnieuw opstart.
  • Modellen met thuisknop: houd de thuisknop en de bovenste knop (of de zijknop) tegelijkertijd ingedrukt tot je het Apple logo ziet.

Hebben bovenstaande tips niet geholpen: het iPad scherm loopt nog steeds vast en reageert niet op aanraking? Lees in deze blog wat je kunt doen wanneer je iPad niet meer reageert op aanraking.

ipad aan en uit knop werkt niet

Reageert jouw iPad nog steeds niet?

Dan is het helaas nodig om een reparateur te bezoeken, bij ThePhoneLab helpen wij je graag. 

Ga naar een filiaal van een professionele reparateur (bijvoorbeeld ThePhoneLab – kijk hier voor een vestiging bij jou in de buurt), waar ze direct kunnen starten met een reparatie. Bij ThePhoneLab doen wij een diagnose om te achterhalen wat bij jouw iPad het probleem is. Een diagnose is altijd gratis. Hierna ben je niet verplicht om over te gaan op reparatie, maar dat kan natuurlijk wel!  Maak hier jouw afspraak: