Menu Close

Automatische schermhelderheid aanpassing uitzetten, zo doe je dat!

We hebben allemaal momenten gehad waarin de automatische schermhelderheid aanpassing van onze iPhone ons tot waanzin dreef. Je bent bijvoorbeeld buiten in de zon en probeert je scherm te lezen, maar de helderheid verandert voortdurend en maakt het moeilijk om te zien wat er op het scherm staat. Maar wist je dat er een oplossing is? In deze blog laten we je zien hoe je die irritante functie kunt uitschakelen en de controle over je schermhelderheid terugkrijgt.

Klik op de video of lees hier de eenvoudige handleiding om je op weg te helpen:

Stap 1: Ga Naar Je Instellingen

Stap 2: Scroll Naar ‘Face ID en Toegangscode’
Eenmaal in je instellingen, scrol je naar beneden en zoek je de optie genaamd ‘Face ID en Toegangscode’. Tik erop om door te gaan.

Stap 3: Zoek ‘Voorzieningen Aandachtsdetectie’
Nu komt het belangrijke gedeelte. Onder ‘Face ID en Toegangscode’ scroll je weer naar beneden totdat je ‘Voorzieningen Aandachtsdetectie’ ziet. Als deze functie is ingeschakeld, zal je iPhone proberen te detecteren of je aandacht op het scherm is gericht en dienovereenkomstig de schermhelderheid aanpassen.

Stap 4: Schakel ‘Voorzieningen Aandachtsdetectie’ Uit
Het is tijd om de irritatie te beëindigen. Tik op ‘Voorzieningen Aandachtsdetectie’ en schakel deze functie uit door de schakelaar om te zetten naar grijs.

En dat is alles! Je hebt nu de aandachtsdetectie op je iPhone uitgeschakeld, wat betekent dat de schermhelderheid niet langer automatisch zal worden aangepast op basis van waar je naar kijkt. Je hebt de volledige controle over de helderheid van je scherm, ongeacht waar je je bevindt.

Vergeet niet om onze video te bekijken waarin we deze stappen visueel uitleggen en je laten zien hoe je die vervelende aandachtsdetectie kunt uitschakelen!