Menu Close

Macbook bureaublad opruimen met deze eenvoudige sneltoets!

Het bureaublad van je Mac kan snel rommelig worden met allerlei bestanden, documenten en pictogrammen. Gelukkig is er een handige en niet bekende sneltoets om dit probleem op te lossen. Je Macbook bureaublad opruimen was nog nooit zo makkelijk! Met “Control + Command + 0” op je toetsenbord kun je je bureaublad automatisch organiseren, zodat je snel kunt vinden wat je nodig hebt zonder de chaos. In deze blogpost zullen we je alles vertellen over deze nuttige truc en hoe je deze kunt gebruiken.

Klik op de video voor een visuele uitleg hoe je je Macbook Bureaublad snel kan opruimen:

Waarom zou je je bureaublad opruimen?

Je bureaublad is vaak de plek waar je tijdelijke bestanden en snelkoppelingen naar veelgebruikte apps en documenten bewaart. Maar wanneer het te vol raakt, kan het een echte warboel worden en het lastig maken om dingen snel te vinden. Het opruimen van je Macbook bureaublad heeft verschillende voordelen:

1. Verbeterde productiviteit: Een opgeruimd bureaublad maakt het gemakkelijker om belangrijke bestanden en apps te vinden, wat je workflow kan versnellen.

2. Betere visuele esthetiek: Een schone en georganiseerde werkruimte is visueel aantrekkelijker en kan je stemming en concentratie verbeteren.

3. Minder afleiding: Minder rommel betekent minder visuele afleiding, waardoor je je beter kunt concentreren op je taken.

Control + Command + 0: De Magische Sneltoets

Het opruimen van je bureaublad met “Control + Command + 0” is zeer eenvoudig. Volg deze stappen:

1. Ga naar je bureaublad op je Mac.

2. Druk tegelijkertijd op de “Control” en “Command” toetsen op je toetsenbord.

3. Terwijl je deze twee toetsen ingedrukt houdt, druk je op de “0” toets.

Na het uitvoeren van deze stappen zal macOS automatisch al je bureaubladpictogrammen ordenen en in een raster weergeven. Ze worden netjes gerangschikt op naam. Dit zorgt voor een georganiseerd en overzichtelijk bureaublad.

Extra tip: Automatisch organiseren instellen

Als je het nog eenvoudiger wilt maken, kun je macOS vragen om je bureaublad automatisch op te ruimen wanneer je bestanden daar neerzet. Hier is hoe je dat doet:

1. Ga naar de Finder op je Mac.

2. Klik op “Finder” in de menubalk en kies “Voorkeuren.”

3. Ga naar het tabblad “Geavanceerd.”

4. Vink het vakje aan bij “Bureaublad” onder “Bureaublad tonen.”

Nu zal macOS je bureaublad automatisch opgeruimd houden wanneer je nieuwe bestanden daar plaatst.

Een opgeruimd bureaublad kan je helpen om georganiseerd en productief te blijven op je Mac. Met de eenvoudige sneltoets “Control + Command + 0” kun je op elk moment je bureaublad opruimen. En als je de automatische organisatie inschakelt, hoef je je nooit zorgen te maken over een rommelig bureaublad. Het is een kleine truc die een groot verschil kan maken in je dagelijkse computergebruik.