Menu Close

Ontdek de Verborgen Snelkoppeling: Minimaliseer Je Vensters Met Een Dubbelklik op de Titelbalk.

Als fervente MacBook-gebruiker ben je waarschijnlijk gewend geraakt aan het feilloze besturingssysteem en de gestroomlijnde gebruikerservaring. Toch zijn er vaak kleine trucjes en functies die onder de radar vliegen, ondanks hun potentieel om je dagelijkse workflow te verbeteren. Een van die subtiele, maar uiterst handige trucs is het minimaliseren van vensters met een simpele dubbelklik op de titelbalk. Hier lees je hoe je makkelijk je MacBook venster minimaliseert:

Bekijk de video of scroll naar beneden voor de geschreven uitleg:

Stap 1: Navigeer naar System Preferences

Begin met het klikken op het Apple-logo in de linkerbovenhoek van je scherm en selecteer ‘System Preferences’. Dit opent een schat aan aanpassingsmogelijkheden voor je MacBook.

Stap 2: Ga naar Dock en Menu Bar

Eenmaal in het System Preferences-menu, zoek en klik op ‘Dock & Menu Bar’. Hier vind je diverse instellingen die betrekking hebben op het Dock en de bovenste menubalk van je MacBook.

Stap 3: Activeer de Dubbelklik op de Titelbalk-optie

Binnen het Dock & Menu Bar-menu, zoek je naar de optie genaamd ‘Double-click a window’s title bar to’. Schakel deze in en er zal een drop-down menu verschijnen.

Stap 4: Selecteer ‘Minimize’

In het drop-down menu kun je nu de actie kiezen die je wilt uitvoeren wanneer je dubbelklikt op de titelbalk van een venster. Kies ‘Minimize’. Dit betekent dat wanneer je voortaan dubbelklikt op de bovenkant van een venster, het onmiddellijk wordt geminimaliseerd.

Je MacBook venster minimaliseren kan nu moeiteloos met een dubbelklik op de titelbalk. Het bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je moeiteloos tussen applicaties kunt schakelen zonder afgeleid te worden door rommelige vensters op je scherm.

Dus, de volgende keer dat je bezig bent met het organiseren van je werkruimte of gewoon wat digitale opruiming wilt doen, gebruik deze verborgen snelkoppeling en minimaliseer je vensters in een oogwenk. Je MacBook venster minimaliseren wordt hierdoor een intuïtieve handeling die je workflow optimaliseert.

Het zijn de kleine trucjes die het verschil maken in het minimaliseren van je vensters en het optimaliseren van je dagelijkse computertaken!