Menu Close

IPhone instelling: Doe dit voordat je iPhone wordt gestolen!

Stel je voor: je zit in een café en hebt je iPhone naast je liggen. Je neemt een paar slokken van je koffie en merkt plotseling dat je telefoon verdwenen is. Paniek slaat toe. Je iPhone is gestolen! Maar maak je geen zorgen, met de juiste instellingen kun je de dief een stap voor blijven en je kostbare apparaat terugkrijgen.

Een van de meest effectieve manieren om je iPhone te beveiligen tegen diefstal is door te voorkomen dat de dief de vliegtuigmodus inschakelt. De vliegtuigmodus schakelt alle draadloze communicatie op je telefoon uit, inclusief mobiele data en wifi. Dit kan de dief helpen om ‘Find My iPhone’, de handige functie van Apple om je gestolen apparaat te traceren, te omzeilen.

Klik op de video hieronder. Of scroll naar de eenvoudige handleiding om je gestolen iPhone te beschermen:

Stap 1: Ga naar de ‘Instellingen’ op je iPhone.
Open de instellingen van je iPhone door op het tandwiel pictogram te tikken dat meestal op je startscherm staat.

Stap 2: Scroll naar beneden en tik op ‘Touch ID & Code’ of ‘Face ID & Code’, afhankelijk van je iPhone-model.
Dit is waar je de beveiligingsinstellingen van je telefoon kunt aanpassen.

Stap 3: Voer je toegangscode in als daarom wordt gevraagd.
Dit is nodig om toegang te krijgen tot de beveiligingsinstellingen.

Stap 4: Scroll omlaag naar ‘Toegang bij vergrendeling’ en Schakel de optie ‘Control center’ uit.
Dit zorgt ervoor dat zelfs als je iPhone vergrendeld is, niemand snel de vliegtuigmodus kan inschakelen via het Bedieningspaneel wanneer je iPhone gestolen wordt.

Nu is je iPhone beter beveiligd tegen diefstal. Zelfs als een dief je telefoon in handen krijgt, zal hij niet in staat zijn om de vliegtuigmodus in te schakelen zonder je toegangscode. Dit betekent dat ‘Find My iPhone’ actief blijft. Zo kun je je gestolen iPhone kunt traceren, vergrendelen of zelfs wissen om je gegevens te beschermen.

Het is echter belangrijk op te merken dat geen enkele beveiligingsmaatregel 100% diefstal bestendig is. Daarom is het ook raadzaam om andere beveiligingsfuncties te gebruiken, zoals Face ID of Touch ID voor ontgrendeling, een sterke toegangscode en tweefactor authenticatie voor je Apple ID.

Met deze eenvoudige stappen kun je je iPhone beter beschermen tegen dieven en je gemoedsrust behouden, wetende dat je in staat bent om je kostbare apparaat terug te vinden als het ooit gestolen wordt. Blijf veilig en geniet van je iPhone zonder je zorgen te maken over verlies of diefstal!